Hur man fixar en Google Pixel 3 XL som inte kommer att slås på (Ingen ström)

Ett av de vanligaste problemen som många Android-användare stöter på är No Power-problemet. I denna felsökningsartikel tillhandahåller vi stegen för hur du fixar din Google Pixel 3 XL som inte kommer att slås på.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad är orsakerna till att Google Pixel 3 XL inte kommer att aktivera problemet?

Det finns ett antal saker som du måste kontrollera för att fastställa den verkliga orsaken till att din Google Pixel 3 XL inte går igenom. Beroende på historiken på din enhet kan det antingen vara ett laddningstillbehörsproblem, en dålig app, en programvarufel eller en dålig hårdvara. Så, till exempel, om du tappade din Pixel-enhet innan du upplever problemet, måste det mest troliga problemet vara maskinvarorelaterat. I det här fallet kan det vara meningslöst att utföra programvarufel, eftersom det mest troliga skälet till att telefonen har svarat eller är död är en trasig maskinvara. För det här vill du inte leta efter mjukvarulösningar längre utan istället kontrollera telefonen av Google för reparation eller utbyte. Om telefonen fungerade normalt tidigare och den aldrig tappades, fysiskt påverkade eller utsatt för element, kan det vara ett programvaruproblem som orsakar att systemet inte startas upp. Det finns en chans att du kan lösa problemet på din nivå.

Nedan följer några vanliga orsaker till att en Google Pixel 3 XL kanske inte startar:

 • trasigt laddningstillbehör
 • skadad laddningsport
 • batteriet kan vara helt tomt
 • skärmfråga
 • programvarufel
 • dålig app
 • hårdvarufel

Hur man fixar en Google Pixel 3 XL som inte kommer att slås på

Felsökning av din Google Pixel 3 XL kan ta lite tid. Se till att göra våra förslag nedan när du har gott om tid att spara. Återigen, beroende på det verkliga skälet, kan det här problemet kanske inte åtgärdas på din nivå.

Kontrollera att laddningstillbehör fungerar

En av de vanligaste orsakerna till att en flaggskepptelefon dör för tidigt är användningen av eftermarknad eller tredjeparts laddningstillbehör. Vissa av sådana tillbehör, särskilt de billiga, tillhandahåller kanske inte rätt mängd ström till systemet under laddning eftersom de fungerar i olika parametrar. Det är av denna anledning som vi alltid rekommenderar att du håller dig med officiella tillbehör för laddning. Din Google Pixel 3 XL testades bara för att fungera med Google som laddningskablar och adaptrar. Att använda en icke-officiell kabel eller adapter kan skapa en konflikt med telefonens strömkrav.

Se till att endast använda officiell laddkabel och adapter för denna felsökning. Om du inte hittar kabeln och adaptern som medföljde telefonen kan du låna dem från en vän eller besöka din lokala Google-butik och använda tillbehören i butiken.

Se också till att kabeln är ordentligt ansluten till adaptern och till microUSB-porten i telefonen. Om adaptern eller laddkabeln är smutsig kan det hända att en fast anslutning inte upprättas korrekt under laddning.

Om du har använt samma laddningsuttag hela tiden, se till att det fungerar. Eller så kan du använda en annan.

Kontrollera om enheten laddas

När du har sett till att du har bra fungerande laddningstillbehör är nästa felsökningssteg att se om enheten har en laddning. Normalt visar en Pixel-enhet att den laddas en minut efter att du har anslutit den. Detta indikeras antingen med en röd LED-lampa eller en visad batteriikon.

Om en batteriikon visas efter att ha väntat i 1 minut måste din Pixel ha stängts av efter att batteriet har tappats. I det här fallet kan du helt enkelt starta om den efter att du har laddat den i några minuter.

Om det i stället finns en röd LED-lampa, betyder det att batteriet har tömts helt. Du vill inte låta detta hända igen eftersom det kan göra att batteriet är helt inoperabelt. Om din Pixel 3 XL visar ett blinkande rött ljus, försök att lämna telefonen laddad i minst 30 minuter. Starta sedan om telefonen.

Kontrollera om skärmen är skadad

Många användare misstar ett skärmproblem med ett problem utan ström. Det senare är annorlunda eftersom det innebär att systemet är helt dött eller inte svarar. En skärmfråga kan å andra sidan innebära att det bara är problem med skärmenheten men systemet fungerar normalt på annat sätt. Om din Google Pixel 3 XL fortfarande avger meddelandeljud, visar LED-lampa vid laddning eller laddas när det kommer inkommande aviseringar eller meddelanden, men skärmen förblir svart hela tiden betyder det att det bara måste vara problem med skärmen. Om du tappade telefonen eller blev våt innan måste det finnas ett hårdvaruproblem som hindrar skärmen från att fungera korrekt. Du kan antingen felsöka skärmen eller skicka enheten till Google för reparation eller utbyte.

Ladda med en dator

Ibland kan laddning med officiell laddkabel och adapter sluta fungera på grund av ett fel. Om detta händer kan du försöka se om din Pixel 3 XL laddas via en dator. Här är vad du behöver göra:

 1. Slå på din dator.
 2. Anslut din Pixel 3 XL till din dator med en känd fungerande laddningskabel.
 3. Låt din telefon ladda i minst 30 minuter.
 4. Koppla bort och anslut kabeln från din telefon inom 10 sekunder.
 5. Försök starta om telefonen genom att hålla ned strömbrytaren i några sekunder. Klicka sedan på ikonen Starta om.

Använd hårdvaruknappar

När telefonen är ansluten till vägguttaget eller datorn, tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt. Gör detta i minst 20 sekunder. Om det finns en röd LED-lampa, betyder det att batteriet är helt urladdat. Se till att enheten laddas i minst 30 minuter innan du försöker slå på den igen.

Om Android-ikonen och ordet "Start" med en pil runt den när du laddar måste du ladda telefonen i 30 minuter innan du startar om den. Efter att ha laddat i 30 minuter, tryck och håll ned strömbrytaren och tryck på Starta om.

Få professionellt stöd

Som slutanvändare finns det bara så mycket som du kan göra om din Google Pixel 3 XL beslutar att inte sätta igång. Om förslagen ovan inte kommer att göra någon skillnad, betyder det att problemet inte kan åtgärdas i slutändan. Att starta din enhet är en komplex process som kräver synkroniserad programvara och hårdvaruprocesser. Eftersom det inte finns något tydligt sätt att veta exakt vad som händer med hela systemet är det bästa alternativet för dig att låta en utbildad professionell kontrollera telefonen fysiskt. I det här fallet vill du låta Google hantera reparationen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.