Hur man fixar en iPhone 8 Plus-mikrofon som inte fungerar [Felsökningsguide]

Det finns två huvudskäl till varför mikrofonen inte fungerar på din iPhone 8 Plus. Antingen är mikrofonen avstängd på grund av hårdvaruskada eller bara inte kunde fungera som avsett på grund av programvarufel. Av det första möjliga skälet har du inget annat alternativ än att få din iPhone kontrollerad och / eller reparerad av en tekniker. Men mikrofonproblemet du har att göra hänförs till en programvarufel, du har fortfarande en chans att fixa det hemma. Allt du behöver är att prova att utföra vissa tillämpliga lösningar för att felsöka programvaruproblem som orsakade att mikrofonfunktionerna misslyckades just nu. Läs vidare och få några insatser för hur du hanterar detta problem på din iPhone 8 Plus.

Gå till vår felsökningssida för iPhone 8 Plus om du har andra problem med din telefon eftersom vi redan har åtgärdat de vanligaste problemen. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker iPhone 8 Plus med en mikrofon som inte fungerar

Innan du felsöker ska du testa och kontrollera din iPhone: s mikrofon. Din iPhone har tre mikrofoner, den bakre mikrofonen, den främre / mottagarmikrofonen och den nedre mikrofonen.

 • För att testa de främre och bakre mikrofonerna, skjuta två snabbvideor. Använd den främre kameran för att ta den första bilden och den bakre kameran för den andra bilden. Spela sedan efter dem. Om du hör ljud i videor som tagits av den främre och bakre kameran, fungerar videoklippets respektive mikrofon bra.
 • För att testa den nedre mikrofonen öppnar du appen Röstmemos och spelar sedan in ett nytt memo genom att trycka på den stora röda knappen mitt på skärmen. Spela upp minnet sedan och se om du hör ljudet. Om den är hörbar fungerar den nedre mikrofonen.

Om någon av mikrofontesterna misslyckades, behöver din iPhone service. Annars måste du hantera ljud / ljudproblem som tillskrivs ett programvarufel på din iPhone 8 Plus. Just nu kan du börja felsöka programvaruproblem med följande lösningar.

Rengör mikrofonen

Bortsett från programvarufel, finns det också andra faktorer som kan orsaka liknande problem där du kanske tror att din iPhone 8 Plus-mikrofon inte fungerar. Smuts och damm som sitter fast i mikrofonfacket kan orsaka ett sådant problem. Detta är vanligtvis fallet om din iPhone: s mikrofonljud är ljuddämpade eller inte har något ljud alls. För att utesluta detta, rengör du helt enkelt mikrofonen med en torr, oanvänd tandborste. Borsta för att rengöra mikrofongrillen längst ner på din iPhone och den lilla svarta pricken på den bakåtvända kameran. För att lossa allt fastnat smuts, damm och fodral, skjut tandborsten över mikrofonerna.

Testa mikrofonerna igen efter rengöring och se om de redan fungerar. Om det fortfarande inte fungerar, gå vidare med nästa tillämpliga lösningar.

Återställ alla inställningar på din iPhone 8 Plus

Felaktiga inställningar eller felaktig systemkonfiguration kan orsaka problem för vissa funktioner på dina iPhones. Om problemet med mikrofonen inleddes efter att ha gjort några ändringar i dina iPhone-inställningar, är det troligt att ett inställningsfel kommer att skylla. Du kan återställa de senaste ändringarna som du har gjort till dess tidigare konfiguration för att lösa problemet. Men om du inte kunde komma ihåg exakt vad som har ändrats eller som bland de ändrade inställningarna har orsakat mikrofonproblemet att sluta fungera, kan du bara återställa alla inställningar på din iPhone 8 Plus istället. Detta kommer att radera alla dina aktuella inställningar och återställa dem till standardvärden utan att påverka någon data du har lagrat i din interna minne. Så här görs:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck sedan på Återställ .
 4. Klicka för att välja alternativet Återställ alla inställningar .

