Hur man fixar en iPhone 7 Plus som håller fast och fryser efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]

Frysning och fördröjningssymptom är vanligtvis knutna till ett krympande minne i mobila enheter, från slitage. Det finns emellertid vissa faktorer som kan utlösa liknande symtom att inträffa tidigare än väntat även på smartphones med hög lagringskapacitet. Skadlig programvara, felaktiga appar och buggy-uppdateringar hör vanligtvis till de viktigaste utlösarna.

I värsta fall uppstår tröghet och konstant frysning som symtom på hårdvaruskada. Om detta är fallet är det bästa möjliga sättet att lösa problemet genom service. Å andra sidan kan mjukvarorelaterade prestationsfrågor som avbildas av ständiga fördröjningar och frysningar lösas hemma av vissa lösningar.

Markerad i detta inlägg är bland de föreslagna metoderna för att felsöka och åtgärda ett liknande problem på iPhone 7 Plus, särskilt de som startade efter den senaste iOS-uppdateringsinstallationen. Om du är här för att få fler insatser om hur du hanterar samma problem på din iPhone 7 Plus, känn dig fri att hänvisa till dessa efterföljande genomgångar.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar och starta sedan om / mjuk återställning.

Appar som du har använt och inte stängt kommer att förbli öppna och köras i bakgrunden. Appar i det här läget är i vänteläge och kan gynna användare för multitasking genom att vända mot appförhandsgranskningen. Om du inte har stängt bakgrundsappar under uppdateringen, finns det en chans att någon av dem kraschade och därmed fick andra appar eller ditt iPhone-system att agera. Som upplösning kan kraftstängning eller rensning av bakgrundsappar vara ett botemedel. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck snabbt på Hem-knappen . Om du gör det kommer en ny skärm att visas som innehåller en lista med nyligen använda appar som inte är stängda.
 2. Dra uppåt i förhandsgranskningen av en app för att tvinga stängda eller rensa enskilda appar. Gör samma sak för att rensa resten av bakgrundsappar.

När du har rensat bakgrundsappar, starta om eller mjuk återställ din iPhone 7 Plus för att dumpa felaktig cache från det interna minnet och uppdatera systemet. Så här återställer du din iPhone mjuk:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills kommandot Slide to Power Off visas.
 2. Dra sedan strömbrytaren till höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Alternativt kan du göra en kraftåterstart på din iPhone 7 Plus. Detta är ett alternativt sätt att starta om en frysta iPhone. Här kan du göra om din iPhone-skärm sitter fast eller inte svarar:

 • Tryck och håll in både strömbrytaren och volymknapparna i cirka 10 till 20 sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Dessa metoder påverkar inte sparade data i det interna minnet, därför förlorar du inga viktiga filer i processen.

Den andra lösningen: Installera väntande appuppdateringar.

Appar kan ha blivit falska från de senaste iOS-förändringarna kan också göra att enheten fungerar så här. Att installera väntande uppdateringar för dina appar kan vara nyckeln till att rätta till dessa fel. Liksom iOS erbjuder appuppdateringar också bugfixar. Så här kontrollerar du och uppdaterar appar på din iPhone 7 Plus:

 1. Klicka på App Store-ikonen från hemskärmen.
 2. App Store-skärmen klickar du på ikonen Uppdateringar längst ner till höger. En lista med appar med väntande uppdateringar visas sedan på skärmen.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid en applikation för att uppdatera appar individuellt eller tryck på Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen för att installera alla väntande appuppdateringar samtidigt.

Starta om din iPhone efter att ha uppdaterat alla dina appar för att säkerställa att alla nya programförändringar implementeras korrekt.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar.

Återställning av alla inställningar på din iPhone 7 Plus kan vara nyckeln till att lösa problemet om ogiltiga systeminställningar är de underliggande orsakerna. Vissa iOS-uppdateringar åsidosätter de aktuella inställningarna på en enhet, vilket kan leda till fel. För att rensa detta kan du återställa dina iPhone-inställningar och återställa standardvärdena. Genom att göra det kan du konfigurera enskilda alternativ efter dina tidigare inställningar innan symptomen uppstår. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan för att bekräfta återställning av inställningar.

Starta om din iPhone när inställningarna återställs är klar, konfigurera sedan nödvändiga alternativ och aktivera funktioner du vill använda på din enhet.

Fjärde lösningen: Hantera och frigöra minnesutrymme.

Som nämnts tidigare är otillräckligt minne lagringsutrymme vanligtvis den bakomliggande orsaken. Även om iPhone 7 Plus har större lagringskapacitet är det inte omöjligt för det interna minnet att krympa tidigare, särskilt om du är förtjust i att lägga till komplexa appar och multimediainnehåll. Så här kontrollerar du och hanterar din iPhone: s internminne:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.

Läs detaljerna på iPhone-avsnittet och visa hur mycket lagringsutrymme som används och det totala tillgängliga. Om tillgängligt lagringsutrymme är lägre än 1 GB kan du frigöra ytterligare lagringsutrymme genom att ta bort oanvända objekt från enheten som onödiga appar, musik, foton, videor och meddelanden. Eller så kan du också flytta viktiga filer till din dator via iTunes.

Femte lösningen: Återställ och återställ fabriksinställningar / återställning av master.

En fabriksåterställning är bland de sista alternativen att tänka på när man hanterar ihållande problem i mobila enheter, särskilt de som tillskrivs komplicerade systemfel. Det är möjligt att den nya uppdateringen har orsakat dödliga systemfel som kan ha hindrat din iPhone från att fungera som bäst. En fabriksåterställning raderar allt från ditt iPhone-system inklusive komplicerade fel och skadlig kod. Om du vill fortsätta, se till att säkerhetskopiera alla dina viktiga data eftersom de på samma sätt kommer att raderas under processen. När du är klar, följ dessa steg för att återställa / återställa fabriksinställningen av din iPhone 7 Plus genom inställningar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Radera allt innehåll och inställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan för att bekräfta återställning av inställningar.

Om din iPhone 7 Plus-skärm är frusen eller inte svarar, måste du göra alternativet återställning via iTunes. För att göra detta måste du säkra en Windows- eller Mac-dator med iTunes-programvara installerad. Se till att använda den senaste versionen av iTunes och din dator måste köras på en senare eller senaste OS-version för att undvika problem som är knutna till systemkompatibilitet.

Sök mer hjälp

Du kan eskalera problemet till Apple Support för ytterligare rekommendationer om ingen av de tidigare lösningarna kan lösa problemet och din iPhone 7 Plus fortfarande fryser och släpar. På så sätt kan de granska noggrant problemet och flagga det bland andra problem efter uppdatering för att ta itu med nästa uppdatering. Alternativt kan du ta din iPhone till ett auktoriserat Apple-servicecenter på din plats och få den diagnostiserad av en tekniker. Din iPhone kan ha förvärvat någon form av fysisk eller vätskeskada som så småningom ledde till dessa symtom.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone 7+-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7 Plus. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Apple iPhone 7 Plus-prestationsproblem: Varför är min iPhone 7 Plus väldigt långsam? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 7 Plus som inte svarar eller fastnar efter installation av iOS-version 11.4-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 7 Plus Instagram-appen som fortsätter att krascha eller inte laddas ordentligt efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 7 Plus som reagerar mycket långsamt efter uppdatering till iOS 11.3.1 (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone 7 Plus som överhettas efter uppdatering till iOS version 11.3.1 (enkla steg)