Hur man fixar en iPhone 7 Plus som inte kommer att ansluta till Wi-Fi efter en uppdatering [Felsökningsguide]

Problem efter uppdatering är en del av större och mindre iOS-utrullningar. Medan många människor skulle sluta ha en smidig systemuppgradering, är andra inte lyckliga att ha samma positiva upplevelse. I själva verket skulle du se många rapporterade problem efter lanseringen av en ny programuppdatering. Och en av de vanligt förekommande frågorna är fel i trådlös anslutning. I det här sammanhanget kommer jag att ta itu med en relevant fråga efter uppdateringen som framför allt visas på iPhone 7 Plus. Läs vidare för att ta reda på hur du hanterar ett problem på din iPhone 7 Plus som inte kommer att ansluta till Wi-Fi efter installation av en ny programuppdatering.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Hur du felsöker iPhone 7 Plus som inte kommer att ansluta till WiFi

Innan du börjar felsöka din iPhone-programvara, kontrollera och se till att din Wi-Fi-status är aktiv och att din iPhone är ansluten till ditt Wi-Fi-nätverk. Ett snabbt blick på Wi-Fi-ikonen i statusfältet låter dig veta om din enhet är ansluten till Wi-Fi eller inte. Du kan också prova att cykla din trådlösa router och / eller modem för att fixa slumpmässiga fel orsakade av mindre firmwarekrascher på din nätverksutrustning. När du har kontrollerat och gjort alla dessa erforderliga steg och din iPhone fortfarande inte kan ansluta till Wi-Fi, kan du fortsätta med dessa lösningar.

Första lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

En mjuk återställning eller omstart av enheten görs vanligtvis för att tillämpa senaste ändringar som gjorts i enhetsinställningarna. Det är också den enklaste effektiva lösningen på mindre problem orsakade av slumpmässiga fel på telefonsystemet. Om du ännu inte har startat om din iPhone bör du göra det just nu. Till att börja med, så här gör du en mjuk återställning på iPhone 7 Plus:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills ikonen för skjut till avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Den andra lösningen: Stäng av och slå på Wi-Fi.

Vissa uppdateringar skulle implementera nya ändringar som kan ha utlöst din iPhone: s Wi-Fi-funktion att stängas av automatiskt. Eller så kan den fortfarande vara påslagen men ingen internetåtkomst så att du inte kan ansluta eller gå online. För att åtgärda detta, stäng av Wi-Fi och slå på det igen på din enhet. Här är vad du bör göra då:

 1. Dra upp från botten av hemskärmen för att öppna kontrollcentret.
 2. Från Kontrollcentret trycker du på Wi-Fi-ikonen för att stänga av Wi-Fi i några sekunder och tryck sedan på för att slå på Wi-Fi igen.
 3. Alternativt kan du också komma åt Wi-Fi-inställningarna genom att navigera till Inställningar-> Wi-Fi och sedan trycka på Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av och slå på funktionen igen.

Detta hjälper också till att uppdatera Wi-Fi-anslutningen på din enhet. Om det inte fungerar heller, gå vidare till nästa lösning.

Tredje lösningen: Glöm ditt Wi-Fi-nätverk och anslut sedan igen.

Det är också möjligt att uppdateringen har orsakat att ditt Wi-Fi-nätverk kraschar och skadats. Och därför måste konfigureras om. För den delen kan glömma Wi-Fi-nätverket hjälpa. Detta tar bort ditt Wi-Fi-nätverk från telefonen och sedan kan du ansluta igen. Så det är som att låta din telefon ansluta till ditt trådlösa nätverk som om det är första gången. Följ de här stegen om du vill ta det,

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Klicka på den blå ikonen eller informationsikonen bredvid det Wi-Fi-nätverk du vill glömma eller ta bort.
 4. Tryck på alternativet för att glömma det här nätverket.

Om du ser andra Wi-Fi-nätverk i listan, ta bort dem alltför för att förhindra att någon av dem orsakar konflikt med ditt Wi-Fi-nätverk som används.

Starta om din iPhone, konfigurera sedan och anslut till ditt Wi-Fi-nätverk igen. Så här skannar du och ansluter till ett Wi-Fi-nätverk på din iPhone 7 Plus:

 1. Gå till Inställningar-> Wi-Fi.
 2. Tryck på Wi-Fi-omkopplaren om du vill aktivera Wi-Fi.
 3. Vänta tills din iPhone skannar efter Wi-Fi-nätverk inom räckvidd.
 4. Bläddra till och knacka på det Wi-Fi-nätverk du vill ansluta till.
 5. Om du uppmanas, ange Wi-Fi-lösenordet för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på Gå med .

Vänta tills din telefon är ansluten.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Återställning av nätverksinställningarna kan vara nyckeln till att lösa problemet, särskilt om uppdateringen automatiskt har ändrat alla dina nätverksinställningar. Sådana problem uppstår vanligtvis när en större uppdatering implementeras. Så här utför du en återställning av nätverksinställningar på din iPhone 7 Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar. Detta tar bort dina trådlösa nätverk och lösenord tillsammans med andra nätverksalternativ.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startar om automatiskt när återställningen är klar. När det startas upp helt, kan du konfigurera och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen.

Femte lösningen: Fabriksåterställ din iPhone (huvudåterställning).

En fullständig återställning av systemet borde vara det sista alternativet om allt annat inte skulle lösa problemet och att din iPhone fortfarande inte kommer att ansluta till Wi-Fi. Den nya uppdateringen kan ha innehaft några tuffa buggar som rensade din iPhone: s nätverkssystem och därmed hindrade din enhet från att upprätta fast anslutning till ditt Wi-Fi-nätverk. Men Observera dock att detta kommer att rensa allt från telefonens interna minne, vilket betyder att alla viktiga data, appar, anpassade inställningar och personlig information kommer att raderas. Detta anger därför behovet av att skapa en säkerhetskopia av dina iPhone-data. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa och återställa din iPhone 7 Plus till fabriksinställningar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord när du frågas.
 6. Klicka sedan på alternativet för att bekräfta återställning av iPhone.

Vänta tills återställningen är klar och din iPhone startar om. Då kan du fortsätta med den första enhetskonfigurationen och ställa in ditt Wi-Fi-nätverk och sedan försöka ansluta igen.

Sök mer hjälp

Uppgradera problemet till din operatör eller Apple Support om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och att din iPhone 7 Plus fortfarande inte kommer att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk. Det kan vara ett allvarligare problem som kräver användning av avancerad nätverksprogramvara från tjänsteleverantörens slut.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Apple iPhone 7-överhettningsproblem: Varför blir min iPhone 7 väldigt het? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en svarslös iPhone 7 (svart skärm, ingen ström, ingen start) [felsökningsguide]
 • Vad man ska göra när iPhone 7 visar temperatur: iPhone måste svalna fel, andra problem
 • Vad du ska göra om problemet med iPhone 7-batteriladdning efter installation av iOS 11, andra problem
 • iPhone 7 slås inte på, skärmen förblir svart, överhettning efter reparation, andra problem