Hur man fixar en iPhone 5 som inte har någon internetanslutning

Internetanslutningsproblem kan uppstå när som helst på grund av många faktorer. Tillfälliga avbrott, kontorelaterade problem, nätverksinställningsfel, firmware kraschar på modemet och uppdateringsbugg är kända för att vara de vanliga triggersna. Bland de vanliga symtomen är långsam surfning, intermittent eller instabil internetanslutning och ingen Internetanslutning alls. Om du upplever något av dessa problem på din iPhone 5 kan du hänvisa till detta genomgång. Läs vidare för att lära dig hur du fixar din iPhone 5 som inte har någon internetanslutning.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av en iPhone 5 som saknar internetuppkoppling

Följande lösningar används för att utesluta programvarurelaterade faktorer som inte orsakade problem med Internetanslutningen på din iPhone 5. Försök att använda dessa metoder innan du skyndar dig till ett servicecenter. Glöm inte att testa bläddra på din iPhone 5 efter att ha utfört varje metod för att ta reda på om problemet är löst. Fortsätt till nästa tillämpliga lösning, om det behövs.

Första lösningen: Strömcykla modemet / den trådlösa routern.

Den första potentiella lösningen på olika typer av internetproblem i mobila enheter inklusive inget internetanslutningsfel på din iPhone är en strömcykel på nätverksutrustningen. För att utföra den här metoden måste du vara nära din trådlösa router eller modem. Så här görs:

 1. Stäng av modemet / den trådlösa routern som du normalt gör.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd och hålla den frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Efter den förflutna tiden, koppla tillbaka den igen och slå sedan på den igen.
 4. Vänta några sekunder tills alla ljusindikatorer på modemet / routern blir stabila och Wi-Fi-signalen blir stabil.

Att utföra en strömcykel eller starta om på den trådlösa routern eller modemet är effektivt när det gäller att eliminera slumpmässiga internetproblem som orsakas av mindre firmwarekrascher på nätverksutrustningen.

LÄS OGSÅ: Hur man löser iPhone 5s Bluetooth-parningsproblem efter iOS-uppdatering

Andra lösningen: Starta om din iPhone 5 som inte har någon internetanslutning.

Om problemet fortsätter efter strömcykling av nätverksutrustningen, gå vidare och återställ mjukvaran på din iPhone 5. Detta bör lösa slumpmässiga internetproblem som tillskrivs mindre programvarufel och nätverksfel i telefonen. Om du inte redan har gjort det, återställ sedan din iPhone 5 med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren (viloläge / vakna) -knappen längst upp på telefonen i några sekunder.
 2. Släpp knappen när Power Off- skjutreglaget visas. IPhone stängs sedan av.
 3. Efter några sekunder trycker du på strömbrytaren (Sleep / Wake) tills Apple-logotypen visas och släpp sedan knappen.

En mjuk återställning påverkar inte sparade data i det interna minnet, så du behöver inte säkerhetskopiera filer i förväg.

Tredje lösningen: Koppla bort och anslut igen till Wi-Fi.

Slumpmässiga problem som påverkar trådlös internetanslutning på din iPhone kan också åtgärdas genom att stänga av och slå på Wi-Fi-funktionen. Detta trick har hjälpt många människor som har mött olika typer av Wi-Fi-problem på sina iPhones inklusive ingen internetanslutning. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Wi-Fi.
 3. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen.
 4. Efter några sekunder, slå på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

När din iPhone är ansluten, öppna en webbläsarapp och försök sedan navigera genom olika webbplatser för att se om de kan ladda upp.

Fjärde lösningen: Använd flygplansläget för att växla.

Ett gammalt trick som fortfarande används av många iPhone-ägare när man försöker lösa problem med trådlös anslutning är den så kallade Airplane Mode-växeln. Det fungerar genom att samtidigt starta om telefonens trådlösa funktioner och därmed eliminera slumpmässiga fel som påverkar trådlös internetanslutning. Om du vill utföra detta trick följer du bara dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj flygläge.
 3. Vrid sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar din iPhone trådlösa radio och relevanta funktioner är avstängda.
 4. Medan flygplansläget är på, starta om / mjuk återställ din iPhone.
 5. När det startats om, gå tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplanläge .
 6. Vrid sedan Airplane Mode-omkopplaren för att stänga av Airplane Mode igen.

Vänta tills din telefon återupprättar Wi-Fi-signal och aktivera sedan Wi-Fi igen för att ansluta till ditt trådlösa nätverk och komma tillbaka online.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone 5s e-postproblem efter iOS-uppdatering, kan inte skicka / ta emot e-postmeddelanden

Femte lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverket och lägg sedan tillbaka det.

