Hur man fixar en iPhone 7 som fortsätter att hålla efter iOS 13-uppdateringen

Tröghet eller fördröjningssymptom i mobilenheter visas vanligtvis bland andra indikatorer på prestandaproblem. Dessa symtom kan uppstå som slitage-symtom. Minnesrelaterade problem, t.ex. när enhetens lagring är tom, kan också utlösa liknande symtom att uppstå. Programvarufel och malwares är också bland de möjliga syndarna. I värsta fall är maskinvaruskada grundorsaken till problemet. I det här inlägget är en relevant fråga på iPhone 7 som fortsätter att hålla efter iOS 13-uppdateringen. Läs vidare för att ta reda på hur du påskyndar din iPhone i iOS 13.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iOS-telefon finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av en iPhone 7 som fortsätter att hålla efter iOS 13-uppdateringen

Följande procedurer bör ge positivt resultat med tanke på att din iPhone är fri från någon form av fysisk eller vätskeskada. Prova dessa metoder för att eliminera vanliga programvarurelaterade faktorer från den underliggande orsaken.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar och starta sedan om din iPhone.

Bakgrundsappar som skadades och kraschade efter iOS 13-uppdateringen kan påverka andra appar och systemfunktioner på telefonen negativt. Om dessa appar hålls öppna eller avstängda i bakgrunden finns det en god chans för din enhet att visa några ogynnsamma symtom inklusive tröghet. Detta är när det behövs att rensa alla bakgrundsappar eller tvinga bakgrundsappar att stänga. Följ bara dessa steg om du inte redan har gjort det:

 1. Dubbeltryck på Hem-knappen för att dra upp skärmen Apps Switcher eller Multitasking. Den här skärmen innehåller förhandsgranskningar / kort för alla applikationer som du nyligen har använt och lämnat i bakgrunden.
 2. Tryck och dra ett appkort / förhandsgranska till skärmens övre hörn. Detta tvingar appen att avsluta.

När du är klar med att rensa alla bakgrundsappar stänger du av din iPhone i några sekunder och startar sedan igen. Det skulle ge din telefon en snabb andning och därmed hjälpa till att rensa skräpfiler som lagras i sitt interna minne.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPhone 6s som sitter fast på tom skärm efter uppdatering av iOS 13

Den andra lösningen: Uppdatera dina appar.

Appar som fungerar eller är instabila efter en större systemuppdatering hör också till de möjliga triggersna. Din enhet kan ha några problem med att ladda några av dessa appar och sålunda slutade den mycket trög. Om din telefon har en stabil internetåtkomst och fortfarande svarar, följ dessa steg för att manuellt leta efter och installera väntande appuppdateringar via App Store:

 1. På Startskärm trycker du på ikonen App Store för att öppna applikationen.
 2. Klicka på fliken Idag längst ner.
 3. Klicka sedan på användarprofilikonen (Apple ID-huvud) i det övre högra hörnet på skärmen. Du bör se kontouppgifterna.
 4. Rulla ner till avsnittet Tillgängliga uppdateringar .
 5. Klicka på Uppdatera bredvid YouTube-appen för att installera väntande uppdatering för appen.
 6. Om flera appuppdateringar är tillgängliga, klicka på Uppdatera alla för att uppdatera alla appar samtidigt.

Återigen, ge din telefon en ny omstart efter installation av alla appuppdateringar. Detta kommer att säkerställa att alla nya systemförändringar implementeras korrekt.

Tredje lösningen: Frigör lite utrymme om det behövs.

Som nämnts tidigare kan otillräcklig lagring också påverka enhetens totala prestanda. Om din iPhone-lagring tar slut kan den kanske inte längre tilldela fler filer eller köra en ny process. Så småningom kommer det att sakta ner och sedan fördröjas då och då. I värsta fall kan din enhet hamna kraschar eller inte svara någon gång. För att lösa problemet rekommenderas att rensa ut lite utrymme. Följ bara dessa steg för att komma igång:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj iPhone-lagring.
 4. Rulla nedåt för att se använt och tillgängligt minne på telefonen.

Om det tillgängliga minnet är mindre än 1 gigabyte, betyder det att din iPhone-lagring är låg och därför måste du ta bort onödigt innehåll inklusive oanvända appar, gamla meddelanden och andra filer som inte längre är användbara.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XR som inte svarar efter iOS 13-uppdateringen

Fjärde lösningen: Installera iOS 13.1.2-lappen för att fixa din iPhone 7 som fortsätter att hålla efter iOS 13-uppdateringen.

