Hur man fixar en Huawei P10 som fortsätter att starta om slumpmässigt [Felsökningsguide]

Slumpmässiga omstarter förekommer sällan på avancerade enheter, särskilt de nya. Ändå kan det hända och faktiskt har det redan inträffat vissa högdrivna smartphones inklusive Huawei P10. Vanligtvis tillskrivs symptomet minnesproblem som när minnet krymper. Men i nya enheter är felaktiga appar och datakorruption vanligtvis de bakomliggande orsakerna. Slumpmässiga omstarter på Huawei P10 kommer sannolikt att inträffa när de utlöses av de senare faktorerna. Och skulle det vara fallet skulle slutanvändare kunna lösa problemet hemma. Om du har hamnat på den här sidan när du letar efter några ingångar om hur du ska hantera samma problem på din Huawei P10-smarttelefon, kan du hänvisa till de angivna lösningarna nedan. Det är potentiella lösningar som är enkla att utföra.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar.

Bakgrundsappar är appar som du nyligen har öppnat men inte stängt. Tekniskt sett är dessa appar i vänteläge och körs fortfarande. Även om behållning av bakgrundsappar kan gynna dig när det gäller multitasking eller ladda om samma appar, finns det faktorer som kan få dem att krascha. När detta händer finns det en tendens att telefonens övergripande systemfunktioner påverkas. Således skulle prestationsfrågor börja dyka upp. Slumpmässiga omstarter kan vara bland de framträdande symtomen. För att rensa detta rekommenderas att avsluta alla bakgrundsappar. Så här avslutar eller stänger du bakgrundsappar på din Huawei P10:

 1. Tryck på nyligen- nyckeln från hemskärmen.
 2. Tryck på ikonen för aktiva appar .
 3. Tryck på Avsluta bredvid en app för att avsluta enskilda appar.
 4. Om du ser flera appar som körs i bakgrunden kan du avsluta dem samtidigt genom att knacka på knappen Avsluta alla .
 5. Tryck på OK för att bekräfta åtgärden.

Försök att använda din enhet som du vanligt gör utan att några bakgrundsappar körs. Om den fortfarande startar om av sig själv fortsätter du att felsöka och prova nästa lösning.

Andra lösningen: Starta om / starta om din Huawei P10.

En mjuk återställning eller omstart av enheten blir effektivt av med slumpmässiga programvarufel och mindre fel. Det korrigerar också felaktiga appar och dumpar skadad cache och tillfälliga data som kan ha orsakat ogynnsamma symtom på enheten. Om du inte har gjort det ännu, följ sedan dessa steg för att mjuk återställa din Huawei P10:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder tills menyalternativen visas.
 2. Välj Avstängningsalternativ och tryck sedan på OK .
 3. Tryck och håll in strömbrytaren efter 30 sekunder tills enheten startar om.

Alternativt kan du utföra en kraftåterstart med dessa steg:

 • Tryck och håll in Volym ned-knappen och strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder tills telefonen startar om.

En kraftåterstart är en alternativ metod för att starta om en frusen enhet. Det är en simulerad procedur för borttagning av batterier för enheter med icke-löstagbara batterier. Det fungerar på samma sätt som den vanliga omstarten men utförs med de fysiska knapparna. Både en mjuk återställning och omstart av kraft orsakar inte dataförlust så länge det är ordentligt gjort.

Tredje lösningen: Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

I säkert läge är det bara aktieappar eller förinstallerade appar som får köras när appar från tredje part förbigås. Detta gör att du enkelt kan avgöra om problemet utlöses av en tredjepartsapp eller inte. För att aktivera säkert läge på din Huawei P10, följ bara dessa steg:

 1. Tryck på strömbrytaren för att stänga av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren efter några sekunder för att slå på den igen.
 3. När du ser Huawei-animationsskärmen trycker du snabbt på Volym ned-knappen tills låsskärmen.

Du bör då se en Safe Mode- etikett längst ner till vänster på skärmen. Använd din telefon som du normalt gör i säkert läge och se om den startar om av sig själv. Om problemet inte uppstår när du kör din telefon i säkert läge förorsakar en tredjepartsapp sannolikt den. För att lösa problemet, ta bort eller avinstallera appen du misstänker orsakar symptomet. Du kanske måste avinstallera enskilda appar med början från den du laddade ner nyligen eller innan din enhet började uppleva slumpmässiga omstarter.

