Hur man fixar en iPhone 8-kameraapp som fortsätter att krascha [felsökningsguide]

Varje app kan misslyckas och det inkluderar den förinstallerade kameraappen från Apple. I de flesta fall löser Apple snabbt problem med sina appar genom att släppa uppdateringar som de flesta användare inte ens kommer att märka. Men om du bara nyligen har insett att din # iPhone8-kameraapp verkar krascha ofta utan någon uppenbar anledning är det förmodligen hög tid att ta saken i dina egna händer. Nedan följer felsökningsstegen som du kan försöka fixa din iPhone 8-kameraproblem.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Starta om din iPhone 8

Det första felsökningssteget du vill göra är att starta om din iPhone. Detta kan tyckas enkelt för dig men många mindre buggar och app-problem löses genom att bara stänga av en enhet i några sekunder. Om du startar om din iPhone rensas minnet och uppdateras i allmänhet. Eftersom vissa buggar är tillfälliga och vanligtvis utvecklas med ditt systems idiosynkrasier, kommer uppdatering av systemet via en omstart sannolikt att få allt tillbaka till det normala.

 1. Tryck och håll ner knappen Top (eller Side) tills skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. När enheten har stängts av trycker du på Top (eller Side) -knappen igen tills du ser Apple-logotypen.

Alternativt kan du gå under Inställningar> Allmänt> Stäng av för att stänga av din iPhone 8.

Lösning 2: Installera de senaste uppdateringarna av operativsystemet

iOS är en mycket komplicerad mjukvarumiljö som utvecklare inte riktigt kan förutse allt. Helst släpps dock uppdateringar för att förbättra saker, för att påverka nya funktioner eller fixa kända buggar. Någon eller alla av dessa saker finns vanligtvis i både mindre och större iOS-uppdateringar så det finns verkligen ingen anledning att hoppa över dem.

Som standard är det meningen att en iOS-enhet ska ladda ner och installera uppdateringar automatiskt, men om du ändrade den tidigare, se till att du manuellt letar efter eventuella väntande uppdateringar för din enhet.

Om möjligt, använd iTunes för att uppdatera din enhet. Om du gör det kommer du inte bara att rädda dig från att konsumera ditt värdefulla datatillskott, men det är också ett bättre alternativ än överluften totalt sett.

Lösning 3: Se till att alla appar är uppdaterade

Precis som du vill att ditt operativsystem ska vara så aktuellt som möjligt måste du också göra samma sak för dina appar. Föråldrade appar riskerar att orsaka inkompatibilitetsproblem med operativsystemet, vilket i sin tur kan leda till fler problem. Den allmänna regeln är att alltid hålla appar uppdaterade, särskilt efter att du nyligen har installerat iOS-uppdateringar. Gamla appar kanske inte fungerar korrekt med nya Apple-produkter och operativsystem så apputvecklare måste följa med genom att se till att deras produkter är så bugfria som möjligt.

Lösning 4: Återställ alla inställningar

Många iPhone-användare har hittat tricket att återställa alla inställningar så att de fungerar med alla typer av kameraproblem, varför inte prova det också. Återställning av dina iPhone-inställningar gör några ändringar på din enhet. I princip kommer detta återställningsalternativ att föra tillbaka alla anpassningar, preferenser och nätverksinställningar till sina standardvärden. Dina appar och data som foton och videoklipp påverkas dock inte.

Så här återställer du alla inställningar på din iPhone 8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Allmänt.
 3. Rulla ner och tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Vänta tills din iPhone startar om.
 6. Kontrollera kameraappen igen.

Lösning 5: Återställ din iPhone 8

Om de fyra första lösningarna ovan inte hjälper alls är ett annat bra trick som du kan prova att återställa din iPhone till tidigare sparade tillstånd. Detta förutsätter att du har skapat en säkerhetskopia i förväg och att du kan använda den. Denna potentiella lösning kräver att du fabriksinställer din iPhone först så se till att säkerhetskopiera viktig information först innan du fortsätter.

När du redan har skapat en ny säkerhetskopia, återställer du enheten genom att göra följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

Nu när din iPhone har torkats bort kan du antingen återställa den som en ny enhet eller återställa den från en säkerhetskopia. Vi föreslår att du gör det senare.

Hur du återställer din iPhone 8 via iTunes

Följande steg återställer innehåll inklusive appar och kontakter. En Mac- eller Windows-dator med den senaste versionen av iTunes installerad krävs i den här processen.

 1. Gå till din dator och öppna iTunes.
 2. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller klicka på alternativet att lita på den här datorn och följ sedan instruktionerna på skärmen.
 4. Leta reda på din iPhone 8 från listan som visas på iTunes-skärmen och klicka sedan på den.
 5. Gå till panelen Sammanfattning och klicka sedan på Återställ [ditt enhetsnamn].
 6. Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden.
 7. iTunes börjar sedan radera din enhet och installerar sedan den senaste iOS-firmware. Vänta bara tills hela återställningsprocessen är klar. När din iPhone återställs till fabriksinställningarna kan du nu ställa in den som ny eller återställa från en säkerhetskopia.

Hur du återställer din iPhone 8 från en säkerhetskopia i iCloud

Apple har designat sina iOS-enheter med alternativ för att återställa från en iCloud-säkerhetskopia eller med iTunes. För att återställa din iPhone från en iCloud-säkerhetskopia måste du radera allt innehåll innan du kan återställa från din säkerhetskopia. Så här görs:

 1. Slå på din iPhone 8.
 2. Vänta tills Hello-skärmen visas. Om du redan har konfigurerat enheten måste du radera den innan du återställer från en iCloud-säkerhetskopia.
 3. Följ inställningsstegen på skärmen tills du kommer till skärmen Apps & Data.
 4. På skärmen Apps & Data trycker du på Återställ från iCloud Backup.
 5. Logga in på iCloud med dina Apple ID-referenser.
 6. Välj en säkerhetskopia som ska användas. Du kan hänvisa till datum och storlek på varje säkerhetskopia och sedan välja det mest relevanta. När du har valt säkerhetskopian börjar överföringen.
 7. Om du uppmanas med ett meddelande som kräver en nyare version av iOS, följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera. I annat fall hoppar du till nästa steg.
 8. Logga in på ditt Apple ID-konto om du uppmanas att återställa appar och köp. I annat fall hoppar du över det här steget och loggar in senare.
 9. Vänta tills framstegsfältet visas och slutförts. Beroende på säkerhetskopieringens storlek och nätverksanslutningshastigheten kan det ta lite tid. Framstegen pausar om du kopplar bort från Wi-Fi för tidigt och återupptas när du ansluter igen.

Lösning 6: Kontakta Apple

Om alla dessa lösningar inte löser din kameraapp-fråga kan du anta att en hårdvarufel kan vara skylden. Vi kan inte veta säkert men det är troligen kamerarelaterat. Apple borde kunna köra hårdvarudiagnostik och avgöra om det är fallet eller inte.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.