Hur man fixar en iPhone 8 Plus som sitter fast på svart dödskärm, kommer inte att slås på (enkla steg)

Plötsligt släcks din iPhone 8 Plus av och tänds aldrig igen som om den sitter fast på svart dödskärm. Det finns tre möjliga skäl till varför detta händer. Den första möjligheten är att ditt iPhone-batteri kan ha tömts helt och därför behöver laddas. För det andra är ett mer komplicerat systemfel som påverkar iPhones kraftsystem, vilket gör att den kraschar och fastnar på svart skärm. Tredje och värsta bland de möjliga orsakerna är hårdvaruskador. Antingen är batteriet bustat så din enhet laddas inte eller så har din iPhone själv skaffat någon form av fysisk eller vätskeskada från antingen oavsiktliga droppar eller vätskeexponering.

Om din iPhone 8 Plus började fastna på svart skärm efter att du tappat den eller blivit våt, är det troligtvis en hårdvaruskada som du har att göra med. Detta anger att din iPhone behöver service. Men om det bara plötsligt inträffade utan föregående fall av dropp eller exponering för vätska på din enhet, tillskrivs problemet ett stort programvaruproblem. Om det utlöses av en felaktig programvara kan du försöka fixa den i slutet med följande lösningar.

Gå till vår felsökningssida för iPhone 8 Plus om du har andra problem med din telefon eftersom vi redan har åtgärdat de vanligaste problemen. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga om igen.

En kraftåterstart betyder att du utför en mjuk återställning med hårdvaruknapparna. Det är en rekommenderad alternativ lösning för en mjuk återställning när du hanterar fastnat problem i mobila enheter. Det är ett simulerat borttagning av batterier för enheter som inte svarar och vinner icke-borttagbara interna batterier som din iPhone 8 Plus. Så här görs det:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck och håll ned Side / strömknappen tills Apple-logotypen visas.

En kraftåterstart påverkar inte data som lagras i telefonens interna lagring så att du inte behöver oroa dig för dataförlust.

Andra lösningen: Tvinga din iPhone att starta om när du laddar.

För att se till att din iPhone inte går tom för ström så att den inte slås på, anslut den till ett vägguttag och låt den ladda i några minuter. Om din iPhone laddas eller om du ser en laddningsindikator när den är ansluten till laddaren kan du försöka starta om kraft medan telefonen laddas. Detta hjälper till att rensa upp eventuella fel som kan ha orsakat att telefonen plötsligt har slut. Se bara stegen ovan om hur du tvingar din iPhone 8 Plus att starta om men den här gången gör det medan din telefon är ansluten till laddaren. Se till att använda originalladdaren för att ladda din enhet och om möjligt från ett vägguttag.

Tredje lösningen: Använd iTunes på en dator.

Om de två första lösningarna misslyckades med att lösa problemet och att din iPhone fortfarande sitter fast på svart skärm kan du försöka ansluta den till en dator och använda iTunes för att komma åt ditt telefonsystem. Du kan välja att utföra en standardåterställning, återställningsläge eller återställning av DFU-läge i iTunes för den delen. För att komma igång måste du säkra en dator, antingen Mac eller Windows PC med den senaste versionen av OS och iTunes-programvara. När du är klar, anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln och följ sedan dessa steg för att utföra en standardåterställning av iOS eller iOS-återställning i iTunes:

 1. Öppna iTunes på din dator med din iPhone ansluten.
 2. Vänta tills iTunes känner igen din iPhone.
 3. Om det känns igen i iTunes, säkerhetskopiera dina data till iTunes på din dator eller till iCloud.
 4. Klicka på alternativet för att återställa din iPhone till fabriksinställningar eller från en tidigare iOS-säkerhetskopia.
 5. Följ resten av instruktionerna på skärmen för att slutföra iOS-säkerhetskopieringen och återställningsprocessen.

Om det inte fungerar kan du prova att återställa ett återställningsläge i iTunes, vilket visas enligt följande procedur.

