Hur man fixar en Google Pixel 2 med dålig eller ingen cellulär signal [felsökningsguide]

Hej och välkommen till dagens felsökningsavsnitt. Den här artikeln kommer att besvara tre vanliga problem på # GooglePixel2. Som vanligt är de fall som nämns nedan från rapporter vi har fått från vissa läsare av denna blogg. Vi hoppas att du tycker att detta är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar en Google Pixel 2 med dålig eller ingen cellulär signal

Jag köpte en olåst Verizon Google Pixel 2 och försöker använda den på min AT&T-tjänst. Det fungerar bra, men jag får inte någon signal nära mitt hus eller mitt hus. Min bf och jag har samma plan och han får signal perfekt. Det gjorde jag också när jag använde min galax J3 Prime. Om jag går till fler inställningar under mina samtalsinställningar får jag ett meddelande som säger "nätverk eller sim-fel" och under min om telefon säger det att nätverket är okänt och servicetillståndet är ur bruk och mobilnätet kopplas bort. Finns det några lösningar på detta eller har jag bara tur?

Lösning: Innan du gör ytterligare felsökning, låt oss vara tydliga här eftersom du inte angav det. Har din Pixel bara problem i närheten av ditt hus eller överallt? Om det bara är nära eller hemma, är det en möjlig dålig täckningsfråga. För det måste du arbeta med din transportör. Det är deras jobb att hjälpa dig ta reda på varför det finns dålig signalstäckning på din plats. De kanske inte kan hjälpa till att fixa det.

Om din Pixel har problem med att få signal överallt är det helt annat problem. Det betyder att telefonen har antingen program- eller hårdvaruproblem.

Följ våra förslag nedan för att se om detta är ett problem som du kan åtgärda.

Starta till säkert läge

 1. Det kan finnas en app från tredje part som stör operativsystemet. Kontrollera genom att starta enheten i säkert läge och observera den. Så här gör du:

  Tryck och håll ned strömbrytaren tills menyalternativen visas.

 2. Klicka på Stäng av från de angivna alternativen.
 3. Låt din enhet stängas av i några sekunder.
 4. Håll sedan ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas. släpp sedan knappen.
 5. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du och håller ner Volym-knappen.
 6. Släpp knappen när du ser etiketten för säkert läge i det nedre vänstra hörnet av upplåsningsskärmen.

Nu när telefonen är i säkert läge, kontrollera nätsignalerna igen.

Återställ nätverksinställningar

Det kan vara felaktig nätverkskonfiguration som orsakar problemet. Följ stegen nedan för att se till att telefonens nätverksinställningar är korrekta.

 1. Från en startsida klickar du på pil upp-ikonen för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
  • Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
  • Återställ appens inställningar
  • Radera alla data (fabriksåterställning)
 6. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Obs! Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 7. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Om du har ett SIM-kort kan du försöka koppla bort det några ögonblick innan du sätter i det igen. Vissa Android-användare åtgärdar nätverksproblem genom att göra detta enkla steg.

Skaffa ett nytt SIM-kort

Du kan också prova ett nytt SIM-kort för att se om det finns problem med kortet som används. Om det inte kommer att ändra någonting, gör en fabriksinställning.

Fabriksåterställning

Detta bör hjälpa dig att veta om problemet orsakas av ett programfel. Se till att säkerhetskopiera dina filer innan du återställer enheten.

Så här återställer du Pixel 2:

 1. Se till att telefonen är avstängd.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och volym ned-knapparna tills startläsarläget visas och släpp sedan. Det representeras av en Android-botbild med Start-etiketten på toppen.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att välja återställningsläge och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet. När du gör det kommer din telefon att blinka på Google startskärmen en stund och sedan starta om i återställningsläget.
 4. När du ser Android-botbilden med en utropstecken i en röd triangel med ingen kommandotikett under trycker du på strömbrytaren.
 5. Tryck på knappen Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 6. Använd volymknappen för att välja Torka data / fabriksåterställningsalternativ från skärmen för Androidåterställning.
 7. Välj Ja för att bekräfta.
 8. Vänta tills återställningsprocessen för fabriksdata är klar.
 9. Välj Starta om nu.

