Hur man fixar en iPad Pro som fortsätter att starta på egen hand, fast i startloops

Sällan hör du om en iPhone eller iPad som ger problem med prestanda som symtom på slumpmässiga omstarter eller oändliga startöglor. Trots detta är dessa problem oundvikliga och därför möjliga att uppstå. Nedan markeras några användbara lösningar och möjliga lösningar på en liknande fråga på iPad Pro (2020) -tabletten som startar om på egen hand. Läs vidare och få hjälp.

Slumpmässiga omstarter eller oändlig startloop i mobila enheter överförs ofta bland andra symtom på prestandaproblem vanligtvis från slitage och skadade komponenter. I tidiga enheter tillskrivs slumpmässiga omstarter också minnesproblem som när enhetens lagring är slut. Skadade systemfiler, programvarufel och malwares hör också till de möjliga triggersna, särskilt när symptomen uppstår på nyligen uppdaterade och nya enheter. Med tanke på det faktum att de underliggande orsakerna involverade programvaru- och hårdvarukomponenter är det inte nödvändigt att utföra några grundläggande felsökningar för att eliminera programvarurelaterade faktorer från möjliga triggers.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vår iPad-frågeformulär.

Felsökning iPad Pro som fortsätter att starta om på egen hand

Innan du felsöker, kontrollera din aktuella minnestatus för din iPad Pro. Detta är ett måste om du är förtjust i att ladda ner enorma appar och filer.

 • För att kontrollera tillgängligt minne på din iPad Pro, gå till Inställningar-> Allmänt-> iPad-lagringsmeny och se sedan mer information om tillgängligt lagringsutrymme.

Om det är under 1 GB, måste du frigöra lite utrymme eftersom minnet tar slut. När minnet är lågt följer vanligtvis prestandaproblem som tröghet, slumpmässiga kraschar och svarslöshet.

Om det interna minnet inte är något problem, följ sedan följande procedurer för att fortsätta.

Första lösningen: Tvinga om din iPad Pro igen.

Stoppade problem i iOS-enheter som utlöses av mindre app-fel och systemfel åtgärdas vanligtvis genom att utföra en tvingad omstart. Denna metod fungerar på samma sätt som en mjuk återställning när det gäller att lösa slumpmässigt system som orsakas av mindre fel och datakorruption. Det är en simulerad process för borttagning av batterier som genomförs när en enhet plötsligt blir svarslös. Det resulterar inte i permanent dataförlust eftersom det inte påverkar någon sparad information på den interna lagringen. Så här tvingas du starta om din iPad Pro:

 1. Tryck snabbt och släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan ned strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Låt din iPad avsluta sin uppstartssekvens och försök sedan använda den som du normalt gör för att se om problemet är fixat.

LÄS Också: Fixa en iPad Pro 2020 som inte laddar ner nya appar från App Store

Andra lösningen: Uppdatera alla appar på din iPad Pro.

Om din iPad kan starta upp från tvungen omstart kan du försöka leta efter eventuella väntande uppdateringar att ladda ner och installera på din iPad Pro. Detta hjälper till att eliminera oseriösa appar från möjliga triggers. Appar som är benägna att gå rogue är vanligtvis de som inte är uppdaterade. Så här är vad du ska göra härnäst.

 1. Tryck på App Store på startsidan för att öppna App Store-appen.
 2. Bläddra sedan ner till botten av App Store-skärmen och tryck på Uppdateringar . En lista över appar med väntande uppdateringar visas på nästa skärm.
 3. Klicka på Uppdatera bredvid appens namn för att uppdatera enskilda appar.
 4. Klicka på Uppdatera alla på den övre högra sidan av skärmen för att uppdatera alla appar på en gång.

Ovanstående process kräver att din enhet har en stabil internetanslutning, gott om lagringsutrymme och cirka 50 procent batteritid.

När du har uppdaterat alla appar bör du starta om iPad för att uppdatera systemet och rensa skräpfiler från minnescachen.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Pro.

Negativa beteenden som startar från en iOS-uppdatering korrigeras normalt genom att återställa alla inställningar på din enhet. Denna återställning raderar alla anpassade inställningar inklusive uppdateringsöverskridanden som hade orsakat konflikter med systemfunktioner eller tjänster. Det kräver inte att du skapar säkerhetskopior i förväg eftersom denna återställning inte kommer att påverka sparad information i det interna minnet. Du kan prova den här metoden om din iPad Pro lyckades starta upp efter en tvångsstart. Du kan börja när du är klar att återställa alla inställningar på din iPad Pro:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

När återställningen är klar startar din iPad automatiskt igen och laddar sedan upp de ursprungliga värdena och alternativen. Detta betyder att du måste aktivera funktionerna som är inaktiverade som standard så att du kan använda dem igen på din enhet.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro som inte har ljud eller ljudutgång

Fjärde lösningen: Uppdatera iOS i iTunes.

