Hur man fixar en iPad Air 3 som inte har internetåtkomst men är ansluten till WiFi-nätverk

Internetproblem bedöms bland de mest irriterande problemen i mobila enheter även fram till idag. Och det går till Apples iOS-enheter inklusive den nyligen släppta iPad Air 3-skifferen. Med tanke på det faktum att de flesta av iPad-funktionerna används för internetändamål är det definitivt en stum för sina ägare att ha ingen internetuppkoppling.

Internetproblem är dock oundvikliga oavsett hur robust internetleverantören påstår sig vara. Och så kommer det alltid att finnas en tid då din enhet ger slumpmässiga Internet-problem. I det här inlägget ingår ett relevant problem på iPad Air 2020-enheten som inte har någon Internet-anslutning även om den är ansluten till Wi-Fi-nätverket. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du stöter på samma problem med internetanslutningen på din iPad Air 3.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPad-frågor.

Vad orsakar detta problem?

Symtom som detta kan uppstå när tillfälligt nätverksavbrott inträffar eller när modemet / routern glider. Felaktiga nätverksinställningar på enheterna, malwares och felaktiga uppdateringar som iOS-nätbugs är också bland andra möjliga triggers. I värsta fall kan problemet bero på hårdvaruskada på antingen nätverksutrustningen (modem eller router som används) eller på vissa nätverkskomponenter på själva iOS-enheterna. Även om detta sällan händer med nya enheter, kommer oavsiktlig tappning eller exponering av vätska på iPad att göra det till en möjlig händelse. Genom att undersöka de möjliga orsakerna anger det behovet av dig att felsöka både nätverksutrustning och iOS-enheten. Och både programvaru- och hårdvarufaktorer måste uteslutas.

Felsökning iPad Air 3 som inte har Internet

De procedurer som jag visar nedan används för att utesluta mjukvarurelaterade faktorer som kan ha orsakat nätverksutrustningen och iPad Air för att ge efter för detta problem. Glöm inte att utföra några tester efter att ha utfört varje procedur så att du vet om problemet är löst eller inte. För att testa din internetanslutning, navigerar du genom olika webbplatser med din webbläsarapp. Du kan också starta vissa onlinetjänster eller internetbaserade appar för vidare testning.

Första lösningen: Power modemet / routern.

Som nämnts tidigare kan slumpmässiga programvaruproblem på modemet eller routern som används också utlösa liknande symptom. Detta är vanligtvis fallet om modemet / routern har uppstått mindre firmware kraschar. För att rensa det här kommer troligen att lösa problemet med den så kallade strömcykeln på modemet eller routern. Den här processen motsvarar en omstart på din iPad. Det eliminerar effektivt mindre systemfel som utlöser slumpmässiga Internet-symtom. Om du är nära modemet eller routern just nu kan du prova det. Så här fungerar det:

 1. På ditt modem eller router, hitta strömbrytaren och tryck sedan på den tills den slås av.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd.
 3. Håll den frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 4. Efter den förflutna tiden, koppla in den igen och slå på den igen.

Vänta tills Wi-Fi-signalindikatorn stabiliseras. Om din iPad Air var inställd på att automatiskt ansluta ansluter den automatiskt till Wi-Fi-nätverket. Efter detta och din iPad har fortfarande inget internet, gå sedan vidare till nästa procedur.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Air 3 som sitter fast på Apple-logotypen

Den andra lösningen: Starta om din iPad.

En annan enkel men ändå mycket effektiv lösning på mindre Internet-problem i iOS-enheter är en mjuk återställning eller omstart av systemet. Bortsett från att uppdatera det interna minnet rensar det också slumpmässiga symtom som orsakas av slumpmässiga systemkrasch. Det påverkar inte några sparade data på iPad-lagring så det är säkert att starta om utan att säkerhetskopiera filer. Så här görs:

 1. Håll Power / Top-knappen intryckt i några sekunder tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter några sekunder trycker du på Power / Top-knappen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills iPad slutar starta upp och ansluta till Wi-Fi-nätverket igen. Om det fortfarande inte finns något internet, prova nästa metod.

Tredje lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Detta gamla trick används fortfarande av många iPhone- och iPad-användare när de hanterar olika typer av trådlösa problem. Att utföra detta trick ger en omstart av de trådlösa funktionerna samtidigt och eliminerar därmed mindre brister som kan ha orsakat Internetproblem. Om du vill prova det så här gör du det:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj flygläge.
 3. Vrid sedan på flygplansbrytaren för att slå på den. Om du gör det inaktiverar iPad: s trådlösa funktioner inklusive mobil-, Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar.
 4. Medan flygplansläget är på, starta om / mjuk återställ din iPad Air för att dumpa skräpfiler från dess cache.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn och slå på flygplansläget för att stänga av den igen.

Anslut din iPad igen till Wi-Fi-nätverket och försök att surfa på webbplatser eller starta Internet-baserade appar för att se om problemet är rätt när du är ansluten. Om det kan tyckas att din iPad fortfarande inte har någon internetanslutning kan du felsöka WiFi-nätverket.

