Hur man fixar en Galaxy S9 "DQA håller stopp" bug [felsökningsguide]

"DQA fortsätter att stoppa" -felet har gjort rundor på nyare Galaxy-flaggskepp sedan förra året och även om Samsung redan hade släppt en patch för att fixa det, är det tydligen inte så effektivt på ett eller annat sätt. Även månader efter det att lappen släpptes, vet vi att många # GalaxyS8- och # GalaxyS9-användare upplever detta fel.

Device Quality Agent är en app som övervakar hur en enhet använder wifi för att utföra uppgifter. Vi skulle vilja tro att "DQA fortsätter att stoppa" -bugg är ett operativsystemfel men för att täcka alla möjliga orsaker som appar, föreslår vi också något att hantera appar. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp för att fixa detta fel en gång för alla.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösningar för "DQA håller stopp" -fel

Uppdatera cache-partitionen

Vissa användare kunde bekräfta att "DQA fortsätter att stoppa" felet fixades efter att torka av cache-partitionen så det borde vara det första du vill göra. Även om vi inte vet hur effektivt detta lösningsalternativ har varit för resten av Android-enheter som drabbades, rekommenderar vi fortfarande att du gör det först. Att torka av cache-partitionen är ett rekommenderat underhållsförfarande så det är en win-win-lösning för dig. Även om du inte stöter på problem bör du åtminstone uppdatera cache-partitionen så att systemcachen som används av Android minimerar chansen att utveckla buggar.

Så här tar du bort cache-partitionen på din S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Installera Android-uppdateringar

Helst bör installation av en uppdatering vara det mest effektiva sättet att lösa problemet eftersom Samsung redan har släppt en korrigeringsfil för detta fel innan. Om du torkar cache-partitionen inte gjorde någonting, se till att det finns någon Android- eller operatörsuppdatering som väntar för att fixa den.

Som standard är Galaxy S9 inställd på att automatiskt ladda ner och installera uppdateringar. Om du ändrade dessa standardinställningar tidigare, se till att gå under Inställningar> Programuppdatering för att kontrollera.

Installera appuppdateringar

Även om vi tror att "DQA fortsätter att stanna" orsakas av ett Android-fel, finns det en chans att en app kan utlösa det. För att minimera eventuella buggar som kommer från dina appar, se till att också hålla dem uppdaterade. Öppna bara Play Store-appen, gå under menyn, tryck på inställningar och se till att den är inställd på att automatiskt installera uppdateringar. Om du inte vill att Play Store ska ladda ner appuppdateringar automatiskt för dig, se till att du regelbundet letar efter dem.

Om du råkar hämta appar från tredjepartskällor (utanför Play Store), se till att alla dina appar också får uppdateringar från deras utvecklare. Ibland kan nya Android-versioner göra vissa appar oförenliga och det kan sedan översättas till problem. Vissa kan vara obetydliga men några kan bli irriterande. För att minimera denna situation från att utvecklas, se till att du håller dina appar uppdaterade hela tiden.

Återställ nätverksinställningar

Återställning av nätverksinställningar kan ibland vara ett effektivt sätt att fixa nätverksproblem, så om problemet fortfarande frustrerar dig vid denna tidpunkt, fortsätt och gör det.

Återställa nätverksinställningar på S9 är enkelt. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Återställ inställningar

Detta lösningsalternativ liknar fabriksåterställning minus krångel om att ta bort användardata, appar och mer. Om "DQA fortsätter att stoppa" felet fortfarande finns vid denna tidpunkt, bör du göra den här lösningen för att se om du kan fixa programvarufelet på detta sätt. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Fabriksåterställning

Om ingenting fungerar alls efter att du har gjort alla förslag ovan är det dags att torka av enheten. Innan du torkar av din S9, se till att du säkerhetskopierar ersättningsbara filer för att undvika att förlora dem. Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.