Hur man fixar en iPad Air 3 som fortsätter att halta och frysa i iOS 13

Lagging och frysning är vanliga symtom på prestandaproblem som vanligtvis uppstår i tidiga enheter. Men samma symtom kan också påverka nya enheter eftersom dessa också kan utlösas av programvarorelaterade faktorer. Bortsett från minnesrelaterade problem kan skadlig programvara och programvarufel också utlösa samma symptom på en ny enhet. Nedan markeras generiska lösningar på en liknande fråga på iPad Air 3 som plötsligt fortsätter att frysa och frysa i iOS 13. Läs vidare för att ta reda på hur du åtgärdar problemet på din iPad.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iPad finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av ett problem på iPad Air 3 som fortsätter att tömma och frysa i iOS 13

Det faktum att problemet har börjat från den senaste uppdateringen av iOS 13-uppdateringen gör det mer troligt att det orsakas av ett iOS-fel. Uppdateringen av iOS 13 kan innehålla några mindre, om inte större systemfel som så småningom förstörde din iOS-enhets smidiga prestanda. Så länge det inte finns någon hårdvaruskada finns det alltid ett sätt att få din iPad Air tillbaka till sitt normala tillstånd och fungera korrekt som avsett. Följande procedurer hjälper till att eliminera vanliga faktorer efter uppdatering som kan påverka enhetens prestanda.

Första lösningen: Tvinga stäng appar.

Appar som lämnades upphängda under uppdateringen på din iPad Air 3 kan ha kraschat och så småningom påverkat andra appar och din iPads totala systemprestanda. Avsluta alla bakgrundsappar med hjälp av dessa steg:

 1. Dubbeltryck på Hem-knappen för att starta fönstret App Switcher.
 2. Dra åt vänster eller höger för att bläddra igenom olika förhandsvisningar / kort för app.
 3. Dra sedan upp på ett appkort för att stänga det.

Gör samma sak för att rensa bort alla bakgrundsappar från din iPad och tryck sedan på Hem-knappen för att gå tillbaka till hemskärmen när du är klar.

Den andra lösningen: Tvinga om din iPad igen för att fixa fördröjning och frysning i iOS 13.

Omstart av enheten kan göra många underverk när det gäller att lösa problem efter uppdatering. Bortsett från att dumpa skräpfiler och felaktiga cacheminnen kan en enkel omstart också korrigera systemfel orsakade av den senaste övergången till plattformen. Alla dessa utan att påverka en enda fil som sparats på din enhets lokala lagring. Om du inte redan har gjort det, bör du alltså betrakta en mjuk återställning som nästa möjliga lösning att prova på. Så här görs:

 1. Håll samtidigt ned strömbrytaren och Hem-knappen i några sekunder.
 2. Släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas på skärmen.

Vänta tills din iPad slutar starta om och använd sedan den igen för att se om symptomen är borta.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XS Internet mycket långsamt efter iOS 13

Tredje lösningen: Installera väntande appuppdateringar.

Appar som har blivit falska från den senaste iOS-uppdateringen är vanligtvis de som inte var uppdaterade. Detta händer vanligtvis eftersom dessa appar inte längre stöds eller inte kan uppfylla systemkraven för att fungera smidigt på den nya iOS-plattformen. För att åtgärda problemet kan det hjälpa dig att installera alla väntande appuppdateringar på din iPad Air 3. Så här görs:

 1. Klicka för att öppna App Store- appen från din startsida.
 2. Klicka på din Apple ID-profilbild längst upp till höger på skärmen.
 3. Rulla ner till avsnittet Vänta uppdateringar . Det här avsnittet är endast tillgängligt om det finns väntande uppdateringar på din iPad. En lista med senaste uppdateringar av dina appar visas sedan under det här avsnittet.
 4. För att tillämpa väntande uppdateringar manuellt trycker du på knappen Uppdatera bredvid appens namn.
 5. I annat fall trycker du på knappen Uppdatera alla för att uppmana enheten att ladda ner och tillämpa uppdateringar på dina appar i bakgrunden. Du kommer då att se de nyligen installerade uppdateringarna under avsnittet Uppdaterad nyligen .

Ge din iPad en ny omstart efter att ha installerat alla appuppdateringar för att spara och tillämpa de senaste programvaruändringarna och på samma sätt för att uppdatera apparna. Pröva sedan om problemet med ofta förseningar och frysningar redan är borta.

Fjärde lösningen: Frigör minneutrymme om det behövs.

Problem med minnet som när enheten har slut på lagring är också en annan faktor att tänka på. En enhet i ett lågt minnesläge är mer benägen att ha prestandaproblem inklusive symtom på slumpmässiga till frekventa systemkrasch, tröghet, fördröjning och frysning. För att lösa problemet skulle det behöva frigöras lite utrymme. Följ de här stegen för att kontrollera och hantera din iPad-lagring:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Lagring och iCloud-lagring.