Återställningsläge återställning på iPhone 8 Plus

När din iPhone är ansluten till din dator, tvång starta om den med följande steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck och håll ned sid / strömknappen när du ser skärmen Anslut till iTunes . Släpp inte knapparna när du ser Apple-logotypen eftersom du måste gå in i återställningsläget.
 4. På nästa skärm visas alternativet Återställ eller uppdatera .
 5. Välj Uppdatera först för att uppdatera iOS. I annat fall väljer du alternativet Återställ .

Vänta tills iTunes försöker installera iOS igen utan att radera dina data. iTunes laddar ner programvaran för din enhet. Om nedladdningen tar mer än 15 minuter lämnar din iPhone skärmen Anslut till iTunes. Om detta händer, låt nedladdningen slutföras och gå tillbaka till föregående steg för att gå in i återställningsläget igen.

DFU-läge återställs på iPhone 8 Plus

Din allra sista utväg av allt annat som inte lyckades få din iPhone 8 Plus tillbaka till livet är en återställning av DFU-läge. Det betraktas som den djupaste typen av systemåterställning du kan göra på din iPhone. När du sätter din enhet i DFU-läge kan den kommunicera med iTunes på en dator utan att aktivera bootloader eller operativsystem. Så här aktiverar du detta läge på din iPhone 8 Plus:

 1. Stäng alla program som körs på din dator.
 2. Anslut din iPhone till din dator med den Apple-levererade USB-kontakten eller Lightning-kabeln.
 3. Medan telefonen är ansluten, håll ner sid- / strömknappen intryckt i cirka 3 sekunder.
 4. Fortsätt att trycka på sidan / strömbrytaren och håll sedan ned volymknappen i cirka 10 sekunder. Om Apple-logotypen visas betyder det att du har hållit knapparna för länge och att du måste starta om igen.
 5. Om du inte ser någon logotyp släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen i ytterligare 5 sekunder.
 6. Om skärmen förblir svart efteråt betyder det att du har gått in i DFU-läge. Vid denna tidpunkt blir du tillfrågad med ett varningsmeddelande på din dator som säger att iTunes har upptäckt din iPhone . Om du ser meddelandet, följ anvisningarna på skärmen för att slutföra återställningsprocessen för DFU-läge.
 7. Om du ser Plug in iTunes-skärmen betyder det att du inte har gått in i DFU-läge och att du måste starta om igen.

Observera att för att gå till DFU-läge krävs timing så om du misslyckades med ditt första försök, tveka inte att försöka igen från början tills du kommer dit.

Vad gör du om iTunes fortfarande inte känner igen din iPhone 8 Plus även när den är ansluten?

Om iTunes inte känner igen eller misslyckades med att upptäcka din iPhone, kontrollera och se till att dina anslutningar är säkrade. Du kan försöka ta bort och sätta i båda ändarna av USB-kabeln eller Lightning-kontakten eller växla mellan olika USB-portar på din dator. Om det fortfarande misslyckades, behöver din iPhone service.

Reparationsalternativ

Din iPhone 8 Plus kräver service om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet eller om din iPhone förblir fast på svart skärm. Med detta sagt måste du ta din enhet till en Genius-bar och få den kontrollerad och / eller reparerad av en Apple-tekniker. Glöm inte att använda servicegaranti om din enhet fortfarande är under garanti.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Apple iPhone 8 Plus som inte kan ansluta till Wi-Fi med problem med anslutning till Wi-Fi [Felsökningshandbok]
 • Apple iPhone 8 Plus-laddningsproblem: Vad gör du om din iPhone 8 Plus inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • Hur du hanterar problem med snabb tömning av batterier på din iPhone 8 Plus [Felsökningshandbok]
 • Apple iPhone 8 Plus-laddningsproblem: Vad gör du om din iPhone 8 Plus inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som överhettas efter installation av programuppdatering (enkla steg)
 • Hur du hanterar problem med snabb tömning av batterier på din iPhone 8 Plus [Felsökningshandbok]