Hur man fixar en iPhone 8 Plus som inte parar eller ansluter till en Bluetooth-enhet [Felsökningshandbok]

Med Bluetooth-teknik kan du dela några av dina smartphone-funktioner med andra Bluetooth-aktiverade enheter. Allt du behöver göra är att aktivera Bluetooth på din iPhone, aktivera parningsläge på din Bluetooth-enhet, koppla ihop och ansluta. När du är ansluten kan du börja spela ljudspår från din iPhone och lyssna på det via ditt headset eller bilstereo, svara på samtal, strömma videor eller till och med överföra filer och innehåll mellan enheterna. Det borde ha varit en enkel och smidig process men med närvaron av mjukvaruproblem blir det som brukade vara en enkel process komplicerat.

Bluetooth-parningsproblem kan uppstå även bland de högsta nivåerna enheter som Apples nya flaggskeppssmartphone, iPhone 8 Plus. Och det här är det här inlägget handlar om. Du kanske hänvisar till det här sammanhanget om du har problem med samma problem på samma iOS-enhet och du behöver lite hjälp med att hantera problemet. Läs vidare för att ta reda på hur du felsöker en iPhone 8 Plus som inte parar eller ansluter till en Bluetooth-enhet.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor.

Hur du felsöker iPhone 8 Plus som inte går ihopkoppling via Bluetooth

Innan du börjar felsöka ska du kontrollera och se till att Bluetooth är aktiverat på din iPhone 8 Plus. Se också till att den andra Bluetooth-enheten är påslagen eller i synligt läge och i närheten av din iPhone. Bluetooth-intervallet är vanligtvis cirka 30 fot, så se till att placera dina enheter inom det området, om inte närmare. Om det inte fungerar fortfarande, gå vidare och prova dessa efterföljande lösningar.

Första lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Mindre programvarufel som kan ha förhindrat din iPhone från att ansluta till Bluetooth fixas vanligtvis genom att stänga av iPhone och sedan slå på den igen. Processen kallas mjuk återställning eller omstart, en enkel men ändå mycket effektiv felsökningsmetod som används för att hantera olika typer av programvarufel i mobila enheter. Så här görs en mjuk återställning på en iPhone 8 Plus:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen tills kommandot Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget åt höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas och släpper sedan.

Detta kommer inte att påverka personlig information och annan kritisk data som sparats i det interna minnet på din iPhone. Därför finns det inget behov av att skapa säkerhetskopior.

Den andra lösningen: Slå av Bluetooth och sedan på igen.

Att stänga av och slå på Bluetooth kan också hjälpa till att fixa mindre fel på telefonens Bluetooth-anslutningstjänster. Det är som att starta om funktionen och rensa eventuella fel för att den ska fungera ordentligt igen. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Bluetooth .
 3. Tryck sedan på omkopplaren bredvid Bluetooth . Du vet när den är av om omkopplaren är grå.
 4. Efter några sekunder trycker du på omkopplaren igen för att slå på Bluetooth igen. Strömställaren blir sedan grön, vilket betyder att Bluetooth är aktiverat.

Alternativt kan du stänga av och slå på Bluetooth via Control Center. Starta bara kontrollcentret från hemskärmen och knacka sedan på Bluetooth-ikonen inom kort och tryck sedan på ikonen för att slå på Bluetooth igen. Ett annat sätt att stänga av och slå på Bluetooth är via Siri.

Du kan använda någon av dessa metoder, som du föredrar. När du har stängt av och på Bluetooth kan du försöka para ihop din iPhone och Bluetooth-enhet igen för att se om de nu kan para eller ansluta.

Tredje lösningen: Stäng av ditt Bluetooth-tillbehör och slå sedan på det igen.

Problemet är inte bara på iPhone utan kan också vara med den Bluetooth-enhet du försöker para ihop med. Skulle det vara en mindre mjukvaruproblem på Bluetooth-enheten som förhindrar att den ansluter till din iPhone, kan det lösa problemet om du stänger av och slår på parningsläget igen. Generellt sett har Bluetooth-enheter en knapp eller knapp för att trycka på för att ta den in och ut ur parningsläget. Försök leta efter den omkopplaren, tryck sedan av den och sedan på igen. Om du inte hittar den omkopplaren, stäng bara av enheten i några sekunder och sedan på igen.

Så snart den är på och klar, försök igen koppla ihop den med din iPhone 8 Plus och se om problemet är rätt.

