Hur man fixar en iPhone 8 som inte kommer att installera app- och iOS-uppdateringar [felsökningsguide]

Vi har sett att många iPhone-ägare har problem med att ladda ner app- och iOS-uppdateringar tidigare, så det är inte förvånande längre om fler kommer att fortsätta göra det med sina nya # iPhone8 och iPhone8Plus. Dagens felsökningsinlägg leder dig igenom hur du fixar en iPhone 8 som har stött på problem med att installera app- och iOS-uppdateringar.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem nr 1: iPhone 8 Plus Safari-appen går inte tillbaka till tidigare öppnad sida efter att den är stängd, larmet fungerar inte eller slocknar

Hej. Jag bytte nyligen till en iPhone 8 Plus och innan jag bytte hade jag en iPhone 6s +. Innan jag bytte telefon skulle min telefon fungera dygnet runt (inte spara textmeddelanden, inte spara foton, larm skulle inte fungera etc.) och det är anledningen till att jag bytte telefon. Jag trodde att detta skulle lösa min fråga. uppenbarligen inte. Jag kan fortfarande inte använda larmen på min telefon. Om jag ställer in ett larm på min iPhone 8 Plus, kommer det att visa att mitt larm är inställt med ikonen uppe till höger, men om jag dubbelklickar på hemknappen och sveper upp och sedan går tillbaka till larm stängs det av. även om jag håller larmappen igång hela natten, kommer mitt larm inte att slockna. En annan fråga jag har är när jag går in i Safari och söker efter något och sedan lämnar Safari-appen och sveper upp för att helt avsluta den och sedan går tillbaka till safari, det sparar inte vilken sida jag var på. Detta är väldigt frustrerande !! om du kan hjälpa mig, skulle det vara bra! Tack! - Ashlynschank

Lösning: Hej Ashlynschank. För ditt "problem" är det inte tekniskt ett problem eftersom du faktiskt stänger larmappen. Genom att dubbelknacka på Hem-knappen öppnar du det vi kallar den snabba appomkopplingsmenyn där du kan bläddra bland appar som för närvarande laddats i minnet (RAM) på din iPhone 8 Plus. När du bläddrar i dina appar på den här skärmen genom att dra åt vänster eller höger är det bra. Men när du sveper upp en viss app, tvingar du i princip att sluta den och stänga den effektivt genom att radera den från din iPhone: s minne. Detta innebär att oavsett vilka uppgifter det utförde, som att hålla ditt larm igång i en viss tid, kommer nu att raderas. Detta är anledningen till att dina larm inte slocknar alls! Vi kan inte se din logik varför du vill tvinga stänga din larmapp efter att du har ställt in dina larm men gör det inte om du vill att appen ska väcka dig.

Safari-appen går inte tillbaka till den tidigare öppnade sidan efter att den har stängts

För din Safari-app-problem orsakas problemet troligtvis av ett appfel. Din Safari-webbläsare borde fortfarande kunna komma ihåg den sista sidan du bläddrar innan du stängde den, såvida du inte stängt just den webbsidan först innan du stängde den. För att fixa det här är vad du kan prova:

Installera den senaste Safari-uppdateringen

Vi har inte ditt Safari-problem med vår uppdaterade iPhone 8 och Safari-webbläsare så du kanske kör en äldre appversion. För att minimera appbuggar, gör det alltid till en vana att uppdatera både operativsystemet (iOS) och appar.

Så här letar du efter uppdateringar för dina appar:

 1. Öppna App Store-appen.
 2. Klicka på fliken Uppdateringar längst ner.
 3. Om en uppdatering är tillgänglig trycker du på Uppdatera.
 4. Ange ditt Apple-ID och lösenord om du blir frågan.

Du kanske behöver en Wi-Fi-anslutning för att uppdatera vissa appar på din iOS-enhet så se till att du är hemma eller ansluten till ett wifi-nätverk innan du försöker uppdatera.

Torka av safaridata

Om Safari är helt uppdaterad just nu är det nästa goda att du kan rensa dess historia och data. Det här raderar allt som är associerat med din Safari-webbläsare inklusive dess surfhistorik. Detta är ett effektivt sätt att fixa Safari-buggar eftersom det i grund och botten förvandlar din Safari-app till sitt ursprungliga standardvillkor.

Så här tar du bort Safari-appens historik och data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Hitta Safari och tryck på den.
 4. Rulla nedåt och leta efter Rensa historik och webbplatsinformation.
 5. Klicka på Rensa historik och webbplatsinformation.
 6. Tryck på Rensa historik och webbplatsinformation igen för att bekräfta.

Starta om din iPhone

Många mindre app- och systemproblem åtgärdas genom att göra ett enkelt steg: starta om. Om du inte har startat om din iPhone 8 på länge ännu rekommenderar vi starkt att du gör det nu. Följ dessa steg för att tvinga om starta om din telefon:

Återställ alla inställningar

En annan möjlig lösning som du kan prova i detta fall är att återställa alla enhetens inställningar. Så här gör du:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Bläddra till och tryck på Återställ.
 4. Klicka för att välja Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Fabriksåterställning

Slutligen, om allt du gjort hittills inte kommer att göra något bra alls, kan du försöka återställa din iPhone 8 och se vad som händer. Detta rekommenderas ofta om det finns ett särskilt envis bug som du kan bli av med. Innan du gör stegen nedan, se till att ta tillbaka telefonens data för att undvika att förlora dem. Du kan spara dem i iTunes eller ladda upp dem till iCloud.

