Hur man fixar en iPhone SE som inte har internetåtkomst, även om Wi-Fi-status säger ansluten (enkla steg)

Det finns tillfällen då konstiga saker händer och din enhet skulle bara sluta fungera som avsett. Precis som vad som händer med en iPhone som inte kan komma åt Internet även om statusen är ansluten. Oftast än inte tillskrivs problem som detta ett programfel antingen på nätverksutrustningen eller själva enheten. Det finns också några fall där nätstörningar är skyldiga. I värsta fall inträffar det på grund av någon form av fysisk eller vätskeskada på nätverksutrustningen eller iPhone.

För hårdvarorelaterade fall behövs vanligtvis service. Innan du åker till ett servicecenter finns det dock några lösningar och möjliga lösningar du kan prova på. Metoderna som jag demonstrerar nedan används för att ta itu med ett liknande problem på en särskilt iOS-enhet som är iPhone SE. Men något av dessa kan fortfarande användas som referens för att hantera samma Wi-Fi-problem i andra iPhone-varianter. Läs vidare för att ta reda på hur du felsöker din iPhone SE som inte kan komma åt eller surfa på Internet även om Wi-Fi är anslutet.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem med din nya iPhone SE, gå till vår felsökningssida för vi har redan publicerat några guider och handledning. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor. Detta är en gratis konsultationsservice som vi erbjuder och allt vi behöver är information om problemet. Så snälla, ge oss det så att vi kan hjälpa dig bättre.

Första lösningen: Starta om eller slå på din trådlösa router / modem.

Firmware kraschar uppstår också på nätverksutrustning som modem eller trådlös router. När detta händer påverkas dina anslutna enheter trådlösa anslutningsfunktioner. Och ingen bläddring är ett av de många symtomen som dyker upp. Oftare inträffar detta som en slumpmässig firmware-glitch som enkelt kan hanteras genom att cykla eller starta om nätverksutrustningen. Så här görs:

 1. Leta reda på strömbrytaren för att växla ditt trådlösa modem eller router. Du vet om din nätverksutrustning är helt avstängd när alla ljusindikatorer på den är av.
 2. Koppla bort modemet / routern från strömkällan.
 3. Låt den vara frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut. Detta bör vara tillräckligt med tid för din nätverksutrustning att vila.
 4. Efter den förflutna tiden ansluter du den till strömkällan och slår sedan på den igen.
 5. Vänta tills alla ljusindikatorer är uppe och stabila.

Om du ser någon indikator för rött ljus, vänta tills det blir blått eller grönt. En röd lampa indikerar vanligtvis ett problem antingen på nätverksutrustningen eller på din nätoperatörs slut. Du kan behöva ringa din tjänsteleverantör för hjälp i det här fallet. Om ingenting verkar konstigt med din nätverksutrustning, är du bra att gå.

Den andra lösningen: Utför en mjuk återställning på din iPhone.

Programvarufel som transporteras på din iPhone kan också vara en av de möjliga triggersna. Om detta är en mindre fel, kan en mjuk återställning fixas. Det uppdaterar ditt iPhone-system och eliminerar alla fel som kan ha orsakat problem med din trådlösa anslutningsfunktion på din telefon. Så här görs det:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills prompten Slide to Power off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder eller så håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone startar helt och anslut sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk. När den är ansluten öppnar du en webbläsare och gör en testbläddring. Om du kan surfa på andra webbplatser utom en, isoleras problemet på en webbplats och inte på din iPhone. Men om du inte kan surfa på någon webbplats måste du felsöka ytterligare med nästa metoder.

Tredje lösningen: Glöm / ta bort ditt Wi-Fi-nätverk på din iPhone.

Det är möjligt att ditt Wi-Fi-nätverk som används skadas och därför inte fungerar som avsett. Ett första sätt att lösa sådana fel är att stänga av och slå på Wi-Fi. Om det inte fungerar kan du glömma eller ta bort ditt Wi-Fi-nätverk istället. Detta betyder att du måste konfigurera ditt Wi-Fi-nätverk igen och sedan ansluta igen. Så här gör du:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck för att aktivera Wi-Fi vid behov.
 3. Leta upp och välj ditt Wi-Fi-nätverk i listan.
 4. Tryck på den blå ikonen eller informationsikonen bredvid ditt Wi-Fi-nätverk.
 5. Välj alternativet att glömma det här nätverket . Om du gör det raderas ditt trådlösa nätverk från telefonens minne.
 6. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 7. Tryck sedan på för att bekräfta alternativet att ta bort Wi-Fi-nätverk.
 8. Starta om din iPhone när nätverket har raderats.
 9. Gå tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny och skanna sedan efter tillgängliga trådlösa nätverk. Välj ditt Wi-Fi-nätverk och tryck sedan på alternativet Gå med .