Bortsett från appuppdateringar rekommenderas också installation av den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPad Pro. Förutom att tillhandahålla nya funktioner inbäddar iOS-uppdateringar också fixade korrigeringar eller koder som är programmerade för att eliminera befintliga systemfel som orsakade envisa symtom som återkommande startloppar eller slumpmässiga omstarter. Ett bättre sätt att uppdatera en iOS-enhet i detta tillstånd är via iTunes. Du måste använda en Mac- eller Windows-dator för att utföra den här uppdateringsprocessen. När allt är inställt, följ dessa steg för att börja kontrollera och uppdatera din iPad Pro:

 1. Anslut din iPad till datorn med den Apple-medföljande USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn och välj sedan din iPad när den dyker upp.
 3. Klicka sedan på avsnittet Sammanfattning på vänster sida av iTunes-huvudskärmen.
 4. Klicka på knappen för att leta efter uppdatering.
 5. Om en iOS-uppdatering är tillgänglig, klicka på kommandot för att ladda ner och uppdatera.
 6. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 7. Följ sedan resten av kommandona på skärmen för att avsluta uppdateringen.

När iOS-uppdateringsinstallationen är klar kan du koppla bort din iPad från datorn. Starta sedan om iPad för att spara de senaste systemändringarna och på samma sätt för att uppdatera appar och tjänster.

Femte lösningen: Återställ din iPad Pro i återställningsläge.

Större systemfel inklusive buggar efter uppdatering och tillhörande symtom som inte kunde åtgärdas av en fabriksåterställning adresseras vanligtvis av återställningsläget. Denna process kan dock leda till permanent dataförlust, så det rekommenderas starkt att säkerhetskopiera viktiga filer till iTunes. När du är klar följer du dessa steg för att sätta din iPad Pro i återställningsläge och återställa iOS i iTunes:

 1. Anslut din iPad Pro till datorn med USB / Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator när din iPad är ansluten.
 3. Tryck sedan snabbt på din iPad Pro och släpp knappen Volym upp.
 4. Tryck nu snabbt och släpp knappen Volym upp.
 5. Slutligen håller du ner strömbrytaren tills skärmen för återställningsläge ( Anslut till iTunes- skärmen) visas.

Du ser sedan ett iTunes-meddelande som säger att den har hittat din enhet i återställningsläge. Följ bara kommandon och kontroller på skärmen för att återställa din iPad Pro. Återställningsprocessen kan ta längre tid beroende på iOS-fil som du kommer att återställa från och andra faktorer som nedladdning av systemfil. Vänta bara tills processen är klar och sedan kan du lämna återställningsläget genom att utföra en tvingad omstart på din iPad Pro. Då är det säkert att koppla bort din iPad från datorn.

Sista utväg: Återställ din iPad i DFU-läge.

Om återställningsläget återställning fortfarande misslyckades med att korrigera felet och din iPad Pro fortsätter att starta om på egen hand kan utföra en återställning av DFU-läge betraktas som de sista alternativen. Detta är den djupaste typen av iOS-återställning du kan göra för att fixa och reparera stora systemfel inklusive en helt skadad iOS. Återigen använder du iTunes på en dator för att få den här återställningen så se till att redo din utrustning. Fortsätt sedan till dessa steg när du är redo att sätta din iPad Pro i DFU-läge och utför sedan en grundlig systemreparation och återställning via iTunes:

 1. Anslut din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Tryck snabbt och släpp knappen Volym upp.
 4. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren tills iPad-skärmen blir svart.
 6. Efter 10 sekunder håller du ned Volymknappen medan du fortfarande håller ner strömbrytaren i ytterligare 5 sekunder.
 7. Släpp strömbrytaren efter 5 sekunder men håll ner volymknappen i ytterligare 10 sekunder.

Just nu kommer iTunes att visa ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt en iPad i återställningsläge och att du måste återställa denna iPad innan den kan användas med iTunes. Denna meddelandeprompt ska fungera som en ledtråd om att din iPad redan har gått in i DFU-läge och är redo för iOS-reparation och systemåterställning via iTunes.

Fortsätter din iPad Pro att starta om på egen hand?

Detta är troligtvis en indikation på ett större systemproblem på enheten om inte, en skadad komponent. Att utföra ovanstående procedurer räcker vanligtvis för att rätta till mindre och större systemfel samt eliminera andra programvarufaktorer som fick iPad att agera. Vid denna tidpunkt kan du överväga att använda alternativt reparations- och återställningsprogram för iOS. Det finns faktiskt många applikationer som är programmerade för att utföra samma funktioner eller ännu mer med iTunes. Dessa verktyg skapas av tredjepartsutvecklare för att hantera utbredda iOS-problem som är knutna till dödliga systemfel. I likhet med iTunes kan tredjeparts iOS-reparationsverktyg laddas ner på en kompatibel dator antingen Windows eller Mac så länge systemkraven är uppfyllda. Sök bara efter och välj det önskade verktyget för att använda och installera det på din dator. Och när programvaran är redo, anslut din iPad Pro till datorn precis som vad du gjorde när du använder iTunes och starta sedan programvaran. Vänta tills din enhet synkroniseras med din iOS-reparationsprogramvara och följ sedan kommandona på skärmen för att starta systemreparation och återställningsprocess.

Andra ägare av iOS-enheter som har stött på samma problem kunde hitta den ultimata lösningen genom att ta bort och installera SIM-kortet på sina respektive enheter. Det visade sig att lossnat eller löst SIM-kort också kan få enheten att fungera så här.

Att ta en resa till ett servicecenter är också ett alternativ om du misstänker att problemet hänförs till maskinvaruskador. Din enhet kan ha uppnått någon fysisk eller vätskeskada från tidigare händelser med dropp eller exponering av vätska.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.