Hur man fixar en iPhone 7 Plus som sitter fast på svart dödsskärm [Felsökningshandbok]

Även smartphonen med högsta nivå ligger under mer allvarliga problem på grund av stora programvarufel som systemkrasch eller datakorruption. Bland de vanliga symtomen som användare skulle stöta på i båda scenarierna skulle inkludera ofta kraschade appar, frysningar och fastnat. Här i det här inlägget har jag sammanställt en sammanfattning av möjliga lösningar på en liknande fråga på iPhone 7 Plus. Känn dig fri att hänvisa till detta innehåll vid behov.

Stoppade visningsproblem på iPhone 7 Plus, som vit skärm och svart skärm av döden kan bero på ett mer intrikat programvaruproblem om inte en skadad maskinvara på enheten. I de flesta fall är programvaran skylden. Precis som vad som har hänt många människor efter att ha installerat en ny app eller programuppdatering på sina respektive enheter. Den nya appen eller programvaruuppdateringen innehöll troligen några buggar som orsakar allvarliga fel på enheten och så småningom drabbar stora systemfunktioner. Även om dessa kan märkas som stora problem, kan programvaruproblem som avhandlingar fortfarande åtgärdas av några tuffa lösningar inklusive de som jag har kartlagt nedan. Om du är här när du letar efter några ingångar om hur du hanterar din iPhone 7 Plus som fastnar på svart dödskärm, kan följande information kanske hjälpa dig.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Gå tillbaka till problemet, här är vad jag föreslår att du gör åt det ...

Första lösningen: Tvinga om igen.

Den allra första rekommenderade lösningen i det ögonblick som din enhet fryss, inte svarar eller fastnar på vit eller svart skärm är en tvingad omstart. Detta tvingar varje app och systemprocess att avsluta och starta om din enhet utan att påverka viktiga data som lagras i enhetens interna minne. Om du inte redan har gjort det, bör du försöka först. Här är hur:

För att tvinga om starta om din iPhone 7 Plus trycker du bara på och håller ned ström- och volymknapparna samtidigt i cirka 10 till 20 sekunder och släpper sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Vänta tills strömmen går till enheten och fungera normalt igen. Om det inte fungerar, måste du gå till en fullständig återställning eller återställning av systemet.

Den andra lösningen: Återställ din iPhone 7 Plus via iTunes.

Att utföra en iOS-återställning kan vara en skrämmande process eftersom det innebär att alla dina iPhone-data raderas och återställas till fabriksinställningarna. Trots detta kan detta vara nyckeln till att fixa din iPhone från att fastna på en svart dödsskärm på grund av mer komplexa programvarufel som orsakats av vissa buggar. Eftersom det inte finns något sätt för dig att få åtkomst till dina iPhone-inställningar, är ditt enda alternativ att utföra en systemåterställning via iTunes. I detta fall måste du säkra en dator antingen en Windows PC eller Mac-dator för att fortsätta. Se också till att använda den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika systemkonflikter. När du har gjort allt klart kan du fortsätta med en fabriksåterställning via iTunes med följande steg:

 1. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn och vänta på att din iPhone ska identifieras. Om din iPhone 7 Plus känns igen i iTunes, synkroniseras den och skapar en säkerhetskopia med iTunes.
 3. När synkroniseringen och säkerhetskopieringen är klar klickar du på knappen Återställ iPhone .
 4. Följ stegen för att slutföra systemåterställning och återställning.

Om din iPhone inte känns igen kan du försöka använda en annan dator om du har en. I annat fall kan du försöka återställa din iPhone 7 Plus i återställningsläge.

Tredje lösningen: Återställ din iPhone 7 Plus i återställningsläge.

Återställning av din iPhone i återställningsläge kan troligt lösa stora programvaruproblem som inte kan åtgärdas med den vanliga fabriksåterställningen. I den här processen kommer du att placera din enhet i ett återställningsläge först och sedan försöka återställa iOS. Detta kan dock leda till dataförlust, så det är upp till dig att bestämma om du vill gå till det eller inte. Om du vill fortsätta måste du använda den senaste versionen av iTunes och sedan utföra återställningsläget. Så här görs:

 1. Anslut din iPhone 7 Plus till din dator med den medföljande USB-kabeln och öppna sedan iTunes på datorn.
 2. När din iPhone är ansluten går du till återställningsläget med följande steg:
  • Tryck och håll ned knapparna Power och Volume Down samtidigt i några sekunder.
  • Släpp inte knapparna när Apple-logotypen visas.
  • Släpp båda knapparna när du ser skärmen Anslut till iTunes .
 3. När du uppmanas att välja Återställ eller uppdatera väljer du Uppdatera för att installera den senaste iOS-uppdateringen för din enhet. I annat fall väljer du Återställ för att återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia.
 4. Vänta tills iTunes försöker installera iOS igen utan att radera dina data och ladda ner programvaran för din enhet. Om nedladdningen tar längre tid än 15 minuter kommer enheten att lämna skärmen Anslut till iTunes, låt nedladdningen slutföras och sedan sätta din iPhone i återställningsläge igen.

När uppdateringen eller återställningen är klar kan du fortsätta med den första installationen och använda din iPhone som du vanligtvis gör då.

Om detta inte fungerar, gå vidare till nästa möjliga lösning.

Fjärde lösningen: Återställ din iPhone 7 Plus i DFU-läge.

DFU-läge står för Device Firmware Update mode. Det är den mest djupgående återställningstyp du kan göra på din iPhone. Om du sätter din enhet i DFU-läge kan den kommunicera med iTunes på en dator utan att aktivera bootloader eller iOS. Alla dina iPhone-data kommer att raderas i processen när din enhet återställs till fabriksinställningarna eller tidigare iOS-version.

Försiktighetsåtgärd: Utför inte en återställning av DFU-läge om din iPhone har vätskeskada. Det finns en större chans att din iPhone blir murad när processen avbryts eller inte slutförs på grund av vissa hårdvaruskador som finns på telefonen. I det här fallet bör du istället välja en teknisk reparation.

Om du är säker på att din iPhone är fri från alla slags hårdvaruskador och är villig att ta riskerna, kan du fortsätta och återställa din iPhone i DFU-läge med följande steg:

 1. Anslut din iPhone till din dator.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 3 sekunder.
 4. Tryck på strömbrytaren och tryck sedan på Volym ned- knappen.
 5. Tryck och håll ner båda knapparna i 10 sekunder.
  • Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållit knapparna för länge och så måste du börja om igen.
 6. Släpp strömbrytaren men håll in volymknappen intryckt i cirka 5 sekunder.
  • Om du ser Plug in iTunes-skärmen betyder det att du har hållit knappen för länge och måste starta om igen.
 7. Om din iPhone-skärm förblir svart betyder det att du har gått in i DFU-läge. Just nu bör du se ett iTunes-varningsmeddelande som säger att det har upptäckt en iPhone 7 Plus och gör det möjligt att återställa fabriksinställningarna eller från en säkerhetskopia.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra återställningsprocessen i DFU-läge.

Sök mer hjälp

Det näst bästa alternativet om ingen av de tidigare metoderna kan fixa din iPhone 7 Plus som sitter fast på svart skärm är teknisk service. Det finns en större chans att din iPhone har uppnått fysiska eller vätskeskador, vilket innebär att ingen av de rekommenderade systemets återställningar och återställningsmetoder fungerade. Som sagt, ställ in ett datum för att besöka närmaste Apple-servicecenter på din plats och få din iPhone diagnostiserad av en tekniker istället.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.