Alla dina inställningar återställs och din iPhone startas om.

Testa om mikrofonerna redan fungerar korrekt efter omstart. Om problemet kvarstår kan du prova nästa lösning.

Uppdatera iOS till den senaste tillgängliga versionen

Programvaruuppdateringar innehåller också bugfixar bortsett från nya funktioner. Om mikrofonproblemet utlöses av vissa buggar kommer installationen av den senaste iOS-versionen att gilla fixa den. Om du inte redan har gjort det, kontrollera om den tillgängliga programuppdateringen kan installeras i luften eller trådlöst. Se till att säkerhetskopiera alla viktiga data innan du gör det. Så här ser du efter tillgänglig programuppdatering på din iPhone 8 Plus:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en ny programuppdatering är tillgänglig ser du en uppdateringsmeddelande. Innan du fortsätter med att ladda ner och installera den senaste iOS-versionen för din enhet ska du skapa en säkerhetskopia av alla dina data för säkerhetsskydd. När du är klar, följ instruktionerna på skärmen för att implementera den nya firmwareversionen.

För att installera OTA-uppdateringar skulle en stabil Wi-Fi-anslutning och tillräcklig batteritid på din iPhone vara nödvändig för att fortsätta.

Återställ / fabriksåterställ din iPhone 8 Plus

Som sista utväg kan du använda en fabriksåterställning eller återställning av master om allt annat misslyckades med att lösa problemet och att du är säker på att mikrofonerna fungerar baserat på tidigare tester. Kanske några tuffa buggar krossade ljudsystemet på din iPhone och så ingen av mikrofonerna fungerar som ett resultat. Men du kommer också att förlora din personliga information tillsammans med andra viktiga data som du har lagrat på din enhet under processen. Som sagt rekommenderas att skapa en säkerhetskopia. Om du vill fortsätta följer du dessa steg för att fabriksinställa din iPhone 8 Plus via menyn Inställningar:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange lösenordet för din iPhone.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta grundinställning.

Vänta tills återställningen är klar och din iPhone startar om. Slutför den första installationen och använd din enhet som du brukar göra. Testa mikrofonen för att se om problemet redan är rätt.

Andra förslag

 • Ta bort allt tillbehör som är anslutet till headsetuttaget. Ibland kan detta orsaka konflikt med vissa ljudfunktioner.
 • Se till att mikrofonen och iSight-mikrofonen inte är blockerade med fingrarna medan du håller i telefonen eller spelar in en video.
 • Om du använder skärmskydd, filmer eller väskor, speciellt inte tillverkade av Apple, försök att ta bort dem. Det finns en chans att någon av dessa tillbehör kan täcka mikrofonen, iSight mic eller iPhone-mottagaren och därmed störa ljudutgången.
 • Om mikrofonen inte bara fungerar när du använder FaceTime, kontrollera och se till att FaceTime är tillgängligt på din plats.

Sök mer hjälp

Kontakta Apple Support eller besök ett Apple-auktoriserat servicecenter i närheten om din iPhone 8 Plus-mikrofon fortfarande inte fungerar efter att du har utfört alla tidigare lösningar. Det är möjligt att din iPhone har fått någon form av fysisk eller vätskeskada som orsakade att mikrofonsystemet blev busted. Vid detta tillfälle är ditt nästa bästa hopp om att få mikrofonen att fungera igen service. Glöm inte att använda garantier om din enhet fortfarande är kvalificerad. Det kan hjälpa dig att spara några dollar serviceavgift.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Apple iPhone 8 Plus som inte kan ansluta till Wi-Fi med problem med anslutning till Wi-Fi [Felsökningshandbok]
 • Apple iPhone 8 Plus-laddningsproblem: Vad gör du om din iPhone 8 Plus inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • Hur du hanterar problem med snabb tömning av batterier på din iPhone 8 Plus [Felsökningshandbok]