Fjärde lösningen: Glöm eller ta bort Bluetooth-enheter på din iPhone 8 Plus.

Bluetooth-anslutningar kan också bli skadade och när detta händer kan parningsproblem uppstå. För att rensa detta, försök ta bort eller glömma Bluetooth-enheten på din iPhone 8 Plus. Om du gör det kommer du att koppla bort din iPhone från Bluetooth-enheten och på samma sätt radera enheten från din iPhone: s minne. Så det är som om enheten aldrig var ansluten till din iPhone. Nästa gång du kopplar ihop dem kommer det att vara som första gången de ansluter. Så här glömmer / raderar du Bluetooth-enhet på en iPhone 8 Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Bluetooth .
 3. Tryck på den blå ”i” eller informationsikonen bredvid den Bluetooth-enhet du vill glömma.
 4. Tryck på alternativet för att glömma den här enheten.
 5. Om du uppmanas knackar du på Glöm enhet för att bekräfta.

Enheten raderas sedan från Bluetooth-listan.

Gå till Inställningar-> Bluetooth-> Mina enheter för att kontrollera om enheten har glömts bort. Det borde inte dyka upp där.

Du kan också glömma eller ta bort alla andra Bluetooth-enheter från din iPhone: s minne för att förhindra att någon av dem orsakar konflikter.

När du har tagit bort eller glömt Bluetooth-enheten startar du om din iPhone och börja sedan koppla ihop din iPhone igen. Se igen till att Bluetooth-enheten är i nära räckvidd och i parningsläge. Om den går ihop med din iPhone och börjar fungera är problemet fixat. Annars kan du prova andra tillämpliga lösningar.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone 8 Plus.

Mer komplexa programvaruproblem, särskilt de som är associerade med nätverksfunktioner behöver vanligtvis avancerade lösningar som återställning av programvara. Med tanke på att problemet du hanterar är på Bluetooth-anslutning kan det hjälpa att utföra en återställning av nätverksinställningar på din iPhone. Om du gör det raderas data på alla dina Bluetooth-enheter, Wi-Fi-nätverk och VPN-inställningar. Detta gör att din iPhone får en fullständig ny start när du ansluter till Bluetooth-aktiverade enheter inom räckvidden. Mer komplicerade mjukvaruproblem fixas sedan. Innan du börjar bör du notera alla dina Wi-Fi-lösenord eftersom du måste ange dem igen efter återställningen. När du är klar följer du dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din iPhone 8 Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone återställer sedan nätverksinställningarna och startar sedan automatiskt igen när du är klar.

När det har startats om har nätverksinställningarna återställts till standardvärden.

Aktivera nätverksanslutningsfunktioner som Wi-Fi och Bluetooth. Försök sedan koppla ihop din iPhone med din Bluetooth-enhet igen och se om problemet är rätt.

Om problemet kvarstår kan du försöka para din iPhone 8 Plus med en annan Bluetooth-enhet. Om den kan koppla ihop eller ansluta till andra Bluetooth-enheter / tillbehör, betyder det att problemet är på Bluetooth-enheten. Du kan kontakta enhetstillverkaren för ytterligare hjälp då.

Andra alternativ

Du kan fortsätta felsöka problemet om din iPhone 8 Plus fortfarande inte parar eller ansluter till din Bluetooth-enhet efter att ha utfört alla ovannämnda lösningar. Problemet kan bero på ett mer intrikat systemfel som kräver mer avancerade lösningar än återställning av nätverksinställningar. I det här fallet kan du använda en fabriksåterställning först. Detta raderar allt från ditt iPhone-system inklusive din personliga information. Eventuella tuffa buggar och skadlig programvara som kan ha orsakat Bluetooth-parningsproblem på din iPhone kommer också att raderas i processen. Om det inte fungerar kan du fortsätta med en återställning av DFU-läge. Detta skulle vara den sista-dike lösningen du kan prova på. Processen innebär att du sätter din iPhone i DFU-läge - ett tillstånd där den fortfarande kan kommunicera med iTunes på en dator utan att ladda operativsystemet eller bootloader. Båda dessa metoder resulterar i dataförlust, så se till att säkerhetskopiera all din kritiska data i förväg om du vill prova dem.

Annars tar du din iPhone och / eller Bluetooth-enhet till ett servicecenter för hårdvarubedömning.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone 8 Plus-smarttelefonen, känn dig fri att besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8 Plus. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.