Hur man fixar en iPhone 7 som fortsätter att krascha och frysa efter att ha installerat en ny iOS-uppdatering (enkla steg)

Programuppdateringar ska göra enheter mer optimerade och prestera bättre. Men det visar sig det motsatta eftersom flera personer hamnade inför olika slags problem efter att ha installerat en ny uppdatering till iOS inklusive de nyligen utrullade iOS-versionerna 11.3 och 11.3.1 för senare iPhone- och iPad-modeller. Bland de framträdande symtomen inkluderar systemkrascher, fördröjningar och fryser för att nämna några. Om du råkar stöta på något av dessa symtom på din iPhone 7 efter att ha implementerat den nya iOS-versionen, kan det här inlägget kunna hjälpa dig att fixa det. Här är en sammanfattning av lösningar och generiska lösningar som du kan hänvisa till vid behov.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Första lösningen: Mjuk återställning eller Force starta om.

Om det här är första gången din iPhone fungerar konstigt, är det troligtvis ett uppdateringsfel som får den att krascha och frysa. Som första möjliga lösning kan du prova en mjuk återställning eller tvinga omstart. En mjuk återställning eller omstart av enheten kan hjälpa till att rensa upp mindre fel och fel som kan ha stört systemfunktionerna efter implementeringen av den nya plattformen. Detta är dock endast tillämpligt om din iPhone-skärm kan svara på pekingångar. Annars krävs en kraftåterstart. Om din iPhone svarar, kan du göra en vanlig omstart eller mjuk återställning med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills prompten Slide to Power Off dyker upp.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder håller du ner strömbrytaren och släpper sedan när Apple-logotypen visas.

Om din iPhone-skärm är frusen eller inte svarar, tvinga den att starta om med följande steg:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren och Volym ned- knappen samtidigt i cirka 20 till 30 sekunder.
 2. Släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Det är en simulerad batteriförfaringsprocess som motsvarar en mjuk återställning eller vanlig omstart men görs med hjälp av hårdvaruknapparna eftersom skärmen inte svarar. Och precis som en mjuk återställning påverkar inte en omstart av kraft någon av dina data som sparats i enhetens interna minne. Vänta tills din iPhone är klar med att starta upp och se om det löser problemet.

Den andra lösningen: Kontrollera och hantera internminnet.

Vissa uppdateringsfiler finns i komplexa format eller större filstorlek och kan därför utnyttja mer utrymme i din iPhone: s interna minne. Det borde inte vara ett problem om din enhet fortfarande har mycket utrymme kvar. Men om du är förtjust i att ladda ner komplexa appar och multimediafiler, är chansen stor att det tillgängliga minnet är för lågt. När detta händer, startar prestandaproblem inklusive ofta kraschar och tröghet. Detta anger då behovet av att du hanterar eller frigör lite utrymme i telefonens interna lagring. Du kan ta bort allt onödigt innehåll inklusive gamla meddelanden, appar och filer som inte längre är användbara. Andra saker du kan göra för att rensa minnesutrymme är följande:

 • Rensa bakgrundsappar. Bakgrundsappar är appar som du nyligen har använt men inte stängt. Dessa appar i standby-läge, kör i bakgrunden och använder därför upp det interna minnet.
  • För att rensa bakgrundsappar på din iPhone 7, tryck snabbt på Hem-knappen två gånger . Om du gör det visas en lista över dina nyligen använda appar. Dra sedan upp i förhandsgranskningen för varje app för att rensa den.
 • Ta bort onödiga appar och data. Det här är rätt tid att släppa ditt gamla och oanvända innehåll. Så börja gräva upp och utplåna oönskade filer från din iPhone-meddelandeinkorg, fotogallerier och andra mediemappar du har.
  • Om du vill ta bort oanvända appar trycker du på och håller på en appikon från hemskärmen. När ikonerna börjar jiggla, klicka på X i hörnet på appen du vill ta bort eller avinstallera. Tryck till slut på Radera för att bekräfta.

Om du vill tillämpa dessa ändringar och uppdatera ditt iPhone-system gör du en mjuk återställning eller tvingar omstart en gång till.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar.