LÄS Också: Hur man fixar en iPad Air 3 som inte kommer att para eller ansluta till ett Bluetooth-tillbehör

Fjärde lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverk och lägg sedan tillbaka det.

Det är möjligt att Wi-Fi-nätverket du använder är skadat och inte längre fungerar. I så fall måste du ta bort det skadade nätverket och lägga till det igen. Genom att göra detta kan din enhet ansluta till Wi-Fi igen som första gången. Så här glömmer du ett Wi-Fi-nätverk på din iPad Air 3:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck på Inställningar .
 2. Klicka på Wi-Fi och se till att Wi-Fi-omkopplaren är aktiverad.
 3. Bläddra till listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk.
 4. Klicka sedan på informationsikonen bredvid namnet på Wi-Fi-nätverket som du vill glömma.
 5. Klicka sedan på alternativet att glömma det här nätverket.
 6. Slutligen väljer du alternativet för att bekräfta att du vill glömma det valda Wi-Fi-nätverket.
 7. Följ samma steg för att glömma alla andra sparade Wi-Fi-nätverk från din iPad för att förhindra att de orsakar konflikt med ditt nuvarande Wi-Fi-nätverk.

När du har tagit bort alla Wi-Fi-nätverk startar du om iPad Air för att dumpa skräpfiler från nätverkscacheminnet. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny. Välj namnet på ditt Wi-Fi-nätverk (SSID) att ansluta till. Om du inte ställer in något nätverk i listan, slå av Wi-Fi-strömmen och slå sedan på den igen. Låt din enhet ansluta till nätverket igen och se om den fortfarande inte har någon internetanslutning eftersom i så fall kan du prova nästa procedur.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din iPad.

För att eliminera felaktiga nätverksinställningar på iPad Air som kan ha orsakat detta symptom rekommenderas att utföra en nätverksåterställning. Denna återställning raderar dina senaste nätverkskonfigurationer inklusive anpassade nätverk, APN: er, mobil-, Bluetooth- och Wi-Fi-anslutningar tillsammans med tillhörande fel. Återställning av nätverksinställningarna på iPad Air 3 utförs med följande steg:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

IPad bör starta om automatiskt när återställningen är klar. När det har startats om kan du konfigurera och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk för att använda Internet och onlinetjänster. Och försök sedan se om det fortfarande inte har något internet eller fortfarande inte kan ansluta till webben.

Sista utväg: Återställ din iPad från fabrik.

Problemet du hanterar kan bero på några komplexa systemfel som inte kan åtgärdas med någon av de tidigare metoderna. I det här fallet kan det behövas att använda en fullständig systemåterställning / återställning av master. Om du gör det kommer du att rensa allt från ditt iPad-system inklusive dödliga systemfel som orsakade att Internetfunktionen slutade fungera. Men innan du gör det måste du säkerhetskopiera all kritisk data från iPad till iCloud eller iTunes så att du fortfarande skulle kunna återställa och använda dem igen senare. När du är redo fortsätter du med dessa steg för att fabriksinställa din iPad Air 3 via menyn Inställningar:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta hela systemåterställning på din iPad Air 3.

Du kan också använda iTunes på en dator för att manuellt radera och återställa din iPad till fabriksinställningarna och sedan installera den senaste tillgängliga programvaran. Du måste använda en dator antingen Windows eller Mac som är ansluten till Internet, har gott om lagringsutrymme, tillräcklig batteritid och den senaste versionen av iTunes-appar installerade för att göra detta.

Vad gör du om din iPad Air 3 fortfarande inte har tillgång till internet?

Om du hamnade på samma problem efter att ha tagit slut på alla möjliga lösningar är det mycket möjligt att hårdvaruskador finns. Om alla dina enheter har samma problem när du ansluter till samma Wi-Fi-nätverk, är det möjligt att modemet eller routern har fel. Om modemet / routern tillhandahålls av din Internetleverantör / operatör, kontakta din operatör för att rapportera problemet och be dem återställa din nätverksutrustning på distans. Kontrollera och se till att ditt konto har god status. Vissa operatörer skulle innebära en mjuk koppling till konton med oupplåtna problem som obetalda räkningar. När kontot är i mjuk koppling kan det fortfarande kunna ansluta till Wi-Fi men har ingen internetåtkomst. För att återställa Internet-anslutningen måste du lösa eventuella befintliga kontoproblem med din operatör.

Ett annat alternativ du kan prova om du har en dator som har Internet-anslutning är att uppdatera din iPhone i iTunes. Detta kommer troligen att lösa problemet om systemfel och malwares är skylden. Se bara till att ha den senaste versionen av iTunes-appen på din dator så att inga systemkonflikter med din iPad Air 3.

Om du misstänker att problemet är med iPad Air 3 och att det fortfarande täcks av garanti kan du utnyttja servicegaranti eller byta ut nya enheter, om problemet visar sig vara en fabriksdefekt.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPad Air 3 som fortsätter att förlora signalen
 • Vad du ska göra om din Apple iPad Air 3 inte laddar ner appar via App Store
 • Vad du ska göra om din Apple iPad Air 3 inte har något ljud, ljudet fungerar inte