Hur man fixar en Google Pixel 2 XL-smarttelefon som inte slås på [Felsökningsguide]

Strömproblem är vanligtvis förknippade med laddning och batteriproblem. Men till skillnad från vad många trodde, är många fall av enhetsproblem på ström knutna till programvarufel. Detta gäller särskilt för nya enheter eftersom varje komponent förväntas fungera perfekt som avsett. Om det inte finns någon fysisk eller vätskeskada och har orsakat problem för vissa komponenter inklusive de som är involverade i uppstartsprocessen.

Det här är vad som händer med några av de första få ägarna av Google Pixel 2 XL-enheten, som förvånansvärt övergav en strömfråga i ett mycket tidigt operativt skede. Om du av någon slump också har att göra med ett problem på Google Pixel 2 XL som inte startar, är du en av våra målgrupper för det här inlägget. Läs vidare för att läsa vilka av de möjliga faktorerna som har orsakat att din nya Android-telefon inte slås på som avsedd och hur du löser den underliggande orsaken.

Om du försöker hitta en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för Pixel 2 XL eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som rapporterats av ägarna. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vanliga faktorer som kan orsaka strömproblem på din Google Pixel 2 XL

Med tanke på att batteriet och resten av dina telefonkomponenter är fria från alla typer av skador och fungerar bra, är det mest troligt att skylden på felaktiga appar och skadade filer installerats och lagras på den interna lagringen. En glittrande app kan också påverka telefonens hela funktioner, inklusive strömfunktionerna. Och det kan vara ännu värre om en felaktig programuppdatering har stört telefonens systemfunktioner. Bortsett från att ta med nya och förbättrade funktioner, innehåller programvaruuppdateringar, särskilt större versioner, vanligtvis vissa buggar som kan utlösa olika typer av post-uppdateringsproblem på de mottagande enheterna. Precis som vad som hände med vissa Pixel-telefonanvändare efter att ha installerat Oreo-uppdateringen eller Android 8.0. Ett av problemen som drabbar dem som har laddat ner och installerat uppdateringen är på SMS-meddelanden som plötsligt slutade fungera på enheten. Strömproblem kan också vara bland de möjliga problem som uppstår efter uppdatering av Android-programvaran.

Fysisk eller vätskeskada kan möjligen vara den underliggande orsaken, speciellt om det tidigare förekommit fall av dropp eller vätskeexponering på telefonen. Till och med bara den ackumulerade fukten kan skada någon av enhetens komponenter inklusive batteriet i det ögonblick det tränger igenom hårdvaran eller kretskortet. Symtom inklusive strömproblem kan komma att anledas förr eller senare än väntat.

Generellt kan elproblem som är knutna till hårdvaruskada på din Google Pixel 2 XL åtgärdas genom fysisk reparation, vilket anger att du behöver ta dig en resa till ett servicecenter för teknisk service.

Men om fysiska eller vätskeskador har uteslutits av de möjliga orsakerna, kan du försöka på några sätt för att få din enhet fixerad och tillbaka till livet. Om du vill felsöka problemet just nu kan du hänvisa till de markerade lösningarna nedan. Detta är generiska metoder som också är potentiella lösningar på strömfrågor, särskilt på Pixel 2 XL som inte kommer att slås på.

Lösningar och möjliga korrigeringar för strömproblem på din Google Pixel 2 XL

Försök så mycket som möjligt att fastställa den mest troliga orsaken till problemet. Ett sätt att uppnå detta är genom att tänka på när det första symptomet uppstår. Till exempel började problemet efter att ha gjort ändringar i vissa inställningar på din enhet? Eller inträffade det när du installerade en ny uppdatering? Att besvara dessa frågor hjälper dig att avgöra var du ska börja och vad du ska arbeta med. Men om det är för svårt att identifiera den möjliga orsaken för dig att genomföra, är det som passar dig bäst en test-och-fel-metod. För att hjälpa dig att hålla koll vid felsökning markeras nedan en översikt av tillämpliga lösningar. Använd dem gärna när du är redo att börja felsöka problemet.

Ladda din telefon

Som återkänt tidigare kan elproblem också kopplas till laddningsproblem. Din enhet kan kanske slås på men saken är att batteriet är helt urladdat eller helt tömt och att det inte laddas. För att säkerställa att detta inte orsakar dina problem, anslut din Pixel-telefon till väggen och låt den ladda i minst 30 minuter. Det borde vara tillräckligt med tid för att det ska samlas tillräckligt med kraft för att starta upp igen. Se också till att endast använda den ursprungliga (OEM) laddningsutrustningen när du laddar din enhet. Vissa tredjepartsladdare, adapter eller kablar är inte riktigt kompatibla med din enhet, vilket kan orsaka problem som laddningsfel. Du kan ansluta telefonen till ett vägguttag eller en datorport för att ladda.

Om det behövs, ge enheten mer tid att ladda genom att hålla den ansluten till en strömkälla i minst en timme eller två. Om det fortfarande inte laddas efteråt måste du ta itu med en avgiftsproblem först. När din enhet laddas kommer den troligen att slås på igen.