Några dagar efter att den stora uppdateringen släpptes pressade Apple en uppföljningsuppdatering iOS 13.1.1 för att hantera olika typer av iOS 13-buggar som plågade många iPhone-användare inklusive återställningsproblem, batteriladdning, Safari-problem och andra. Och nyligen har en ny uppdatering rullats ut - iOS 13.1.2, som innehåller bugfixar till en annan uppsättning av problem som iOS-ägare nyligen mött. Att installera den här uppdateringen kan därför eventuellt lösa fördröjningsproblem på din iPhone 7. Därför kan du lika gärna överväga att installera uppdateringen och se hur den fungerar. Du kan använda iTunes för att manuellt uppdatera din enhet på en dator. Följ bara dessa steg:

Se till att använda den senaste versionen av iTunes på din dator för att undvika systemkonflikter. När du är redo ansluter du enheten till datorn med den Apple-medföljande USB-kabel / Lightning-kabel. Fortsätt sedan med dessa steg för att börja uppdatera din iPhone:

 1. Anslut din iPhone till datorn.
 2. Öppna iTunes på din dator och välj sedan din enhet.
 3. Klicka på Sammanfattning för att fortsätta.
 4. Klicka sedan på Sök efter uppdatering.
 5. Klicka på Ladda ner och uppdatera om en uppdatering är tillgänglig.
 6. Ange ditt lösenord för att fortsätta.

Följ sedan resten av kommandona på skärmen för att uppdatera din enhet.

Glöm inte att starta om din iPhone när det är klart att installera uppdateringen. Detta kommer att säkerställa att alla nya systemändringar och fixa korrigeringar appliceras korrekt.

Femte lösningen: Radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna.

Att utföra en fabriksåterställning är också en effektiv permanent lösning för att hantera prestandaproblem som tröghet eller ofta förseningar på grund av otillräcklig lagring. Detta kommer att radera allt från ditt iPhone-system inklusive sparade data, och därmed skapa säkerhetskopior om det rekommenderas i förväg. När du är klar kan du återställa din iPhone i iTunes genom att göra dessa steg:

 1. Öppna iTunes på din dator om du inte redan har gjort det.
 2. Anslut din iPhone till datorn med USB-kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde.
 3. Vänta tills iTunes känner igen din enhet och när den gör det bör du se din iPhone-ikon i iTunes.
 4. Klicka för att välja din iPhone 7 när den visas i iTunes.
 5. Navigera sedan till avsnittet Sammanfattning .
 6. Klicka på Återställ [iPhone] -knappen.
 7. Om du uppmanas att klicka på knappen Återställ igen för att bekräfta.

Detta bör uppmana iTunes att radera din enhet och sedan installera den senaste versionen av tillgängligt operativsystem.

Sista utväg: Återställ din iPhone från en tidigare iOS-säkerhetskopia via iTunes.

För att komma igång, anslut din iPhone till datorn med den ursprungliga USB-kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde. När din enhet är ansluten, öppnar du iTunes på datorn och fortsätter sedan med dessa steg för att gå till återställningsläge och återställa iOS från en nylig säkerhetskopia:

 1. Tryck och håll in både Hem-knappen och Top / Side-knappen samtidigt.
 2. Fortsätt hålla ned knapparna tills skärmen för återställningsläge visas.
 3. Vänta tills du ser meddelandeprompt som ber dig att återställa eller uppdatera din enhet.
 4. Välj Uppdatera om du vill att iTunes ska installera om iOS på telefonen utan att radera sparade data. I annat fall väljer du Återställ för att radera din enhet och återställa från en ny iOS-säkerhetskopia.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra återställningen av din iPhone och koppla inte bort den från datorn såvida inte återställningsprocessen är klar.

En annan systemåterställning som du kan använda till om en återställningsläge återställning inte fungerar är DFU-läget eller återställning av läget för enhetens firmwareuppdatering. Det är den djupaste typen av systemåterställning som görs på en iPhone med en skadad iOS. En mer detaljerad genomgång av hur det görs kan hittas i denna webbplatss avsnitt om handledning. Besök bara felsökningssidan för iPhone 7 och naviger till avsnittet med instruktioner för mer information.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XR iOS 13 försenad svarsproblem på pekskärmen

Har du fortfarande samma problem med din iPhone 7 som fortsätter att hålla efter iOS 13?

Det du har att göra med kan också hänföras till felaktig hårdvara. Det faktum att ingen av de givna procedurerna kan fixa din iPhone gör det mer möjligt att en skadad systemkomponent finns och därför behöver din enhet fysisk reparation. Detta är vanligtvis fallet om tidigare händelser av dropp eller exponering av vätska på din iPhone. För att utesluta detta kan du ta din enhet till närmaste Apple-auktoriserade servicecenter i ditt område och be en iPhone-tekniker att göra en noggrann hårdvarukontroll.

Annars rapportera problemet till din enhetsoperatör eller Apple-support för ytterligare rekommendationer. Att få en iPhone-uppgradering är också bland andra alternativ.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.