Hur man fixar en iPhone SE-mikrofon som inte fungerar (enkla steg)

Många klagar över olika problem när de använder mikrofonen på sin iPhone SE under vanliga telefonsamtal medan andra under FaceTime-samtal. En del säger att ljudet verkar vara oklart på grund av statiska ljud i bakgrunden. Det finns också andra som har problem när man använder Siri eftersom det inte kan upptäcka sina röstinmatningskommandon. Vad kunde ha orsakat dessa problem och hur man hanterar dem? Om du vill ta reda på svaren på dessa frågor kan du lika gärna läsa vidare.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem med din nya iPhone SE, gå till vår felsökningssida för vi har redan publicerat några guider och handledning. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor. Detta är en gratis konsultationsservice som vi erbjuder och allt vi behöver är information om problemet. Så snälla, ge oss det så att vi kan hjälpa dig bättre.

Vad orsakar mikrofonproblem på din iPhone?

Det kan bara finnas två möjligheter i detta fall. Antingen en del appar (programvara) på din iPhone SE förhindrar mikrofonen från att fungera korrekt eller så är själva mikrofonen skadad och kan därför inte fungera som avsett. Så hur skulle du veta om det är ett program- eller hårdvaruproblem?

Om problemet bara inträffade plötsligt, är det troligtvis bara ett mindre fel på iPhone: s mikrofonprogramvara. Men om problemet började efter att du av misstag tappat eller blivit våt av din iPhone, beror det troligen på hårdvaruskada. Men innan du hoppar till en slutsats att problemet utlöses av en skadad mikrofon på din iPhone SE, kan du fortfarande försöka fixa problemet i slutändan. För att ge dig några insatser om vad som måste göras först har jag sammanställt en sammanfattning av möjliga lösningar och tillämpliga lösningar du kan prova på.

Hur hanterar du programvarurelaterade problem på din iPhone SE-mikrofon?

Se till att testa din iPhone SE-mikrofon efter att du har slutfört varje metod så att du vet om problemet är rätt eller inte. Återigen finns det ingen definitiv lösning här så du kan behöva försöka försöka igen tills du hittar lösningen.

Innan du börjar felsöka kan du försöka ta bort alla fall från tredje part från din iPhone SE såväl som externa apparater som är anslutna till hörlursuttaget. Dessa kan också utlösa liknande problem som kan uppstå när du använder mikrofonen på din iPhone när du använder Siri och på samma sätt under telefonsamtal eller FaceTime-samtal.

Om problemet kvarstår även efter att ha tagit bort ovannämnda tillbehör kan du gå vidare och felsöka problemet med dessa lösningar.

Första lösningen: Stäng av Bluetooth.

Din iPhone: s mikrofonfunktion kan störas av alla Bluetooth-tillbehör, som din iOS är ansluten till. För att se till att detta inte är den skyldige, stäng av Bluetooth och testa sedan mikrofonen med Bluetooth inaktiverad på din iPhone SE.

För att stänga av Bluetooth, gå till Inställningar-> Bluetooth- menyn och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av Bluetooth.

Se om det ger en positiv utgång på din iPhone: s mikrofonfunktioner.

Den andra lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Glöm inte att starta om din iPhone. Återigen kan det bara vara en mindre programvarufel som slumpmässigt överförs på din iPhone-enhet. Och om det är så, kan du troligtvis fixa en mjuk återställning eller starta om din enhet. Om den första omstarten inte ger ett positivt resultat, prova det igen och se vad som händer. Det finns tillfällen när flera omstarter behövs för att bli helt av med felet.

Efter omstarten kan du försöka spela in ett kort klipp med ljud med röstinspelare eller kameraapp. Spela sedan klippet. Se om det fungerar då.

Tredje lösningen: Uppdatera din iPhone till den senaste iOS-versionen.

Programuppdateringar ger inte bara nya funktioner och förbättrade funktioner utan innehåller också vissa korrigeringar för vissa buggar som påverkar iPhone-funktionerna. Om problemet du har med din iPhone SE-mikrofon orsakas av vissa buggar eller skadlig programvara kommer installation av en ny uppdatering troligen att kunna hantera den.

  1. Gå till Inställningar-> Allmänt -> Programuppdatering för att leta efter tillgängliga programuppdateringar på din iPhone SE .
  2. Du får ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig för din enhet. Om det finns det, se till att säkerhetskopiera dina iPhone-data, ladda din iPhone, anslut dem till Wi-Fi och fortsätt sedan med nedladdning och installation av iOS-uppdateringen trådlöst.

Alternativt kan du använda iTunes för att uppdatera din iPhone SE manuellt. Du måste säkra en dator (Windows eller Mac) med den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad i det här fallet.

Sista utväg: Utför en fabriksåterställning eller återställ din iPhone SE i iTunes.

Om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och att din iPhone SE-mikrofon fortfarande inte fungerar korrekt, kan du redan anse en fabriksåterställning som ditt nästa alternativ. Du måste dock notera att denna återställning också kommer att radera allt från din iPhone inklusive din personliga information, anpassade inställningar och andra kritiska data lagrade i det interna minnet. Som sagt rekommenderas att skapa en säkerhetskopia av all viktig information och personlig information innan du fortsätter med återställningen. När du har säkerhetskopierat allt följer du dessa steg för att fabriksinställa din iPhone SE via menyn Inställningar:

  1. Tryck på Inställningar .
  2. Tryck på Allmänt .
  3. Bläddra till och tryck på Återställ .
  4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
  5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
  6. Tryck på Radera iPhone för att bekräfta återställning.

Vänta tills återställningen är klar, starta om din iPhone SE och fortsätt sedan med den första installationen. Eventuellt programvarufel och skadlig programvara som bor i ditt iPhone-system kommer också att raderas i processen, vilket ger din iPhone en ren ny start efteråt. Efter enhetsinställningen testar du om mikrofonen redan fungerar bra.

Sök mer hjälp

Du kan välja att kontakta Apple Support för andra alternativ om problemet kvarstår efter att du har utnyttjat alla dina ansträngningar för felsökning av mikrofonprogramvaran. Annars måste du ha din iPhone SE diagnostiserad av en tekniker för eventuella skador på mikrofonkomponenterna. Det kan behövas hårdvara eller reparation av hårdvara om iPhone-mikrofonen har skadats på något sätt.

Anslut oss

Besök vår felsökningssida för att se fler lösningar på andra iPhone-problem som vi har behandlat i våra tidigare inlägg. Om du vill nå vårt iOS-supportteam för ytterligare hjälp kan du göra det genom att fylla i detta formulär med all nödvändig information. Se till att ge oss de väsentliga detaljerna i frågan som du behöver hjälp med så vi skulle kunna ge dig bästa möjliga lösningar och rekommendationer att prova på.