Om du vill utesluta ogiltiga inställningar från den underliggande orsaken kan du återställa alla inställningar på din iPhone. Den nya uppdateringen kan ha ändrat dina aktuella inställningar automatiskt och negativt påverka din iPhone: s prestanda. Om du vill ta chanser i den här återställningen kan du göra det med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar . Om du gör det återställs alla dina inställningar och återställer standardvärdena. Detta påverkar inte dina uppgifter och din personliga information.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning.

Starta om din iPhone efteråt och aktivera sedan funktionerna du vill använda, t.ex. Wi-Fi-nätverk och Bluetooth, för att namnge några.

Fjärde lösningen: Fabriksinställning / återställning av master.

Du kan överväga att utföra en fabriksåterställning eller en återställning som en sista utväg om problemet kvarstår. Den nya uppdateringen kan innehålla några buggar som orsakade terminalfel som bara kan åtgärdas genom att radera din enhet. Detta kommer dock att leda till dataförlust så glöm inte att säkerhetskopiera dina viktiga data. Och eftersom din iPhone kanske inte svarar på beröring, måste du utföra en huvudåterställning med iTunes på en dator. Du kan använda en Windows PC eller Mac-dator som körs på en senare eller senaste OS-version och med den senaste iTunes-programvaran installerad. Om du behöver lite hjälp så här återställer du din iPhone 7 till fabriksinställningarna med iTunes:

 1. Öppna iTunes på din dator.
 2. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller knacka på alternativet att lita på den här datorn på din telefon, följ sedan instruktionerna på skärmen.
 4. Välj din iPhone när den visas i iTunes. Om den inte visas i iTunes, tvinga din iPhone att starta om och starta om datorn.
 5. Navigera till panelen Sammanfattning på iTunes-huvudskärmen.
 6. Klicka på Återställ [iPhone-namn] -knappen.
 7. Klicka på Återställ igen för att bekräfta. Om du gör det kommer iTunes att börja radera din enhet och installera den senaste tillgängliga iOS-versionen.

När din iPhone återställs till fabriksinställningarna startas den om automatiskt. Vänta tills den har slutat starta upp så kan du ställa in den som ny.

Femte lösningen: Utför en återställning av DFU-läge.

Förutom huvudåterställning kan du också använda en återställning av DFU-läge om ingenting annat fungerar och du har slut på alternativ. Detta är den djupaste typen av systemåterställning du kan göra på din iPhone. Om du sätter din iPhone i DFU-läge (Device Firmware Update) kan den kommunicera med iTunes på en dator utan att aktivera bootloader eller operativsystem. Om du vill fortsätta, så här sätter du din iPhone 7 i DFU-läge och återställer (nedgraderar) iOS:

 1. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln. Du kan göra det medan din telefon är på eller av.
 2. Öppna iTunes på din dator och vänta tills den känner igen din iPhone.
 3. När du är ansluten håller du ner strömbrytaren och Hem-knappen samtidigt i cirka 8 sekunder.
 4. Efter den förflutna tiden släpper du strömknappen men håller ner hemknappen tills du ser meddelandet som säger att "iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge."
 5. Släpp sedan Hem-knappen.

Du vet om du redan har gått in i DFU-läge om din iPhone-skärm förblir svart efter att du släppt Home-knappen. Men om du ser någon logotyp eller text på skärmen måste du gå tillbaka från början. När du är i DFU-läge, följ instruktionerna på skärmen för att återställa iOS till en tidigare säkerhetskopia.

Andra alternativ

Du kan välja att rapportera problemet till din operatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och rekommendationer. Om detta bevisas utlöses av ett uppdateringsfel krävs en fix-patch. Annars kan du ta din enhet till ett servicecenter och få den undersökt av en Apple-tekniker istället.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Apple iPhone 7-överhettningsproblem: Varför blir min iPhone 7 väldigt het? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en svarslös iPhone 7 (svart skärm, ingen ström, ingen start) [felsökningsguide]
 • Vad man ska göra när iPhone 7 visar temperatur: iPhone måste svalna fel, andra problem
 • Vad du ska göra om problemet med iPhone 7-batteriladdning efter installation av iOS 11, andra problem
 • iPhone 7 slås inte på, skärmen förblir svart, överhettning efter reparation, andra problem