Vänta tills Wi-Fi-statusen är Ansluten och öppna sedan en webbläsare eller online-app för att göra några testbläddringar för att se om du redan kan ansluta till Internet.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Problem som detta kan också bero på felaktiga eller ogiltiga nätverksinställningar på telefonen. Om det inträffar efter att du har ändrat vissa inställningar, kommer det troligt att lösas genom att återställa inställningsändringarna som du har gjort tillbaka till hur de tidigare har konfigurerats. Alternativt kan du utföra en återställning av nätverksinställningar på din iPhone för att återställa standardnätverkskonfigurationerna och sedan konfigurera och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk som om det är första gången du gör. Följ dessa steg för att göra detta:

 1. Tryck på Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar. Detta kommer att ta bort alla dina nuvarande nätverksinställningar inklusive Wi-Fi-nätverk och lösenord men påverkar inte din personliga information.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startar om automatiskt när återställningen är klar. När det har startats om, gå till Inställningar-> Wi-Fi- menyn. Slå på Wi-Fi och konfigurera och anslut till ditt Wi-Fi-nätverk igen.

Femte lösningen: Uppdatera iOS till den senaste versionen.

Att uppdatera din iPhone-programvara till den senaste versionen kan också hjälpa särskilt om problemet orsakas av vissa systemfel. Uppdateringar innehåller vanligtvis fixade korrigeringar för att eliminera problem som orsakas av fel på olika enheter så det är också värt ett skott. Om du inte redan har gjort det, kan du lika bra överväga att uppdatera din iPhone till den senaste tillgängliga iOS-versionen som iOS 11.3 eller iOS 11.3.1. Men eftersom du har problem med din Wi-Fi-internetanslutning, skulle OTA-uppdateringsinstallation inte vara ett alternativ. Och det är här du måste använda iTunes. För att komma igång ska du säkra en Windows-PC eller Mac-dator med den senaste versionen av OS och iTunes-programvaran installerad. När du är klar, följ dessa steg för att uppdatera din iPhone SE via iTunes på din dator.

 1. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator och vänta tills den känner igen din iOS-enhet.
 3. På din iPhone trycker du på alternativet att lita på den här datorn om du uppmanas att göra det.
 4. När din iPhone har identifierats kommer den att visas i iTunes.
 5. Klicka för att välja din iPhone och navigera sedan till avsnittet Sammanfattning i iTunes.
 6. Klicka på knappen för att uppdatera eller återställa .

En uppdateringsmeddelande visas om en uppdatering är tillgänglig. Läs och granska informationen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdningen och installationen av uppdateringen. Kom ihåg att ha en säkerhetskopia av alla viktiga data i förväg. Din iPhone måste också ha minst 50 procent ström.

Andra alternativ

 • Återställ / återställ iOS. Om problemet började efter att ha installerat en ny uppdatering och att den kvarstår, kan du fortsätta felsöka och den här gången välja iOS-återställning eller återställning. Du kan välja att återställa din iPhone SE till fabriksinställningar eller återställa till en tidigare iOS-säkerhetskopia antingen genom återställningsläge eller DFU-läge återställning i iTunes.
 • Kontakta din Internetleverantör / operatör . För att se till att detta inte är ett problem med din nätverkstjänstleverantör eller basstorn, försök att kontakta din operatör eller ISP för att verifiera den aktuella nätverksstatusen i ditt område. Ibland kan problem som detta uppstå på grund av nätverksavbrott eller fel i nätverkssystemet i din operatørs slut. Du kan också be dem att tillhandahålla din trådlösa router / modem eller återställa den på distans. De har också tillgång till en dedikerad programvara för att få saker som detta gjort vid behov.

Anslut oss

Besök vår felsökningssida för att se fler lösningar på andra iPhone-problem som vi har behandlat i våra tidigare inlägg. Om du vill nå vårt iOS-supportteam för ytterligare hjälp kan du göra det genom att fylla i detta formulär med all nödvändig information. Se till att ge oss de väsentliga detaljerna i frågan som du behöver hjälp med så vi skulle kunna ge dig bästa möjliga lösningar och rekommendationer att prova på.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar Apple iPhone SE Hem-knapp som sitter fast eller inte fungerar [Felsökningsguide]
 • Hur man löser ett iPhone SE-problem i Apple ID-verifieringsprompt som fortsätter att dyka upp [Felsökningshandbok]
 • Hur fixar jag iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfall och långsam surfproblem efter uppdatering av iOS 11? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfall och långsam surfproblem efter uppdatering av iOS 11? [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone SE Kameraproblem: Suddig foton, ur fokus, blixt fungerar inte, kamerapro appen inte tillgänglig [Felsökningsguide]