Hur man fixar en Galaxy S9 + som inte accepterar Mönster för att låsa upp (Mönsterskärmsupplåsning fungerar inte)

Den här guiden visar alternativen för hur du fixar en Galaxy S9 + som har problem med att låsa upp skärmen med Mönster. Om du undrar vad dina alternativ är i den här situationen, se till att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Hur man låser upp en Galaxy S9 + som inte accepterar Mönster att låsa upp

min Samsung Galaxy S9 + accepterar inte mönsterlösenordet, jag skrev in mönstret många gånger men det är felaktigt men telefonen visade inte (glöm lösenord) och nu tar det 16 minuter att rita ett nytt mönster. Jag är inte säker på om jag tog ett felaktigt lösenord eller om telefonen inte svarar även lösenordet är korrekt.

Lösning: Det finns ett antal olika metoder för att lösa ditt problem. Var och en av alternativen nedan kanske inte är tillämpliga i ditt fall. Till exempel kan det första alternativet att använda Googles användarnamn och lösenord bara fungera om du har lagt till ett Google-konto i förväg, eller innan du stötte på ett problem med skärmlåsningsalternativet. Om det inte finns något Google-konto i enheten kan du uppenbarligen inte låsa upp det med den här metoden.

Vi diskuterar vart och ett av alternativen kort nedan så vi hoppas att du hittar ett som fungerar i ditt fall.

Metod 1: Lås upp din Galaxy S9 + med hjälp av Googles referenser

När det gäller att låsa upp skärmen på din Galaxy S9 + är det primära alternativet du måste använda genom att ange dina Googles referenser. Som nämnts ovan måste det finnas ett Google-konto i enheten för att den ska fungera. Här är vad du bör göra för att använda Googles referenser som alternativet för upplåsning av skärmen:

 1. Försök att göra ett antal felaktiga mönster på din enhet i följd. Baserat på vår egen erfarenhet bör din Galaxy-enhet be om rätt användarnamn och lösenord för Google-kontot efter att ha försökt låsa upp skärmen med felaktigt mönster i 20 gånger.
 2. När enheten ber dig att ange ditt Google-användarnamn och lösenord anger du rätt information.
 3. När du har skrivit in rätt användarnamn och lösenord för ditt Google-konto bör skärmen låsa upp.

Metod 2: Lås upp din Galaxy S9 + med Android Device Manager

Den här metoden fungerar bara om du redan har registrerat din enhet med Android Device Manager. Om det är registrerat kan du använda ADM: s låsfunktion för att återställa Google-lösenordet med hjälp av en dator. Nedan följer kraven för att du ska kunna använda ADM för att låsa upp din S9 +:

 • telefonen måste vara på
 • telefonen måste vara inloggad på ditt Google-konto
 • telefonen måste vara ansluten till wifi eller mobildata
 • telefonen måste vara synlig i Google Play
 • telefonens GPS eller plats måste vara på
 • telefonens Find My Device-funktion måste vara aktiverad
 • telefonens Tillåt fjärrlås och radering måste vara aktiverad

Om något av dessa krav inte uppfylls finns det en chans att du inte kan använda ADM för att låsa upp din S9 +.

Men om allt är inställt kan du fortsätta att låsa upp enheten genom att göra följande:

 1. Gå till Android Device Manager från en dator.
 2. Hitta din Galaxy S9 + på skärmen.
 3. Aktivera funktionen "Lås & radera".
 4. Följ de angivna stegen på sidan för att låsa din telefon.
 5. Ställ in ett tillfälligt lösenord.
 6. Ange det tillfälliga lösenordet på din S9 +.
 7. Skapa ett nytt lösenord.

Metod 3: Lås upp din Galaxy S9 + med Samsung Find My Mobile

Find My Mobile är Samsungs eget svar på Googles Android Device Manager. Liksom ADM kräver Find My Mobile också att du ställer in den i förväg. Och som ADM kräver det också vissa saker. Nedan följer de nödvändiga saker som måste uppfyllas för att du ska kunna använda det:

 • telefonens fjärrkontrollfunktion måste vara på
 • Googles positionstjänst måste vara på
 • telefonen måste vara ansluten till wifi eller mobildata

Om du redan har registrerat din enhet till Samsungs Find My Mobile-tjänst innan och resten av kraven uppfylls, kan du göra följande för att låsa upp din telefon:

 1. Gå till Samsung Find My Mobile-webbplats på din dator och logga in.
 2. Om du har flera enheter registrerade, se till att välja rätt enhet längst upp till vänster på skärmen.
 3. Klicka på pilikonen för att börja söka efter din enhet.
 4. När tjänsten har hittat enheten bläddrar du ner till höger tills du ser alternativet Lås upp min enhet.
 5. Klicka på Lås upp min enhet.
 6. Ange ditt Samsung-lösenord.
 7. Klicka på Lås upp.

Metod 4: Lås upp din Galaxy S9 + med Factory Reset

Ett mer drastiskt alternativ när du låser upp din enhet skulle vara att torka av den. Fabriksåterställning kommer att återställa alla programinställningar till sina standardvärden samt ta bort all personlig information. Med det här alternativet förlorar du alla filer som du inte kunde spara innan du märkte problemet. Vi rekommenderar endast en fabriksåterställning om alla tre alternativen ovan inte fungerar.

Det finns två sätt att återställa fabriken på Galaxy S9 +. Den första är via menyn Inställningar medan den andra är med en kombination av hårdvaruknappar för att komma åt återställningsläget. Eftersom du inte kan komma åt Inställningar är ditt enda alternativ i detta fall via återställningsläge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Metod 5: Lås upp din Galaxy S9 + genom att blinka

Liksom Factory Reset-alternativet är blinkande drastiskt. Vi rekommenderar inte det här alternativet i ditt fall men för utbildningsändamål vill vi meddela dig att detta också kommer att hjälpa dig att komma åt din enhet igen. Det kommer ändå inte att spara dina personuppgifter, så det finns verkligen ingen mening med att göra det. Blinka innebär att manuellt installera programvara på en enhet. Det är riskabelt och kan bygga din enhet i onödan. Men om du vill veta hur du gör det, använd Google för att hitta en bra guide. Gör det på din egen risk.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.