Hur man fixar en iPhone iOS 13 som inte kommer att ansluta till App Store

App Store är Apples helt egna apphanteringsplattform. Det är där du kan ladda ner nya appar som du kan använda på din iOS-enhet. Det är också där du får uppdateringar för dina appar. Utan App Store skulle din iOS-upplevelse inte vara så bra. Det finns dock många faktorer som kan orsaka driftstopp i App Store. När detta händer skulle du inte kunna uppdatera eller ladda ner appar på din enhet. I det här inlägget ingår ett problem efter uppdateringen angående App Store som inte fungerar efter implementeringen av iOS 13-uppdateringen. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din iPhone iOS 13 inte kommer att ansluta till App Store av någon anledning.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iPad finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av en iPhone iOS 13 som inte kommer att ansluta till App Store

Innan felsökning ska du kontrollera App Store-servern och se till att den inte är nere. Du kan se den aktuella statusen för Apple-tjänster inklusive App Store via Apples systemstatussida. Besök bara Apples supportwebbplats för att se den här informationen. Se också till att datum- och tidsinställningarna på din telefon är korrekta. Om du inte redan har gjort det, ställ in datum och tid på automatiskt. Om du gör det uppmanas din enhet att använda samma datum- och tidsinformation baserat på din platss tidszon. Om allt är bra med App Store-servern och datum- och tidsinställningarna är korrekta kan du gå vidare och eliminera programvarurelaterade variabler som förhindrar din iPhone från att ansluta till App Store efter iOS 13-uppdateringen.

Första lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Starta om telefonen är viktigt efter installation av nya appar och firmwareuppdateringar. Om du gör det kommer du att säkerställa att alla nya programvaruändringar tillämpas korrekt och därför förhindrar att appar och systemtjänster agerar eller stöter på fel. Det är också ett sätt att dumpa skräpfiler inklusive korrupta data som lagras bland andra cachade filer i din iPhone: s internminne. Med det sagt kan du tänka på en mjuk återställning som den första möjliga lösningen att prova på.

Processen att starta om eller utföra en mjuk återställning varierar mellan iPhone-modeller. Om du använder en iPhone 8 eller tidigare modeller med en fysisk hemknapp gör du så här en mjuk återställning:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills etiketten Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 30 sekunder för att slå på den igen.

Om du använder en iPhone X eller senare modeller utförs en mjuk återställning genom följande steg:

 1. Tryck och håll ner Top-knappen och endera Volymknappen i några sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när etiketten Slide to Power Off visas.
 3. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 4. Tryck och håll ner Top-knappen igen efter 30 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din telefon är klar med omstart och anslut sedan till ditt Wi-Fi-nätverk för att komma tillbaka online. Kom ihåg att din telefon måste ha en stabil internetanslutning för att App Store ska fungera korrekt. Om din Internet-anslutning är intermittent eller långsam, är chansen stor att du kopplas bort från Apple Server då och då. Detta kan så småningom resultera i att din iPhone inte kan ansluta till App Store. Fortsätt till nästa lösning för att hantera mindre Internetproblem som orsakade App Store-anslutningsfel på din iPhone i iOS 13.

LÄS Också: Hur du fixar din iPhone som inte kan uppdatera iOS, inte kan installera uppdatering, ett fel inträffade vid installation av iOS 13

Andra lösningen: Uppdatera din Internet-anslutning.

Ett av de vanliga orsakerna till att en iPhone inte skulle ansluta till App Store är på grund av en instabil internetanslutning. De senaste systemförändringarna kan ha skadat telefonens internettjänster och därmed lett till några slumpmässiga anslutningsproblem. Och därför kunde inte anslutningen till App Store-servern upprättas. Detta är när du behöver uppdatera din Internet-anslutning. Det finns många sätt att göra detta. Du kan börja med att starta om din iPhone: s Wi-Fi-funktion. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen i några sekunder och tryck sedan på för att slå på den igen.

Du kan också använda Wi-Fi-kontrollen från kontrollcentret. Dra bara upp Control Center på din iPhone och knacka sedan på Wi-Fi-ikonen för att inaktivera och aktivera funktionen.

Ett annat sätt att starta om telefonens trådlösa funktioner är genom att växla om läget för flygplan. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla omkopplaren för att slå på flygläge. Om du gör det inaktiverar du din iPhone: s trådlösa radioapparater som din Wi-Fi-internetanslutning.
 4. Medan flygplansläget är aktiverat, starta om / mjuk återställ din iPhone.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 6. Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Ett annat sätt att uppdatera telefonens internetanslutning är genom ett modem / router-kraftcykel. Detta kan dock bara göras om du är nära den trådlösa routern eller modemet. Följ bara dessa steg om du har åtkomst till din nätverksutrustning:

 1. Tryck på strömbrytaren / knappen på ditt modem eller den trådlösa routern och tryck sedan på den tills den startar.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd.
 3. Efter 30 sekunder, koppla in den igen och slå på den igen.
 4. Vänta tills ljusindikatorerna på din nätverksutrustning, särskilt för Wi-Fi blir stabila.

Anslut din iPhone till ditt Wi-Fi-nätverk och försök sedan ladda App Store igen.