Fjärde lösningen: Uppdatera appar och telefonprogramvara till den senaste versionen.

En korrigeringsfel kan behövas om buggar och skadlig kod har utlöst symptom att uppstå på din telefon. Programuppdateringar rullas ut regelbundet för att lägga till nya funktioner och säkerhetsförbättringar till vissa enheter. Om du ännu inte har uppdaterat din Huawei P10, kolla efter ny programuppdatering som är tillgänglig med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på System .
 3. Bläddra till och tryck på Systemuppdatering .
 4. Tryck på knappen för att leta efter uppdateringar . Om du gör det uppmanas din enhet att leta efter uppdateringar.
 5. Om en uppdatering är tillgänglig ser du fullständig information på följande skärm. För att installera den nya programvaruversionen klickar du på knappen Snabbuppdatering.

Vänta tills enheten är klar nedladdning och installera uppdateringen. När uppdateringen är helt installerad, starta om din telefon för att tillämpa de nya systemändringarna och förhindra att appar eller telefonsystem fungerar.

Bortsett från Android-uppdateringen är det också viktigt att installera väntande uppdateringar för dina appar. Felaktiga appar kan också få din telefon att släppa igenom slumpmässiga omstarter. Att hålla appar uppdaterade kommer att förhindra att detta inträffar. Om du inte har ställt in din enhet och appar för att automatiskt installera uppdateringar, måste du manuellt leta efter och installera väntande uppdateringar tillgängliga för dina appar. Här är hur:

 1. Öppna Play Store eller Google Play- appen.
 2. Klicka på menyikonen .
 3. Navigera till Mina appar och spel.
 4. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid varje app för att uppdatera enskilda appar.
 5. Om du vill aktivera autouppdateringar för en app trycker du på de tre vertikala punkterna i det övre högra hörnet bredvid appens namn och markerar sedan kryssrutan bredvid Auto-update.

Starta om telefonen så snart alla appar är färdiga att uppdatera. Om du gör det kommer alla nya ändringar att tillämpas korrekt.

Femte lösningen: Torka av cache-partition på din Huawei P10.

Korrupt cache från systemmappar är också bland de skyldiga. Liksom enskilda appar lagrar telefonen också cache eller tillfällig systemdata i systemmappar eller cachepartition. Om någon av dessa data skadas påverkas systemfunktionerna också. För att förhindra att detta händer rekommenderas att torka cache-partition. Om du gör det rensas alla cachefiler från telefonsystemet inklusive de som har skadats. Så här görs:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym upp-knappen samtidigt i några sekunder.
 3. Släpp båda knapparna när du ser Huawei-logotypen . Du dirigeras sedan till EMUI- eller Android-återställningsmenyn med några alternativ att välja mellan.
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Torka cache-delning från de angivna alternativen.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Vänta tills din enhet är klar och torkar cache-partitionen och när den är klar markeras alternativet Omstart nu nu .
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta och starta om din telefon.

Du bör märka att din telefon har bättre och snabbare prestanda efter att cache och data från systemcache-partitionen torkas. Slumpmässiga omstarter bör också försvinna nu såvida inte ett mer komplicerat systemfel eller maskinvaruskada orsakar det.

Andra alternativ

 • Ta bort alla microSD-kort från telefonen. Om du har något SD-kort isatt, försök ta bort det och se hur din telefon fungerar med ett SD-kort. Många smarttelefonanvändare som stött på samma problem senare fick reda på att slumpmässiga omstarter tillskrivs ett dåligt SD-kort. Vissa data lagrade på kortet eller själva SD-kortet kan ha skadats och så småningom fått telefonsystemet att fungera. För att utesluta detta, mata ut SD-kortet och ta bort det.
 • Återställning av fabriksdata / huvudåterställning. En fullständig återställning av systemet kan eventuellt lösa problemet om tuffa buggar är huvudutlösaren. Dödliga systemfel kan ha orsakat din enhet att krascha och starta om av sig själv.
 • Reparationstjänst. Ta din enhet till ett servicecenter och få den diagnostiserad av en auktoriserad tekniker. Maskinvaruskada kan vara den värsta möjliga utlösaren av slumpmässiga omstarter bland smartphones. Om det här är vad som orsakar samma problem på din Huawei P10-smarttelefon, skulle reparation vara nödvändig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.