Hur man fixar en Google Pixel 2 som inte kommer att aktiveras eller laddas [felsökningsguide]

Välkommen till en annan felsökningsartikel som tar upp några vanliga problem på # GooglePixel2. Vi har fått ett antal liknande rapporter om Pixel 2-enheter som inte slås på eller laddas så vi har beslutat att ta itu med dessa problem i det här inlägget. Vi hoppas att du tycker att det är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar en Google Pixel 2 som inte laddas

Jag har haft en Google Pixel 2 i mindre än ett år och jag är så frustrerad eftersom batteriet inte laddas. Även med laddaren som medföljde. Det verkar för mig vara ett hårdvaruproblem, även om jag inte helt utesluter ett programvaruproblem eftersom jag har många applikationer på den här telefonen. Snälla hjälp mig att fixa det här jag är så frustrerad.

Lösning: Ett problem som detta kan orsakas av ett programfel eller en maskinvarufel. Om det huvudsakliga skälet till att din Pixel 2 inte laddas är programvara i naturen, kommer du troligtvis att lösa det i slutändan. Om inte, kan reparation vara det ultimata sättet att fixa det.

För att kontrollera om programvaran är skyldig är det de saker du bör försöka.

Lösning 1: Tvinga om omstart av enheten

Ibland fixas laddningsbuggar genom att göra ett enkelt felsökningssteg - starta om. I ditt fall vill du inte bara starta om din Pixel normalt utan att tvinga om omstart. Detta kommer att simulera effekterna av att koppla bort batteriet från telefonen. Denna procedur rekommenderas vanligtvis för enheter som inte svarar. Om du inte har provat det ännu, följ de enkla stegen nedan:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder
 2. Vänta tills dina Pixel 2-kraftcykler.

Lösning 2: Använd en annan uppsättning laddningstillbehör

Liksom själva huvudenheten kan laddning av tillbehör som USB-kabel och adapter också bli trasig. För att se om det finns problem med dem kan du prova att använda en annan officiell Pixel 2-laddkabel och adapter. Om telefonen laddas bra med den andra apparaten, betyder det att problemet ligger på antingen kabeln eller adaptern.

Lösning 3: Kontrollera laddningsporten

Detta är bara ett förslag och är inte avsett att säga dig att fixa själva laddningsporten. Det mesta du kan göra är att rengöra den med en burk med tryckluft. Innan du gör det vill du se om det finns smuts, skräp eller trasiga stift i porten. Ibland kan smuts störa den insatta laddningskabeln så att laddningen går fel. Om du tror att porten kan vara smutsig kan du försöka rengöra den utan att sätta i något. En burk med tryckluft kan vara praktiskt i denna situation. Om laddningsporten verkar normal eller om du inte kan se något som kan leda till att laddningen misslyckas (det finns verkligen inget mycket att se), låt det bara vara som det är. Stick inte in något insider eftersom det kan böja eller skada något.

Lösning 4: Fabriksåterställning

Detta är det ultimata felsökningssteget som du kan göra i den här situationen. Genom att återställa, returnerar du all mjukvaruinformation till deras standardvärden, som är fri från att ladda buggar.

Så här återställer du Pixel 2:

 1. Se till att telefonen är avstängd.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och volym ned-knapparna tills startläsarläget visas och släpp sedan. Det representeras av en Android-botbild med Start-etiketten på toppen.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att välja återställningsläge och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet. När du gör det kommer din telefon att blinka på Google startskärmen en stund och sedan starta om i återställningsläget.
 4. När du ser Android-botbilden med en utropstecken i en röd triangel med ingen kommandotikett under trycker du på strömbrytaren.
 5. Tryck på knappen Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 6. Använd volymknappen för att välja Torka data / fabriksåterställningsalternativ från skärmen för Androidåterställning.
 7. Välj Ja för att bekräfta.
 8. Vänta tills återställningsprocessen för fabriksdata är klar.
 9. Välj Starta om nu.

Lösning 5: Få professionell hjälp

Om din Pixel förblir problematisk efter en fabriksåterställning, betyder det att problemet är över din förmåga att fixa. Se till att ta den till Googles servicecenter så att hårdvaran kontrolleras och repareras.

Problem nr 2: Vad du ska göra om Google Pixel 2 inte startar

De senaste två veckorna bytte telefonen själv även batteriet är cirka 64%. Sedan laddar jag telefonen i cirka 1 min. Ta ut laddaren in och ut några gånger sedan telefonen var på. Jag var på väg att skicka telefonen i kuvert till försäkring men telefonen föll ner på trägolvet och den startades. Men idag när batteriet var 82% sätter jag in laddaren. Så snart laddare-usb satte in telefonen stängdes den av och slås inte på.

Lösning: Prova att ladda din Pixel i minst en timme innan du försöker slå på den igen. Om ingenting kommer att förändras, ladda den med en annan kabel och adapter. Om det inte fungerar heller betyder det att det är dött. Kanske är laddningsporten stekt, kanske är det batteriet, eller så kan det vara problem med moderkortet. Vad det än är, måste du låta en tekniker kontrollera enheten fysiskt.

Det finns inget sätt att undersöka det på distans och fixa det genom att göra några programvaru-trick.

Problem nr 3: Google Pixel 2 startar om på egen hand när du använder Google Chrome

Min Pixel 2 stängs slumpmässigt av flera gånger om dagen av skäl som jag inte kan associera med ett specifikt program (men jag märker det oftast med Chrome-webbläsaren). Jag har rensat alla programmens cache och data och torkat, helt till ingen nytta. Jag är på väg att försöka återställa en master, men som nybörjare (säkerhetskopiering - och återställningsmässigt) har jag en fråga om att först säkerhetskopiera det befintliga innehållet. Om det finns ett problem med en eller flera specifika applikationer och deras data, varför ska jag säkerhetskopiera alla mina appar? Skulle jag bli bättre på att börja färska och bara lägga till enskilda appar tills jag har problem?

Lösning: Vissa buggar kan överföras till reservversioner om de råkar vara associerade med hur den specifika appen är konfigurerad. Med andra ord kan appproblem fortsätta om själva appen är dåligt konfigurerad, oförenlig med det nuvarande operativsystemet eller dåligt kodat. Innan du skapar din säkerhetskopia föreslår vi att du startar din Pixel 2 till säkert läge först för att bekräfta ytterligare om din misstank är sant.

Säker-läge blockerar tredjepartsappar så det är ett bra verktyg att använda om du tror att problemet kommer från en av dina tredjepartsappar. Om det dock beror på ett fel i Google Chrome bör du hoppa över det och försöka helt enkelt återställa enheten. Detta kommer att återställa all program- och appinformation till sina standardvärden och förhoppningsvis rensa Google Chrome-felet du upplever.

Som referens är detta stegen för hur du startar upp din Pixel 2 till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills menyalternativen visas.
 2. Klicka på Stäng av från de angivna alternativen.
 3. Låt din enhet stängas av i några sekunder.
 4. Håll sedan ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas. släpp sedan knappen.
 5. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du och håller ner Volym-knappen.
 6. Släpp knappen när du ser etiketten för säkert läge i det nedre vänstra hörnet av upplåsningsskärmen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.