Hur man fixar en iPhone 7 som fastnar i oändliga startöglor (enkla steg)

Lös batterianslutning eller dåligt batteri, felaktig iOS-uppdatering och misslyckad jailbreak är några av de vanligaste orsakerna till problem med startöglan som påverkar olika iPhone-modeller inklusive iPhone 7.

Det finns två symtom på problem med boot loopar i iPhones. Först är det när din iPhone startar om igen och därefter när din iPhone sitter fast i en omstartslinga. Med det första symptom kan du fortfarande kunna använda din iPhone ett tag utan att stöta på ett problem men sedan startas det plötsligt igen. Med det andra symptomet kommer det att bli värre eftersom din iPhone startar om kontinuerligt och därför inte är användbar. Det som vanligtvis händer i det andra scenariot är att du sannolikt kommer att se Apple-logotypen på din iPhone-skärm i några sekunder och sedan försvinner plötsligt och den upprepar.

De lösningar som jag har kartlagt nedan är indelade i två kategorier. Om start loop-problemet på din iPhone 7 faller på det första fallet eller symptom, kan du hänvisa till de rekommenderade lösningarna under nämnda kategori. I annat fall hänvisas till standardlösningarna under det andra symptomet.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Potentiella snabbkorrigeringar i det oändliga bootloop-problemet på din iPhone 7

Säkerhetskopiera dina iPhone-data om möjligt innan du börjar göra någon av de angivna procedurerna. Om du gör det kommer du att hålla all din information säker om din iPhone har en hårdvaruskada och måste återställas. Det rekommenderas starkt att skapa en säkerhetskopia innan du återställer din iPhone.

Tvinga om omstart

Att tvinga din iPhone att starta om kan vara nyckeln till att åtgärda problemet om det orsakas av några mindre programvarufel och fel.

En tvingad omstart på iPhone 7 görs genom att samtidigt trycka och hålla ned strömbrytaren och Volym ned-knappen i minst 20 sekunder eller tills enhetens strömcykel går.

Detta kommer inte att radera någon av dina iPhone-data, vilket är en säker och effektiv lösning till att börja med.

Uppdatera iOS till den senaste tillgängliga versionen

Apple släpper periodiska iOS-uppdateringar som innehåller massor av korrigeringar för befintliga programvarufel och andra problem som påverkar iOS-enheter. Om det oändliga omstartproblemet på din iPhone utlöses av vissa buggar kommer installation av en programuppdatering troligen att fixa det.

Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering för att leta efter tillgängliga iOS-uppdateringar för din iPhone 7. Om det finns en uppdatering, klicka på alternativet för att ladda ner och installera.

Alternativt kan du ansluta din iPhone 7 till en dator och uppdatera iOS via iTunes.

Visa Analytics-data på din iPhone 7

Det är mycket sällsynt att en app får en iPhone att fastna i oändliga startöglor eller starta om, men det är inte omöjligt. Observera att inte alla appar du har laddat ner från Play Store är perfekta, så det finns en chans att någon av dessa appar kan få din iPhone att bete sig fel.

För att ta reda på om en app orsakar att din iPhone 7 fastnar i oändliga uppstartsslingor, gå till Inställningar-> Sekretess-> Analytics-> Analysdata- menyn.

När du är i den här menyn, kolla efter problematiska appar från de många posterna i listan. Om du hittar några appar som listas om och om igen, försök att avinstallera appen och se om det åtgärdar problemet eller inte.

Om ingen av dessa kan fixa din iPhone och att den fortfarande sitter fast på oändliga startöglor, kan du prova några mer avancerade lösningar inklusive de som markeras nedan.

Potentiella lösningar för iPhone 7 oändliga omstarter eller starta slingor

Dessa efterföljande procedurer används vanligtvis när man hanterar mer intrikata programvarufel på iPhone. De betraktas som tuffa lösningar för tuffare buggar. Du måste dock notera att båda dessa procedurer kommer att ta bort alla dina kritiska data inklusive personlig information som sparats i det interna minnet på din iPhone 7.

Första lösningen: Återställ iOS i återställningsläge med iTunes.

I den här metoden måste du gå in i återställningsläge först och sedan välja alternativet för att återställa iOS. Du kan välja att återställa din enhet till en tidigare iOS-säkerhetskopia som är mer stabil eller återställa din iPhone till fabriksinställningar.

Många komplexa mjukvaruproblem åtgärdas genom återställningsläge återställning i både Android- och iOS-enheter. Vissa problem kan dock vara tillräckligt tuffa för att motstå och lyckas fortsätta efter proceduren.

Andra lösningen: Återställ din iPhone 8 i DFU-läge med iTunes.

Om en återställningsläge återställning misslyckades med att lösa problemet, är din nästa möjliga lösning en återställning av läget DFU eller enhets firmwareuppdatering. Det anses vara den djupaste typen av återställning som kan göras på iPhones. Den sätter din enhet i ett tillstånd där den kan kommunicera med iTunes utan att aktivera bootloader eller iOS. Återigen måste du använda iTunes på en dator för att utföra återställningen.

Du kan hänvisa till våra omfattande genomgångar för hur du återställer återställningsläge och återställning av DFU-läge på iPhone 7 som finns på vår dedikerade felsökningssida för iPhone 7 under avsnittet Tutorials.

Andra alternativ

  • Använd iOS-programvara för reparation / återställning. Sedan det ökande antalet ägare av iOS-enheter som stött på mer intrikata programvaruproblem inklusive oändliga boot-loopar, utvecklas och rullas fler och fler iOS-återställnings- och reparationsverktyg av mjukvaruföretag och utvecklare. Även om inte alla dessa verktyg garanterar en säker fix, kommer det inte att skada att försöka. Vissa människor som har använt liknande programvara tidigare slutade med en viss framgång. Om du vill ge det en bild, gör bara Google genom att söka efter den här programvaran. Du kan välja en gratis version eller betald version av din föredragna programvara.
  • Ta bort och sätt i SIM-kortet igen. Det är möjligt att problemet har något att göra med ett dåligt SIM-kort eftersom SIM-kortet ansluter din enhet till din trådlösa operatör. Om det finns problem med telefonens anslutning till din trådlösa operatör finns det en tendens att din enhet kan fastna i en omstartslinga. För att utesluta detta från de möjliga orsakerna kan du försöka ta bort SIM-kortet från din iPhone 7. Om problemet inte uppstår när SIM-kortet har tagits bort måste du först lösa problemet med SIM-kortet. Du kan försöka återställa iOS i iTunes eller få ditt SIM-kort bytt ut i det här fallet.
  • Betala för service eller utnyttja för garanti . Om detta är ett systemfel som följer med de förinstallerade appar och tjänster på din enhet och du inte kunde fixa det oavsett hur hårt du försöker, ta dig en resa till ett Apple-servicecenter för ytterligare utvärdering. Om du är berättigad, glöm inte att utnyttja servicegaranti eller byta enhet. Om du just har köpt den här telefonen bör du vara berättigad till garantier. Annars måste du verkligen betala för tjänsten.

Jag rekommenderar inte att du tar bort batteriet från din iPhone 7 eftersom det är riskabelt. Låt istället bara Apple-teknikern göra det åt dig.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.