Hur man fixar en Galaxy S9 som inte skickar MMS, säger "för närvarande inte kan skicka ditt meddelande"

Vi har fått ett antal MMS-relaterade rapporter de senaste dagarna så dagens # GalaxyS9-felsökningsartikel kommer att försöka besvara dessa problem. Vi hoppas att du kan hitta ärenden och deras lösningar nedan användbara.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man får inställningar för T-Mobile Galaxy S9 APN

Hallå! Vi har samma problem som beskrivs i nedanstående fråga. Jag förstår att APN-inställningarna kan vara problemet. Vi har T-Mobile. Känner du till APN-inställningarna för T-Mobile? Tack!!! God eftermiddag, jag har bara uppgraderat från en Samsung Galaxy S7 till en S9 för cirka 3 veckor sedan. Helt sedan uppgraderingen har jag inte kunnat skicka bilder via textmeddelanden. Mitt skrivna meddelande kommer att gå igenom, men för varje bild som jag bifogar står det "avbruten" på bilden! Det gör detta till alla mina kontakter utom för ungefär två av dem. Jag har försökt varje steg i boken för att korrigera den, till och med återställa nätverksinställningar och dess inte fixade. Jag ringde till och med teknisk support med min transportör och han sa till mig att återställa. Jag gjorde det, det fungerade inte. Jag vet inte hur jag fixar det här. Kan du snälla hjälpa?

Lösning: Vi arbetar inte för T-Mobile så vi kan inte ge exakta APN-inställningar. En snabb Google-sökning ger denna sida för S9 men vi kan inte bekräfta om de är uppdaterade: Nätverk, APN och VoLTE: Samsung Galaxy S9.

Om problemet kvarstår, om värdena på den sidan inte fungerar, måste du kontakta T-Mobile för korrekta APN-inställningar. Se till att berätta om din huvudsakliga fråga så att de kan hjälpa dig att felsöka det. Ibland, även om en enhet har bra APN, kan den fortfarande inte kunna skicka MMS. Felaktiga APN-inställningar är inte det enda skälet till att din telefon kanske inte skickar SMS eller MMS. Din operatørs tekniska supportteam bör hjälpa dig att isolera vad den verkliga orsaken är.

Problem 2: Galaxy S9 kan inte skicka SMS efter uppdatering av appen för textmeddelanden

Min son kan plötsligt inte skicka en text till mig. Detta har aldrig varit ett problem förut. Han försökte uppdatera mina meddelanden, det fungerade inte så jag gick tillbaka till den version jag hade. På något sätt genom att göra detta har det blockerat eller något ... min son från att kunna sms. På hans slut står det att funktionen inte kan utföras eller inte går igenom, något liknande. Hur fixar jag det här? Är det ett problem på mitt slut eller hans? Jag vet att det blev ett problem på grund av att jag försökte uppdatera mina meddelanden. Kan du hjälpa mig?

Lösning: Uppdatering eller återställning av en appversion av textmeddelanden påverkar inte avsändarens förmåga att skicka ett meddelande. Det måste finnas något i hans slut som orsakar det felet när han försökte skicka ett SMS till dig. Be honom se till att ditt nummer sparas i rätt format under hans Kontakter-app. Om det inte fungerar kan du också be honom att rensa cache och data för hans textmeddelanden-app. Detta bör återställa meddelanden-appens version till dess kända arbetsvillkor och ta bort alla samtalblock som är inställda på app-nivå.

Så här tar du bort appens cache eller data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Om han fortfarande inte kan skicka ett meddelande måste han kontakta sin transportör för att få hjälp. Se till att ge exakt felmeddelande till representanten så att de kan ta reda på var problemet ligger. Gå framåt, se till att du gör det varje gång du ber om teknisk hjälp. Felmeddelanden är avsedda att hjälpa personen att felsöka ett problem isolerande faktorer.

Problem nr 3: Galaxy S9 skickar SMS på egen hand efter en uppdatering

Jag smsade någon den 06/16/2020 - Vi kom överens om att inte fortsätta sms och jag raderade info och nummer från min telefon. Jag har ofta "prickig tjänst" och får misslyckade meddelanden. Vi hade uppdateringen den 4 juli 2020 eller runt. Jag aktiverade inte omedelbart uppdateringen. Min telefon började agera konstigt den 08/08/2016. Jag är inte säker på om jag startade om eller om det gjorde det på egen hand (?). Därefter gick två textmeddelanden automatiskt till den här gamla mottagaren och jag kontaktades om det. Hur händer detta?