Tvinga om omstart eller tvinga omstart

Det finns tillfällen då människor skulle säga att deras enhet inte slås på eftersom skärmen förblir svart. Det är möjligt att problemet de står inför på svart skärm och inte är relaterat till ström. Detta händer vanligtvis när en app eller Android-system själv kraschar och så småningom får enheten att fastna på svart skärm. För att eliminera detta från de möjliga orsakerna kan det hjälpa att utföra en kraftåterstart på enheten. Om du inte redan har gjort det, följ dessa steg för att tvinga din Google Pixel 2 XL att starta om:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren i minst 30 sekunder eller tills Googles logotyp visas.
 2. Släpp knappen när Google-logotypen visas.

Om det inte visar något på skärmen, ge det mer tid att ladda.

I likhet med den vanliga omstarten, kommer inte en omstart av kraft eller starta omstart inte att påverka data på enheten, vilket är en säker process till att börja med.

Starta i säkert läge (om möjligt)

Förutsatt att din telefon redan kan slå på, försök att starta i säkert läge och diagnostisera appar från tredje part. Om du gör det kan du förhindra att samma problem uppstår senare, särskilt när en felaktig app utlöser det. Försök att diagnostisera appar när du använder din enhet i säkert läge. Om du misstänker några felaktiga appar kan du inaktivera appen eller avinstallera den från din enhet. Så här öppnar du Safe Mode på Google Pixel 2 XL:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder.
 2. Tryck sedan på och håll ner alternativet för att stänga av på skärmen.

När Safe Mode-etiketten visas längst ner på skärmen betyder det att du redan är i säkert läge.

Ett annat sätt att starta i säkert läge på din Pixel 2 XL är genom den här metoden:

 1. Tryck på strömbrytaren tills Google-logotypen visas.
 2. När du ser animeringen inställningar trycker du och håller ner volymknappen på enheten.
 3. Håller du in volymknappen tills etiketten för säkert läge visas längst ner på skärmen.

I säkert läge kan du diagnostisera appar eller ta bort eventuella misstänkta appar om det behövs. Så här görs:

 1. Anslut din telefon till en laddare och låt den ladda.
 2. Dra upp pilikonen längst ner på hemskärmen. Om du gör det kommer en lista över appar att visas.
 3. Gå till Inställningar .
 4. Tryck på appar .
 5. Sök sedan och välj önskad app.
 6. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen längst upp till höger och välj sedan Visa systemalternativ.
 7. Tryck på Force stop och tryck sedan på OK .
 8. Knacka på Lagring och klicka sedan på Rensa data . Om du gör det återställs appen och raderar sparad information eller data i appen. Det här alternativet är kanske inte tillgängligt för vissa appar, särskilt lager eller förinstallerade appar.
 9. Slutligen, tryck på OK för att bekräfta åtgärden.

När du är klar med att diagnostisera appar i Safe Mode kan du växla tillbaka till normalt läge genom att bara starta om telefonen.

Obs! Alla appar från tredje part är tillfälligt inaktiverade eller fungerar inte i säkert läge, så det blir lättare för dig att avgöra om problemet är isolerat till en tredjepartsapplikation på telefonen eller inte.

Anslut din Google Pixel 2 XL till en dator

Om du har en dator tillgänglig kan du använda den för att felsöka din enhet. Om datorn kan känna igen och kommunicera med din Google Pixel 2 XL, betyder det att din telefon fortfarande lever och antagligen bara sitter fast på svart skärm. Så här görs:

 1. Koppla ur kabeln från nätadaptern.
 2. Kontrollera och se till att datorn är påslagen och ansluten till en strömkälla.
 3. Anslut din Google Pixel 2 XL till din dators USB-port med den medföljande USB-kabeln.
 4. Vänta i cirka 15 minuter.
 5. Efter den förflutna tiden kopplar du bort och ansluter sedan kabeln från telefonen igen. Gör det inom 10 sekunder.
 6. Om du ser en batteriikon inom en minut betyder det att din telefon är avstängd och laddas.
 7. Om du ser ett rött ljus, betyder det att ditt batteri är helt tömt eller urladdat.
 8. Om du ser ett blinkande rött ljus betyder det att enheten inte har tillräckligt med ström för att slå på.
 9. Låt din telefon ladda i minst 30 minuter.
 10. Efter 30 minuters laddning håller du ner strömbrytaren i några sekunder och knackar sedan på Starta om på skärmen.

Använd Android återhämtnings- / reparationsverktyg

Om du redan har slut på alternativet och fortfarande inte kunde sätta igång din Google Pixel 2 XL kan du använda ett Android-återställnings- eller reparationsprogram för att försöka komma åt och reparera enhetssystemet vid behov. Detta är dock bara valfritt. Om du vill ta det, kan du söka på nätet efter bästa möjliga och kompatibla programvara för återställning / reparation av Android för din enhet. Innan du laddar ner din föredragna programvara, läs de tidigare recensionerna för att lära dig för- och nackdelar baserat på faktiska resultat och bestäm sedan om du vill gå till det eller inte. När du bestämmer dig, ladda ner och installera den programvara som du vill använda och följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med den faktiska processen för återställning eller reparation av Android-system.

Upptrapp problemet och sök mer hjälp

Om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och att din Google Pixel 2 XL fortfarande inte slås på, kontakta din enhetsoperatör eller Googles support för att eskalera problemet för ytterligare hjälp och andra alternativ. Uppgradering av problem rekommenderas också om problemet började efter installation av en ny programuppdatering. Om du gör det gör det möjligt för Google-teamet att tagga det bland de problem som har uppdaterats efter nästa uppdatering.

Eller om din enhet fortfarande är under garanti kan du överväga att använda garanti istället - antingen service eller byte av enhet, om det behövs.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.