Hur man fixar en iPhone X som inte har ljud, ljudproblem (enkla steg)

Ljudproblem i mobila enheter som dålig ljudkvalitet, statiska ljud, dämpade ljud eller inget ljud alls kan uppstå på grund av en felaktig hårdvarukomponent och på samma sätt programvarufel. Det senare är vanligtvis den bakomliggande orsaken när det gäller nya avancerade enheter som Apples senaste iPhone X-telefon. Men det finns också några få fall där huvudproblemet är kopplat till en felaktig ljudkomponent som används. Dåliga uppdateringar hör också till de möjliga triggersna. Därför finns det bara två möjligheter som du behöver överväga. Om det inte är hårdvaran, måste problemet knytas till vissa mjukvarufel. I de flesta fall är det inga ljudproblemet bara isolerat till en app. För att ta reda på mer om hur ljudproblem startar på din nya iPhone, uppmuntrar jag dig att läsa hela sammanhanget. Jag har också markerat några generiska lösningar som du kan hänvisa till när du väljer att felsöka relevanta problem, särskilt ett ljudproblem på din iPhone X.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Första lösningen: Mjuk återställning / iPhone-omstart.

En mjuk återställning eller omstart av enheten kan vara det enda som behövs för att få din iPhones ljudsystem att fungera korrekt igen. Problem som detta kan uppstå bland andra slumpmässiga mindre problem i iPhone-systemet. Och en enkel lösning på det är en omstart av enheten eller mjuk återställning. Om du inte redan har gjort det, måste du göra det med dessa steg:

 1. Tryck på strömbrytaren / sidoknappen och endera volymknapparna samtidigt i några sekunder.
 2. När alternativet Slide to Power Off visas på skärmen, dra åt höger på skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på sidan / strömbrytaren igen för att slå på den igen.

IOS 11 erbjuder också ett nytt sätt för användare att starta om sin iPhone genom inställningar. Så här görs:

 1. Klicka för att öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och knacka på Stäng av. Din iPhone kommer sedan att stängas av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på sidan / strömbrytaren på höger sida av din iPhone för att slå på den igen.

Båda metoderna kommer inte att påverka någon av dina iPhone-data lagrade i det interna minnet så allt borde förbli intakt efteråt.

Den andra lösningen: Slå Bluetooth av eller på.

Med Bluetooth på eller aktiverat på din iPhone är det men möjligt att din enhet för närvarande är i par med eller ansluten till en Bluetooth-högtalare eller tillbehör. Därför dirigeras dess ljud- eller ljudutgångar till den andra Bluetooth-enhet den är ansluten till. För att utesluta detta från den möjliga orsaken, stäng bara av Bluetooth och se hur din iPhone ljudsystem gör. Här är vad du bör göra då:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar .
 2. Tryck på Bluetooth .
 3. Tryck sedan på Bluetooth-omkopplaren för att slå på eller stänga av funktionen.
 4. Om den är på, tryck på omkopplaren för att stänga av Bluetooth.

Testa din iPhone efteråt. Om ljudproblemet kvarstår eller om din iPhone X fortfarande inte har något ljud efter att ha aktiverat eller inaktiverat Bluetooth, kan du prova nästa procedur.

Tredje lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar.

Bakgrundsappar när de skadas kan krascha och så småningom orsaka konflikt med andra appar eller iPhone-funktioner. Om problemet bara uppstår när du använder en viss app är det ett isolerat problem i appen. Det kan bara vara en mindre app-glitch, som kan åtgärdas genom att avsluta och starta om appar på din enhet.

För att eliminera bakgrundsappar från möjliga triggers, försök att avsluta dem på din iPhone X med följande steg:

 1. Tryck och håll på en appikon på hemskärmen.
 2. När appikonerna börjar jiggla, tryck på X i kanten av appen du vill avinstallera.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.

Alternativt kan du leta efter uppdateringar och sedan installera appuppdateringar tillgängliga på din enhet. För att göra det, gå över App Store och se om appuppdateringar är tillgängliga.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone X.

Din iPhone kanske inte producerar något ljud eftersom det är inställt på att göra det i förväg. Du kanske betraktar detta som det främsta skälet till att din iPhone X inte har något ljud om det inträffar efter att du gjort några ändringar i dina iPhone-inställningar. Du kan ha konfigurerat vissa alternativ felaktigt så det måste ändras eller korrigeras. Dina alternativ i det här fallet skulle vara att återställa de ändringar du har gjort i hur de konfigurerades innan problemet började. Men om det är svårt för dig att göra det, kan du bara återställa alla inställningar på din iPhone X med följande steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange rätt lösenord för din enhet om du uppmanas.
 6. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta.

Denna återställning återställer dina iPhone-inställningar till sina ursprungliga standardkonfigurationer utan att ta bort någon av dina kritiska data och personlig information. Du måste dock ställa in dina iPhone-inställningar inklusive Wi-Fi, Bluetooth och andra inställningar.

Femte lösningen: Uppdatera din iPhone X till den senaste iOS-versionen.

Bortsett från appuppdateringar kan du också prova att uppdatera din iPhone X iOS till den senaste tillgängliga versionen. Hittills har den senaste iOS-versionen lanserats sedan 29 mars i år iOS 11.3. Det är tillgängligt över luften (OTA) och kan därför laddas ner och installeras trådlöst på din enhet. Så här söker du efter tillgängliga uppdateringar på din iPhone X:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering .

Om en uppdatering är tillgänglig kan du läsa och granska uppdateringsmeddelandet, säkerhetskopiera dina data och ladda ner och installera den nya uppdateringen på din iPhone. Du kan göra det genom inställningsmenyn eller med iTunes på din dator.

Vad sägs om en fabriksåterställning eller iOS-återställning?

Du kan välja att fortsätta med en huvudåterställning eller återställa din iPhone X till fabriksinställningarna om problemet kvarstår efter att ha utfört alla tidigare procedurer. En fullständig återställning av systemet kan eventuellt lösa den underliggande orsaken om det beror på ett stort systemfel som orsakar konflikt med din iPhone: s ljudfunktioner. Om en huvudåterställning skulle misslyckas kan du fortsätta med en iOS-återställning via iTunes. För att göra det måste du säkra en dator med den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. Och när allt är inställt, anslut din iPhone X till datorn med den Apple-medföljande USB-kabeln, vänta tills den känns igen i iTunes och följ sedan instruktionerna på skärmen för att återställa eller återställa din iPhone X till en tidigare iOS-säkerhetskopia.

Vi erbjuder ett mer omfattande genomgång om hur du återställer din iPhone X via återställningsläge eller DFU-läge och det publiceras på vår dedikerade felsökningssida för iPhone X. Besök gärna sidan när du behöver hjälp med stegen.

Sök mer hjälp

Du kan välja att kontakta och eskalera problemet till Apple Support, om du tror att det utlöses av en dålig uppdatering som när den började inträffa efter installation av den senaste iOS-versionen för din iPhone X. Det kan vara ett fel som måste åtgärdas av en fixlapp från Apple, som sannolikt kommer att erbjudas genom en mindre uppföljning som följer upp. Om detta verkar vara ett utbrett problem, bör Apple betrakta det som ett prioriterat problem att fixa ASAP.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone X-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)