När du har tagit hand om dina säkerhetskopior följer du dessa steg för att fabriksinställa din iPhone 8:

 1. Tryck på Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på Radera iPhone för att bekräfta åtgärden.

Problem nr 2: iPhone 8 kommer inte att installera app- och iOS-uppdateringar

Hallå där. Jag hade några problem med att min Paypal var negativ. Allt har korrigerats från och med idag. Jag har 26 appar som behöver uppdateras. Jag går för att uppdatera och cirkeln snurrar sedan och en varning dyker upp och säger ”inte kan ladda ner app -“ appens namn ”kunde inte laddas ner just nu” då har det ett gjort nytt försök alternativ. Jag är inte så säker på vad som händer med det. Jag har också försökt att uppdatera till den senaste IOS-versionen och jag får samma varning som dyker upp. - Heather

Lösning: Hej Heather. Det kan finnas ett antal möjliga skäl till varför din iPhone 8 inte installerar appuppdateringar eller iOS-uppdateringar. Nedan följer några av de vanligaste som många iPhone-ägare ignorerar.

Mobildata är långsamma eller opålitliga

När du uppdaterar appar eller din iPhone: s operativsystem, se till att du är ansluten till wifi. Mobildata är ibland opålitliga, särskilt om du befinner dig i ett område med dålig täckning. Genom att använda wifi minskar du risken för att internetanslutningen kommer att tappa och störa nedladdningen av uppdateringsfiler.

Pausa eller starta om uppdateringen

Om uppdateringsnedladdningen för en app avbryts, som när internetanslutningen sjunker, bör du kunna återuppta nedladdningen när du är ansluten till en mer pålitlig wifi-anslutning genom att helt enkelt trycka och hålla ned den nämnda appen från hemskärmen. Efter att ha gjort det bör du se alternativ som Fortsätt nedladdning, pausa nedladdning eller avbryt nedladdning. Om nedladdningen av appen pausades av någon anledning bör du se alternativet Fortsätt nedladdning så välj det helt enkelt.

Alternativt kan du kontrollera statusen för dina appnedladdningar genom att gå under App Store> fliken Uppdateringar. Här bör du se nedladdningens framsteg eller appar som måste uppdateras.

Starta om din iPhone

Om du startar om din iPhone 8 rensas systemet och dess minne. Det är också ett effektivt sätt att återuppta nedladdningen av appen om den stannade och du inte kan återuppta den som beskrivs ovan. Om appen visas på din startsida, men är svag eller har vit med rader på den, ta inte bort appen. Starta om enheten, gå sedan till App Store och ladda ner appen igen.

Använd rätt Apple-konto

Ett av de vanliga men i stort sett okända orsakerna till att appuppdateringar misslyckas är användningen av felaktigt Apple-ID under uppdateringarna. Detta inträffar vanligtvis om en användare glömmer att logga in igen på sitt Apple-konto som är kopplat till appar som uppdateras. Om du har mer än ett Apple-konto måste du se till att du är inloggad på rätt innan du installerar appuppdateringar. Tänk på att appar är bundna till ett Apple-ID och att de inte kommer att uppdateras om du är inloggad på ett annat.

Så här kontrollerar du vilket Apple ID som är associerat med en viss app:

 1. Öppna App Store-appen.
 2. Klicka på Uppdateringar.
 3. Kontrollera kontoikonen längst upp till höger och se om det här är rätt Apple-konto som laddade ner apparna.
 4. Klicka sedan på Köpta och kontrollera listan över appar.
 5. Kontrollera om appen är listad här. Om inte, laddades det sannolikt ner med ett annat Apple-ID.

Begränsningar är aktiverade

Apple operativsystem på sina mobila enheter, även känt som iOS, har ett alternativ som gör att en användare kan inaktivera olika funktioner, varav en är att installera appar. För att din iPhone ska installera uppdateringar, se till att Begränsningar för installation av appar är inställda på AV. Här är hur:

 1. Klicka på Inställningar.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Begränsningar.
 4. Om du uppmanas att ange ditt lösenord
 5. Kontrollera att skjutreglaget flyttas till vänster i alternativet Installera appar. Om den är till höger är den aktiverad och din telefon kan inte installera någon app.

Verifiera att telefonen har tillräckligt med gratis lagringsutrymme tillgängligt

Utan tillräckligt med lagringsutrymme under en uppdatering kan orsaka fel och förhindra uppdateringsfel. Se till att du har minst 1 GB ledig lagring kvar innan du laddar ner någon app eller iOS-uppdatering.

Om du inte har rensat din lagringsenhet ännu, se till att göra det. Det bästa sättet att göra det är att ta bort onödiga filer som foton och videor eller flytta dem till en annan enhet som en dator. Om de är tillgängliga kan du också kopiera dem till molnet.

Fabriksåterställning

Vi känner inte hela historien på din iPhone 8 för att veta exakta skäl till varför den inte kan installera appuppdateringar men om alla våra förslag ovan inte fungerar, torka av systemet och installera om de problematiska apparna igen. Detta är det mest effektiva sättet att lösa den här typen av problem. Detta bör också ta itu med den liknande frågan om iOS-uppdatering som nekas.

Till fabriksinställning av din iPhone 8:

 1. Tryck på Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på Radera iPhone för att bekräfta åtgärden.
 7. När du har torkat bort enheten ska du inte återställa din gamla säkerhetskopia. Ställ istället in som en ny enhet och se vad som händer när du installerar om de problematiska apparna individuellt.

Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.