Hur man fixar en iPhone 6 som fastnar på vit Apple-logotyp, oändliga startöglor (enkla steg)

Din iPhone 6 kan fastna på den vita Apple-logotypen eller vilken skärm som helst eftersom något hindrar den från att slutföra sin normala startrutin. Detta kan hända på grund av felaktiga uppdateringar, jailbreaking och återställning av skadade iOS-backupfiler i iCloud eller iTunes. Säkerhetsprogramvara, defekta USB-kablar eller USB-portar kan också påverka dataöverföringsprocessen. När detta händer kan programvaran bli skadad och det kan leda till att din enhet fastnar på Apple-logotypen. Problem med fastnat iPhones i allmänhet kräver ofta mer avancerade korrigeringar eftersom det är det huvudsakliga systemet som påverkas. Med tanke på att din iPhone fortfarande inte kan slutföra startprocessen kan du ta bort skylden från apparna eftersom de inte har tillgång till din iPhone: s startrutin. Så hur kommer du att hantera det här problemet då? Låt oss ta reda på.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat en hel del problem rapporterade av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, fyll i vår iPhone-frågeformulär och ge oss mer exakt information om ditt problem så att vi kan ge dig den bästa lösningen.

Hur får du ut din iPhone 6 från att sitta fast på Apple-logotypen?

I värsta fall kan iPhone fastna eller misslyckas med att starta på grund av hårdvaruskada och därför kräver service. Men innan du rusar ut till ett servicecenter kan du försöka felsöka programvaruproblem på din iPhone 6 med dessa lösningar.

Första lösningen: Tvinga din iPhone 6 att starta om.

En tvingad omstart fungerar på samma sätt som en mjuk återställning. Det kan hjälpa till att rätta till programvarufel och fel som har orsakat att din enhet har svarat, fastnat och fryst. Det påverkar inte någon av dina iPhone-data så det är en säker metod att börja med. Om du inte redan har gjort det, skicka det och se vad som händer efteråt. Så här tvingas du starta om din iPhone 6:

 1. Med din iPhone avstängd, tryck och håll ned strömbrytaren och hemknappen samtidigt i cirka 10 till 20 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Vänta och se om din enhet kan starta upp helt och starta startskärmen. Om du kan starta upp till startskärmen fortsätter du med en fabriksåterställning. En fabriksåterställning behövs för att radera alla fel eller skadlig programvara som kan ha stört din iPhone: s startrutin. Överväg annars andra alternativ nedan.

Den andra lösningen: Återställ eller uppdatera iOS i iTunes.

Om du inte hittade någon tur från den första metoden kan du ta dina chanser med iTunes. Du kan försöka återställa eller uppdatera din iPhone 6 med iTunes på din dator (Mac eller Windows PC). Som sagt, gör din dator redo och följ dessa steg för att fortsätta med iOS-uppdatering eller återställning via iTunes:

 1. Öppna iTunes på din dator. Se till att använda den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika systemkonflikter.
 2. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln.
 3. Om du uppmanas klicka på alternativet Lita på den här datorn på din iPhone-skärm.
 4. Välj din iPhone 6 när den visas i iTunes.
 5. Klicka på Återställ säkerhetskopiering i iTunes.
 6. Leta upp iOS-säkerhetskopian som du vill använda. Du kan hänvisa till datum och storlek på varje säkerhetskopia och sedan välja det mest relevanta.
 7. Klicka på Återställ för att bekräfta åtgärden och vänta tills återställningen är klar.

Koppla inte bort enheten efter att den startats om istället, vänta tills den synkroniseras med din dator. När synkroniseringen är klar är det när du kan koppla bort.

Tredje lösningen: Återställningsläge eller återställning av DFU-läge.

Om standard iTunes-återställningen inte hjälper, kan du istället prova en mer avancerad iOS-återställning som kallas återställningsläge. Återigen måste du använda en dator med den senaste versionen av iTunes under processen. Så här görs:

 1. Anslut din iPhone 6 till din dator och öppna sedan iTunes.
 2. När din iPhone är ansluten, tvinga den att starta om genom att trycka och hålla in både Power och Home- knapparna samtidigt. Fortsätt hålla ned dessa knappar tills skärmen Anslut till iTunes visas.
 3. Om du uppmanas att välja Återställ eller uppdatera väljer du Uppdatera för att låta iTunes installera om iOS utan att radera dina data. I annat fall väljer du Återställ .

Vänta tills iTunes laddar ner programvaran för din enhet och konfigurera sedan enheten när processen är klar.

Ditt nästa och sista alternativ om återställningsläget återställning misslyckades är en återställning av DFU-läge. Om du sätter din iPhone i DFU-läge kan den kommunicera med iTunes på en dator utan att aktivera bootloader eller iOS. Detta låter dig återställa eller uppdatera din iOS-enhet även när programvaran har blivit helt förstörd. Om du vill ge den här metoden ett skott, följ sedan dessa steg för att sätta din iPhone 6 i DFU-läge:

 1. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Håll sedan ner strömbrytaren och Hem- knappen i 10 sekunder. Om du ser Apple-logotypen har du hållit dem för länge och du måste starta om igen.
 4. Släpp strömbrytaren men håll ner Hem- knappen i cirka 5 sekunder. Om du ser Plug in iTunes- skärmen betyder det att du har hållt knappen för lång och du måste starta om igen.

Om skärmen förblir svart betyder det att du har gått in i DFU-läge. Vid denna tidpunkt bör du se ett varningsmeddelande som säger att iTunes har upptäckt din iPhone och gör att den kan återställas. Du kan sedan återställa din iPhone 6 med iTunes i DFU-läge.

Sök mer hjälp

Kontakta din operatör eller Apple Support för andra alternativ om ingen av de givna lösningarna kan fixa din iPhone 6 och att den förblir fast på Apple-logotypen. I annat fall kan du ta din enhet till ett servicecenter för hårdvarautvärdering och / eller reparation om det behövs. Uppenbarligen finns det inget mer du kan göra för att lösa problemet i slutändan. Med tanke på att problemet kvarstår efter att ha gjort alla tidigare metoder är det troligtvis en skadad maskinvara som hindrar din iPhone från att starta. Och det kräver redan service.

Anslut oss

Om du har andra problem med din iOS-enhet, inklusive iPhone 6, kan du besöka vår felsökningssida eller fylla i och skicka detta formulär för att få ytterligare hjälp från vårt supportteam. Se bara till att ge oss all nödvändig information, till exempel din iOS-enhetsmodell, samt mer information om problemet du har med din enhet. När började till exempel problemet uppstå eller vad du gjorde innan problemet visas. På så sätt skulle det vara lättare för oss att fastställa de huvudsakliga orsakerna och hjälpa dig att hitta den bästa möjliga lösningen.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Apple iPhone 6-appar som sitter fast i ”Väntar” -status under nedladdning, installation och uppdatering
 • iPhone 6 svart skärm med lastcirkel, vertikala linjer efter reparation, andra skärmproblem
 • Fixa för iPhone 6-appar i vänteläge efter ett uppdateringsproblem, Tumblr-appen fungerar inte, andra problem