Hur man fixar en iPhone SE som laddas mycket långsamt, kommer inte att ladda efter iOS 11.3.1-uppdatering (enkla steg)

När det gäller laddning är tidigare modeller av iOS-enheter inklusive iPhone SE inte riktigt utrustade med snabbladdningsfunktioner. IPhone SE kommer med Apples 5W laddningsblock, vilket innebär en mycket lägre batterikapacitet för telefonen. Detta anger också en kortare laddningstid, troligen cirka 2 timmar. Om du äger den här enheten och att det är laddningstid faller inom 2 till 3-timmarsfästet, är du bra. Annars är det inte riktigt bra med laddningssystemet. Det kan bero på programvarufel eller värst, maskinvaruskador antingen på telefonen eller laddningsutrustning.

I detta inlägg är en relevant fråga där iPhone SE som verkar laddas mycket långsamt efter installation av iOS 11.3.1-uppdateringen. Problemet tillskrivs sannolikt programvaran om inte fysiska eller vätskeskador finns på din enhet eller laddare som används. För att utesluta programvaruproblem från den troliga orsaken har jag kartlagt några användbara lösningar och generiska lösningar nedan. Känn dig fri att hänvisa till dessa genomgångar om du någonsin är här för hjälp.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker iPhone SE som laddas mycket långsamt efter uppdatering av iOS 11.3.1

Innan du börjar felsöka ska du se till att du använder den ursprungliga laddaren och att den fungerar som den ska. Om du har en extra iPhone-laddare kan du försöka byta laddare och se om det är skillnad när det gäller laddningshastighet. Om din iPhone SE fortfarande laddar långsamt med båda laddarna kan du starta felsökning.

Första lösningen: Utför en mjuk återställning eller tvinga omstart på din iPhone SE.

Den här metoden är endast tillämplig om din iPhone fortfarande har återstående effekt som 15 till 20 procent.

Om du startar om din iPhone eller utför en mjuk återställning kommer det troligt att lösa problemet om det beror på mindre programvaruproblem som appar som har blivit falska, systemkrascher eller skadade data från den nya uppdateringen. Om du inte har startat om din iPhone ännu, måste du göra det med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills menyn Slide to Power off visas.
 2. Dra skjutreglaget åt höger för att stänga av enheten helt.
 3. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas och släpper sedan.

Du kan också prova en kraftåterstart för att tvinga att avsluta alla bakgrundsappar och tjänster inklusive de som kraschar. I likhet med en mjuk återställning påverkar inte en kraftåterstart data som du har lagrat i enhetens interna minne. Det är en annan enkel alternativ metod för att uppdatera telefonsystemet för bättre och smidigare drift. Så här görs:

 1. Tryck och håll in hemknappen och strömbrytaren samtidigt i cirka 20 till 30 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Efter omstarten kan du försöka ansluta din iPhone till laddaren och se om den nu laddas snabbare.

RELEVANTA POSTER:

 • Fixa Apple iPhone SE-batteriproblem vid snabb tömning och andra strömrelaterade problem [Rekommenderade lösningar]
 • Apple iPhone SE Överhettning: Varför är min iPhone SE väldigt het? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone SE Hem-knapp som sitter fast eller inte fungerar [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone SE som inte slås på [Felsökningsguide]
 • Varför frågar din iPhone SE om varning om "vätska har upptäckts" och hur du fixar det (enkla steg)

Andra lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone SE.

Återigen gäller den här metoden endast när ditt iPhone-batteri inte är helt tömt eller tomt.

Återställning av alla inställningar kan hjälpa särskilt om problemet har något att göra med dina iPhone-inställningar, till exempel när den nya uppdateringen automatiskt åsidosätter dina skärminställningar, aviseringar, platstjänster och andra funktioner som kan tömma batteriet snabbare. I detta fall laddar din enhet troligen normalt men det tar längre tid att ladda helt på grund av hur inställningarna är konfigurerade. För att utesluta detta kan du återställa alla inställningar på din iPhone SE för att återställa standardinställningarna för system och sedan kan du individuellt konfigurera alternativ som aktivera funktioner du behöver använda, till exempel Wi-Fi, Bluetooth och liknande.