Kontrollera hur mycket som är tillgängligt lagringsutrymme på din enhet. Om det är betydligt lågt som mindre än en gigabyte, anger det lågt internt minne. Detta innebär också behovet av att frigöra utrymme för att hålla din enhet korrekt. Observera att otillräckligt minne ofta resulterar i prestationsproblem inklusive symtom på ofta förseningar och svarslöshet.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XR iOS 13 försenad svarsproblem på pekskärmen

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Air 3.

Inställningar som åsidosattes av de senaste uppdateringarna kan också vara den underliggande orsaken till problemet, särskilt om den automatiska iOS-åsidosättningen orsakade vissa konflikter. Det är vanligtvis vad som händer om du har anpassat dina iPad-inställningar enligt dina egna preferenser. Tack och lov kan dessa brister lätt korrigeras genom en återställning av alla inställningar på din iPad Air 3. Denna återställning påverkar inte några sparade data i det interna minnet men raderar alla anpassade inställningar och inklusive felaktiga iOS 13-åsidosättningar. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPad Air 3.

Efter återställningen återställs alla originalvärden så att du måste aktivera nödvändiga funktioner så att du kan använda dem igen på din iPad.

Sjätte lösningen: Radera och återställa din iPad Air 3 i iTunes.

Detta kan betraktas som de sista möjliga lösningarna att testa, om allt annat misslyckades med att lösa problemet och att din iPad Air 3 fortfarande fortsätter att frysa och frysa i iOS 13. En fabriksåterställning behövs vanligtvis för att rensa stora systemfel som orsakade envisa symtom. Men innan du gör det måste du säkerhetskopiera alla viktiga filer från din iPad-lagring till iCloud eller iTunes. Underlåtenhet att göra detta kommer att leda till permanent dataförlust. Det finns två sätt att radera och återställa din iPad. Om enheten fortfarande svarar kan du utföra en fabriksåterställning genom inställningar. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 5. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fullständig återställning av systemet.

Om din iPad Air 3 inte svarar, kunde ovanstående procedurer inte tillämpas. Som en alternativ lösning kan du använda iTunes för att radera och återställa din iPad Air manuellt på en dator. Allt du behöver göra är att få en Windows- eller Mac-dator med iTunes redo. Följ sedan stegen om du är redo att återställa din iPad:

 1. Anslut din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn om det inte redan är det.
 3. Klicka på iPad-knappen längst upp på iTunes-skärmen.
 4. Navigera till panelen Sammanfattning och klicka sedan på alternativet för att återställa iPad.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra återställningen av din iPad i iTunes. Håll den ansluten till din dator tills hela återställningsprocessen är klar för att undvika att sluta med en murad iPhone.

LÄS Också: Hur man fixar en iOS 13 iPhone 8 som sitter fast på den vita Apple-logotypen, kunde inte starta upp till hemskärmen

Är din iPad Air 3 fortfarande kvar och fryser i iOS 13?

Ihållande svaghet och frysningssymtom kan redan beteckna ett hårdvaruproblem om inte en skadad systemdata eller iOS själv är skylden. För att rensa större systemdata korruption eller murade iOS från de bakomliggande orsakerna, kan utföra en återställningsläge återställning eller DFU-läge återställning kan betraktas bland de sista möjliga lösningar att prova på. Båda dessa återställningsprocedurer kräver användning av iTunes så om du vill fortsätta felsökningen, säkra dig en Windows- eller Mac-dator som har den senaste versionen av iTunes-appen i den. Sedan kan du hänvisa till en steg-för-steg-guide för hur du utför en återställningsläge återställning och DFU-läge återställning publicerad på denna webbplats tutorials avsnitt. Besök bara felsökningssidan för iPad Air 3 för mer information.

Förutom iTunes finns det också andra verktyg eller tredjepartsprogramvara som är utformade för att reparera stora iOS-problem, inklusive komplexa buggar från iOS 13-uppdateringen som kan ha förstört din iPads systemprestanda och därmed orsakat problem med frysning och frysning. Dessa verktyg kan laddas ner gratis eller köpa. Bland de mest pålitliga iOS-reparations- och återställningsverktygen för nya iPads och iPhones är Joyoshare UltFix iOS System Recovery, Tenorshare ReiBoot, iMyFone Fixppo och Dr. Fone - Repair, för att nämna några. Att läsa tidigare recensioner hjälper dig att välja vilken programvara du vill ladda ner och använda.

Om allt annat inte lyckades lösa problemet och din iPhone Air 3 fortfarande fortsätter att frysa och frysa i iOS 13, bör du redan rapportera det till Apple Support. Om du gör det kommer de att göra ytterligare bedömningar i slutändan och vid behov utveckla en fix-patch.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.