Lösning: Den här frågan måste besvaras av din nätverksoperatör och inte av tredje parts supportteam som vi. Vi har inte tillgång till ditt konto- och enhetsaktiviteter såväl som förstahandsinformation om ditt nätverks system. Det kan finnas ett nätverksfel som utlöste din enhet eller textmeddelanden-app för att skicka meddelanden på egen hand. Det är också möjligt att det kan finnas ett systemfel i slutet av din operatör. Kom ihåg att operatörer kan få lagstiftning om att behålla kopior av dina meddelanden under en viss period och deras system kan ha stött på ett problem som orsakade oavsiktlig sändning av meddelanden. Allt vi kan göra är att spekulera så det är bra om du pratar med din operatørs tekniska supportteam för svar. Om deras tekniska supportteam inte kan ge dig ett svar, bör de åtminstone skapa en biljett för felet om det är en utbredd problem som påverkar andra kunder.

Problem nr 4: Hur man fixar en Galaxy S9 som inte skickar MMS, säger "För närvarande inte kan skicka ditt meddelande."

Min mobiltelefon är en Samsung S9, och mina mobildata och min wifi är båda alltid på. Jag kan emellertid inte skicka MMS-meddelanden eller ta emot dem med hjälp av appen för lagermeddelanden. När jag försöker skicka ett meddelande får jag ett meddelande som säger ”Det går för närvarande inte att skicka ditt meddelande. Den kommer att skickas när tjänsten blir tillgänglig. ”Dessutom, precis intill det faktiska MMS-meddelandet, står det MMS Väntar. Vad ska jag göra härifrån? Michelle

Lösning: Är detta en ny incident och arbetade MMS på den här telefonen tidigare? Om din S9 kunde skicka innan utan problem, bör du kontakta din nätoperatör direkt så att de kan kontrollera ditt konto.

Om det är första gången du skickar MMS på den här enheten är det felsökningsstegen som du kan göra:

Kontrollera om mobildata fungerar

MMS kräver internetuppkoppling via mobildata för att fungera. Om du har svag eller ingen mobil dataanslutning, förvänta dig inte att MMS ska fungera.

Kontrollera telefonens APN-inställningar

Meddelanden-appen och enheten måste vara synkroniserade för att kunna skicka och ta emot SMS och MMS. Ett av sätten att synkronisera de två är att se till att rätt APN-inställningar är konfigurerade på enheten. Du kan gå under Inställningar> Anslutningar> Mobilnät> Namnåtkomstpunkt för att redigera APN.

Om du inte har APN-inställningarna för din specifika telefonmodell, skaffa dem från din operatör.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Om du har en GSM-telefon kan det att tvinga telefonen att konfigurera APN-inställningarna och andra mobilinställningar om du kopplar från och sätter i SIM-kortet igen. Se till att du gör detta om du inte kan få APN att fungera.

Om du har en CDMA-telefon är den här felsökningen inte tillämplig eftersom alla inställningar är begravda djupt i telefonens operativsystem. Bara ignorera detta förslag.

Rensa cache och data för textmeddelanden-appen

Felet kan ligga på meddelanden-appen så se till att rensa cache och / eller data om felsökningsstegen ovan inte fungerar. Försök att torka av cachen först. Om det inte kommer att göra någon skillnad är det dags att du rensar uppgifterna.

Så här tar du bort appens cache:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar

Detta är ett annat sätt att återställa alla nätverksinställningar (inklusive wifi) på din enhet. Om du inte har provat det ännu, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Ring din transportör

Som en sista utväg bör du arbeta med din operatör för att lösa problemet. Felsökningsstegen ovan är utformade för att hantera alla möjliga enhetsproblem. Eftersom ingenting kom positivt ut efter att ha gjort dem alla, måste orsaken vara något bortom din förmåga att fixa. Den troligare källan till felet måste vara i ditt nätverk.

Problem nr 5: Galaxy S9 Plus skapar ekon när du använder Google Maps

Jag har en Samsung Galaxy S9 + telefon. När jag använder Google Maps kommer röst som ger vägbeskrivningen att ha ett eko, mer än inte. Det är väldigt irriterande eftersom det gör det svårare att förstå vad som sägs. Jag ringde Samsung som bemyndigade mig att ta den till en viss verkstad. Reparationsverkstaden genomförde en analys på telefonen där allt gick att fungera. Känner du till en anledning till att detta kan hända? Tack. PS Jag vet inte vad min Android-version är så jag valde bara ett svar.

Lösning: Vi vet inte om detta är ett program- eller hårdvaruproblem. Ekon existerar ibland även på högklassiga högtalarsystem och smartphones. Om reparatören bekräftade att det inte finns någon synlig fråga kan du lämna det vid det.

Om ekon bara uppstår när du använder Google Maps kan du prova att använda andra navigationsappar som Waze. Detta är knappast idealiskt, särskilt om du inte kan leva utan Google Maps men det finns inget sätt för oss att veta om ditt problem är ett giltigt problem med programvara eller hårdvara. Vi har inte märkt några ovanliga ekon när vi använder Google Maps men du kan också försöka kontakta Google för det. Detta kan vara ett nytt fel som Google inte har förväntat sig så gå under appens inställningsmeny och skicka en feedback till utvecklaren ..


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.