Om du vill prova, så här gör du det:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Klicka för att välja Återställ alla inställningsalternativ .
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av systeminställningar.

Låt din iPhone ha återställt och återställ standardinställningar och alternativ för system. Till skillnad från fabriksåterställning / huvudåterställning påverkas inga data i processen. Kort sagt, det leder inte till dataförlust.

Tredje lösningen: Återställ eller återställ iPhone i iTunes.

Som din sista utväg kan du återställa din iPhone SE till dess fabriksinställningar eller återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia, om möjligt. Detta kommer emellertid att kräva att din enhet har minst 20 till 30 procent av batteriet. Om du tror att din enhet kan pågå tills återställningen är klar kan du gå vidare och utföra en huvudåterställning först.

Det snabbaste och enklaste sättet att återställa din iPhone SE till fabriksinställningarna är via menyn Inställningar. Glöm inte att säkerhetskopiera dina viktiga data i förväg.

Fortsätt med en fabriksåterställning, gå över till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> och välj sedan alternativet Radera allt innehåll och inställningar. Ange ditt enhets lösenord om det behövs. Tryck sedan på för att bekräfta fabriksåterställning.

Alternativt kan du ansluta din iPhone SE till en dator och utföra en huvudåterställning via iTunes. Det här alternativet rekommenderas om din enhet redan har slut på batteri. Din iPhone kan fortfarande kunna laddas när den är ansluten till datorn.

Så här återställer du din iPhone SE i iTunes:

 1. Öppna iTunes på din dator. Du kan använda antingen Mac eller Windows PC med den senaste versionen av operativsystem och iTunes-programvara installerad.
 2. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kontakten eller Lightning-kabeln.
 3. Om du uppmanas att lita på den här datorn på din iPhone-skärm, klicka på alternativet för att lita på och följ sedan kommandona på skärmen.
 4. Välj din iPhone på datorn när den visas i iTunes.
 5. Navigera till panelen Sammanfattning .
 6. Klicka på Återställ [enhet].
 7. Klicka på Återställ igen för att bekräfta.
 8. Vänta tills iTunes raderar din enhet och installerar den senaste programvaran.

När din iPhone återställs till fabriksinställningarna startas den om automatiskt. Försök ladda och se om det förbättras laddningshastigheten. Du kan ställa in den som ny när den blir fulladdad.

Om fabriksåterställning inte hjälper, kan du fortsätta med iOS-återställning antingen genom återställningsläge eller återställning av DFU-läge. Ett mer detaljerat genomgång om hur du återställer en iPhone SE i återställningsläge och DFU-läge finns i vårt avsnitt om tutorials. Besök bara vår felsökningssida för iPhone SE vid behov.

Andra alternativ

Du kan ta din iPhone till ett Apple-servicecenter i närheten och få den kontrollerad av en auktoriserad tekniker för att avgöra om problemet är förknippat med någon form av fysisk eller vätskeskada. Glöm inte att ta med laddaren för att den också ska granskas. Det kan vara bara en slump att laddningssymptom från hårdvaruskada har initierats efter uppdatering av din iPhone SE till den senaste iOS-versionen.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad du ska göra när du stöter på aktiveringsfel på din iPhone SE efter fabriksinställning / återställning [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Facebook som fortsätter att krascha, slutar fungera på en iPhone SE efter installation av en ny iOS-uppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar en Messenger-app som fortsätter att krascha på Apple iPhone SE (enkla steg)
 • Apple iPhone SE fastnat på "Väntar" -status: Kan inte ladda ner / installera appar, iOS-firmwareuppdateringar [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar mobildata som slutade fungera på iPhone SE efter uppdatering av iOS 11 [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfall och långsam surfproblem efter uppdatering av iOS 11? [Felsökningsguide]