Ihållande problem utan internetanslutningsfel kan också bero på ett skadat Wi-Fi-nätverk. Nätverket du använder kan ha gått sönder och fungerar inte längre. Om så är fallet måste du ta bort det skadade nätverket så att du kan lägga till det igen och konfigurera som nytt. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Peka på Wi-Fi och se till att Wi-Fi-omkopplaren är på.
 3. Rulla ner till listan över sparade Wi-Fi-nätverk och hitta nätverksnamnet / SSID som du är ansluten till.
 4. Välj Wi-Fi-nätverket och tryck sedan på informationsikonen bredvid.
 5. Tryck på Glöm det här nätverket för att ta bort nätverket från telefonens trådlösa katalog.
 6. Om du uppmanas klicka på alternativet för att bekräfta att du vill ta bort Wi-Fi-nätverket.
 7. Ta också bort alla andra sparade Wi-Fi-nätverk som inte används.
 8. När du har tagit bort alla sparade nätverk inklusive Wi-Fi-nätverket du använder, stänger du av Wi-Fi.
 9. Starta om din iPhone 5 (mjuk återställning) medan Wi-Fi är avstängt.
 10. När det är klart att starta upp går du tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- menyn.
 11. Slutligen, slå på Wi-Fi-omkopplaren för att slå på funktionen igen.

Vänta tills din iPhone ansluter till Wi-Fi-nätverket och när den är ansluten kan du prova att ladda din webbläsarapp och navigera genom olika webbplatser.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 5 som håller på att förlora Wi-Fi-signal

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningarna för att fixa inget internetanslutningsfel.

Att utföra en nätverksåterställning behövs vanligtvis för att bli av med problem orsakade av felaktiga nätverkskonfigurationer på telefonen. Denna återställning raderar dina Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar, APN: er och annan relevant information. Problem relaterade till ogiltiga inställningar tas också bort. Så här gör du:

 1. Klicka på Inställningar från din startsida för att komma igång.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din iPhone 5.

Din iPhone bör starta om när återställningen är klar och laddar upp de ursprungliga nätverksvärdena och alternativen. För att använda onlineappar och tjänster måste du ställa in ditt Wi-Fi-nätverk och ansluta igen som första gången du gjorde. Var noga med att ange rätt Wi-Fi-nätverkslösenord för att ansluta framgångsrikt.

Sista utväg: Radera din iPhone och ställa in den som ny.

Om allt annat inte lyckades lösa problemet och din iPhone 5 fortfarande inte har någon internetanslutning, är det troligt att du behöver utföra en fullständig återställning av systemet. Problemet kan bero på några komplexa systemfel som vanligtvis kräver avancerade lösningar som en fabriksåterställning eller iOS-återställning. Men innan du gör det måste du säkerhetskopiera all viktig information som du lagrade på din iPhone-lagring så att du fortfarande skulle kunna återställa dem senare. När säkerhetskopian är säker, följ dessa steg för att fabriksinställa din iPhone 5 direkt från inställningsmenyn:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj Återställ .
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan för att bekräfta att du vill radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna.

Du kan också använda iTunes för att radera din iPhone manuellt och återställa fabriksinställningarna via iTunes. För att göra detta behövs en Windows- eller Mac-dator med den senaste iTunes-appen. När du är klar kan du ansluta din iPhone till datorn med den ursprungliga USB-kabeln / Lightning-kabeln. Börja sedan radera din iPhone i iTunes.

Efter återställningen startas din iPhone automatiskt och laddas sedan upp fabriksinställningarna. Om du vill använda din telefon igen måste du ställa in den först. Du kan använda startguiden för att ställa in din iPhone 5 som ny med automatiska konfigurationer eller återställa din iPhone från en tidigare säkerhetskopia. Det senare skulle vara en bättre lösning om problemet orsakas av ett iOS-fel som inte kunde åtgärdas av de givna lösningarna.

LÄS Också: Hur man fixar Apple Watch 4 som inte kommer att ansluta till Wi-Fi, fortsätter att koppla bort

Har du fortfarande ingen internetuppkoppling på din iPhone 5?

Om din iPhone 5 fortfarande inte har någon internetanslutning efter att ha använt alla tidigare metoder kan du eskalera problemet till din Internetleverantör så att de kan kontrollera deras nätverkssystem. Det faktum att problemet fortsätter är en stark indikation på att problemet inte kan åtgärdas i slutändan. Därför om problemet inte hänförs till hårdvaruskada måste det bero på vissa tekniska svårigheter hos din Internetleverantör.

Om alla dina enheter upplever samma och de är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk, måste det vara den nätverksutrustning som är fel. I så fall kan du ta utrustningen till ett auktoriserat servicecenter för hårdvarubedömning. Om nätverksutrustningen är skadad skulle ingen av dina enheter kunna ansluta till Internet om inte skadan är fixad.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.