Tredje lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverk och anslut sedan till ett annat nätverk.

Om den föregående metoden inte fungerar, försök att glömma det Wi-Fi-nätverk du använder och ställ sedan in det igen. Detta skulle hjälpa om problemet tillskrivs ett skadat Wi-Fi-nätverk som används. Se bara dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Klicka på Wi-Fi och se till att Wi-Fi-omkopplaren är på.
 3. Välj ditt Wi-Fi-nätverk i listan över tillgängliga nätverk.
 4. Tryck sedan på informationsikonen bredvid namnet på ditt Wi-Fi-nätverk (SSID).
 5. Tryck på alternativet för att glömma det här nätverket.
 6. Om du uppmanas att bekräfta att du vill glömma nätverket.

Det valda Wi-Fi-nätverket raderas sedan. Om du ser några andra Wi-Fi-nätverk i listan, glöm dem alltför så att ingen av dem skulle orsaka konflikter med ditt Wi-Fi-nätverk.

När du har glömt alla sparade Wi-Fi-nätverk startar du om din iPhone för att rensa nätverkscachen. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny för att ställa in och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk som nytt.

När du är ansluten startar du App Store för att se om det redan fungerar.

LÄS Också: Hur fixar du din iPhone 8 som inte kan ringa eller ta emot samtal i iOS 13, telefonbugg

Fjärde lösningen: Inaktivera begränsningar för att fixa din iPhone iOS 13 som inte kommer att ansluta till App Store.

IOS-funktionen som kallas innehåll och integritetsbegränsningar kan också vara en möjlig orsak till varför din enhet inte kan komma åt eller ansluta till App Store i iOS 13. Kontrollera och hantera också den här funktionen på din iPhone också. Så här kommer du dit:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj skärmtid .
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Växla omkopplaren för att inaktivera funktionen.

Du kan också hålla begränsningar aktiverade men se till att App Store är listat bland andra tillåtna appar.

Femte lösningen: Logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto.

Kontorelaterade problem, t.ex. när din inloggning i App Store har gått ut eller timeout för inloggningssession kan också vara den bakomliggande orsaken till problemet. Detta är möjligt särskilt om den senaste uppdateringen automatiskt loggade ut från dina konton. För att lösa problemet, försök att logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto med följande steg:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj iTunes & App Store.
 3. Välj ditt Apple-ID på skärmens övre sida.
 4. Klicka sedan på Logga ut om du uppmanas att fortsätta.

När du har loggat ut kan du logga in i App Store / iTunes med rätt Apple ID och lösenord.

Sjätte lösningen: Kontrollera och hantera telefonens interna minne.

Om problemet bara uppstår när man försöker ladda ner eller uppdatera appar via App Store, är det möjligt att otillräckligt minne är skylden. Detta är vanligtvis fallet om din iPhone redan har slut på lagring. Som sagt, kolla telefonens nuvarande minnestatus och frigör lite utrymme om det behövs. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.

Om tillgängligt lagringsutrymme är mindre än 1 gigabyte, indikerar det att telefonens interna minne krymper och att du måste frigöra utrymme för att tilldela nya filer inklusive appuppdateringar. Du kan ta bort gammalt och oönskat innehåll eller flytta några av dina personliga filer till iCloud eller iTunes. Försök sedan om det löser App Store-problemet i iOS 13.

LÄS Också: Hur man fixar iOS 13 långsam internet-problem på din iPhone 8, webbplatser laddar mycket långsamt

Sjunde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Om den senaste iOS-uppdateringen åsidosätter dina aktuella inställningar är chansen stor att de senaste åsidosättningarna har orsakat konflikter och så småningom förstört telefonens nätverks- och / eller systemfunktioner. Om du vill rensa detta återställer du alla inställningar för att återställa standardinställningar och alternativ utan att ta bort sparade data i det interna minnet. Följ bara dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas att fortsätta.
 6. Tryck för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din enhet.

Din enhet bör starta om av sig själv när återställningen är klar och laddar sedan upp standardvärdena. För att använda nödvändiga funktioner som är inaktiverade som standard måste du aktivera dem först.

Har du fortfarande samma problem på din iPhone iOS 13 som inte kommer att ansluta till App Store?

Du kan välja att felsöka ytterligare och genomföra en iOS-återställning om ingen av föregående metod kan lösa problemet. Detta raderar allt från din enhet och därmed kan du ställa in ditt App Store-konto som nytt. Om du vill fortsätta kan du prova en fabriksåterställning för att radera och återställa fabriksinställningarna på din iPhone. Och om det fortfarande misslyckas är att utföra en iOS-återställning antingen genom återställningsläge eller DFU-läge ditt nästa alternativ.

Om allt annat misslyckades, rapportera problemet till Apple Support för ytterligare hjälp. Problemet kanske inte kan åtgärdas i slutet, särskilt om huvudservern har problem. Låt dem bara veta exakt hur du slutade ha problem med att ansluta till App Store och vad du har gjort i slutet hittills i ett försök att lösa problemet. Om det skulle konstateras att detta orsakas av ett iOS 13 App Store-fel, skulle det få Apple att utveckla en fix-patch.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.