Prata med din nätoperatör

Om alla felsökningar som nämns ovan inte fungerar, ring din operatör och berätta för dem om problemet. Det kan vara ett konto- eller nätverksproblem som påverkar din plats.

Problem nr 2: Hur man fixar Google Pixel 2 wifi som inte fungerar

Min nuvarande situation är att jag inte kan starta om eller stänga av telefonen ordentligt. När jag försöker starta om / stänga av min telefon går den igenom Google-logotypen och går sedan till en mörk skärm med skärmen fortfarande på. Jag kan göra den mjuka återställningen för att komma tillbaka till min telefon, men min wifi fungerar nu inte. Jag har inte ens tillgång till wifi-inställningarna, när jag klickar på alternativet fryser skärmen bara och blir svart. Jag kan återgå till hemskärmen via hemknappen och stänga den. Men jag kan nu inte ansluta till några wifi-nätverk. Från rullgardinsmenyn visar det att min wifi är på, men när jag försöker stänga av den är den inte lyhörd och går tillbaka till tillståndet. Jag har försökt rensa cachefiler och återställa nätverksinställningar, men dessa hjälpte inte. Jag är inte så säker på om dessa två problem är kopplade till varandra.

Lösning: Det kan finnas ett appbugg eller operativsystemfel som får telefonen att frysa slumpmässigt. Försök först starta upp telefonen till säkert läge för att se om det beror på en app eller inte (stegen ovan). Om allt fungerar i säkert läge, vet du att det finns en dålig app bakom det. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Pixel 2 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4 tills du har identifierat den skyldige.

Om ingenting ändras även när telefonen är i säkert läge föreslår vi att du torker av telefonen via fabriksinställning. Se stegen ovan för hur du gör det.

Problem nr 3: Hur man fixar Google Pixel 2 inget fel i nätverk upptäckt

Kära herr eller fru. Jag bor för närvarande i Frankrike, min operatör är bouyouges telekom och jag har nyligen bytt mitt simkort eftersom min telefon gav mig felet: inget nätverk upptäcktes. Så jag gick i en bouyougesbutik och de sa att i själva verket var min sim defekt. Jag trodde att problemet var löst men inte riktigt. Nu är min telefon hela tiden ansluten till nätverket men jag har problem med att ta emot och ringa samtal, sms, använda min mobildata. Till exempel kan jag inte ansluta till 4g mobildata, när jag masserar, skickas inte massage och jag måste skicka meddelandet igen flera gånger. Jag har svårt att få ett samtal eftersom människor som vill nå mig överförs till min röstbrevlåda. När jag vill ringa visar min telefon felet: inte ansluten till nätverket eller försöker ringa men börjar aldrig ringa. Till exempel kan jag nå 1G med min mobildata. Dessa problem kvarstår inte hela tiden men de uppstår dagligen. Ibland kan jag använda min telefon och jag kan ringa, sms, ta emot samtal men för det mesta är detta svårt. Jag försökte göra fabriksinställning men ingenting förändrades. När jag går i säkert läge på min telefon fungerar allt bra. Mina apn-inställningar är alla väl inställda. Jag försökte också sätta mitt SIM-kort i en annan mobil enhet. Allt fungerar bra. Så jag vet inte hur jag löser problemet, kanske det är ett hårdvaruproblem? Antenn? Tack så mycket för ditt svar. Vänliga hälsningar.

Lösning: Om alla nätverksfunktioner (SMS, MMS, mobildata) fungerar normalt när du använder SIM-kortet i en annan enhet, betyder det att din Pixel 2 är defekt. Prova att installera systemuppdateringar (om det finns några tillgängliga) och se om det fungerar. Ibland manifesterar sig modemproblem på det sätt som dina problem beskrivs ovan. Om din operatör utför sitt jobb ordentligt bör de kunna åtgärda nätverksproblem genom att släppa uppdateringar. Det är därför det alltid är viktigt att du håller din enhet uppdaterad. Om din Pixel redan kör den senaste OS-uppdateringen, kan det finnas några andra problem med moderkortet bakom detta problem. För att lösa en sådan situation måste du antingen ha reparerat eller byt ut telefonen. Om det fortfarande är under garanti kan du kanske få det kontrollerat och reparerat gratis. Om inte, måste du troligtvis betala för reparation eller utbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.