Hur man fixar en Galaxy S9 Plus som inte laddar eller laddar mycket långsamt [felsökningsguide]

Har du problem med din # GalaxyS9Plus-laddning nyligen? Om du är det kan det här felsökningsposten hjälpa dig att fixa det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S9 Plus visar fuktapptäckt fel på grund av korrosion

Fukt upptäcks i laddningsporten, men det beror på korrosion. Butiken tittade på enheten och även om den lilla markören för vattenskador inte har fastnat färger, har telefonen korrosion i laddningsporten. Jag duschar vanligtvis på en natt och har min telefon på badrumsbänken, så jag antar att det är orsaken till ångan. Jag har redan torkat med alkohol och använt även konserverad damm för att torka ut den. Upprepad omstart och 1/15 startar om den kommer på utan fel. Finns det ett sätt att rengöra korrosionen säkert? Eller skulle garantin troligtvis täcka detta? (Köpte telefon i november 2017) - SHANE A ALAMEDA

Lösning: Hej Shane. När korrosionen sätts in finns det inget sätt att vända eller eliminera den. Om du har rätt att säga att korrosion redan har etablerat sig i laddningsportområdet, betyder det att vissa metalldelar på din telefon redan har startat. Eftersom du uppenbarligen inte kan åtgärda fysiska skador genom att göra programvaru-tricks skickar du troligen in telefonen för reparation. Det du kan göra nu är att antingen vänta och se hur dåligt denna korrosionssak saknar eller få professionell hjälp från Samsung. Att rengöra den skadade delen kommer inte att göra något bra alls.

När det gäller standardgarantin för Samsung betraktas alla skador som orsakats av vätska eller vatten som missbruk av kunder så att den här sannolikt inte får dig gratis reparation. För att veta hur mycket du ska betala för reparationen måste du ta med enheten fysiskt till Samsung Service Center så att en tekniker kan kontrollera den.

Problem nr 2: Galaxy S9 Plus laddar inte eller laddar mycket långsamt

Min Samsung Galaxy S9 Plus började nyligen ha laddningsproblem. Det började för några veckor sedan när min telefon plötsligt slutade laddas. Jag upptäckte att jag var tvungen att sätta in laddaren i en vinkel nedåt för att få telefonen att ladda, men efter det laddades det bra ett tag. Men jag fann att kort efter det började telefonen laddas långsamt, och även om jag försökte varje laddare jag äger, skulle ingen av dem få telefonen att ladda med normal hastighet. Från i morgon slutade telefonen laddas igen. När det är anslutet fungerar det en minut, men börjar sedan laddas. På grund av hur lite laddning den kan få innan den stannar får telefonen ingen batterikraft utan tappar ström. Jag har försökt allt jag kan och skulle uppskatta all hjälp som kan ges för att lösa detta problem. Tack. - Ethan Ethan

Lösning: Hej Ethan. Det finns ett antal möjliga orsaker till att din S9 laddar långsamt eller inte alls längre. För att se vilken av dessa variabler som är orsaken till problemet föreslår vi att du följer vår felsökning nedan.

Mjuk omstart

Vissa användare rapporterade att fixa laddningsproblem på sina telefoner innan efter att simulera ett "batteridrag" så detta bör vara det första du vill göra. Detta liknar i princip den vanliga omstartproceduren när det gäller effekter på systemet. Den betydande skillnaden med mjuk återställning från regelbunden omstart är att det också rensar upp telefonens RAM-minne. Eftersom vissa buggar bara kan existera så länge appen eller tjänsten aktivt körs eller avbryts i RAM, kan mjuk återställning eventuellt lösa problemet.

Så här återställer du din S9:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Kontrollera laddningsporten för fysisk skada

Laddningsporten är den mest sårbara delen av din telefon för fysisk skada. Det utsätts inte bara för elementen som damm eller vätska, utan det måste också motstå den nästan dagliga spänningen att sätta i och koppla ur laddningskabeln. Om en användare inte är försiktig när du sätter i eller kopplar ur kabeln kan laddningsporten eller dess stift inuti skadas. Detta kan leda till laddningsproblem när tiden går.

För att se om det finns synliga skador på laddningsportområdet, försök att använda en förstoringsglas eller liknande verktyg för att se insidan av porten. Om du regelbundet använder din telefon i dammigt eller vått område finns det också en chans att skräp eller vätska samlas in i porten. Om du tror att det finns skräp, damm eller främmande föremål i laddningsporten kan du prova att använda en burk med tryckluft för att rensa ut det. Undvik att fastna något inuti eftersom det kan skada en stift som kommer i kontakt med laddningskabeln.

Använd en annan laddkabel eller adapter

Ett av felsökningsstegen för sunt förnuft som du kan göra när du stöter på en laddningsproblem är att kontrollera om det är möjligt med ett laddnings- eller laddkabelproblem. Som sagt måste du prova en annan uppsättning känd fungerande S9-laddningskabel och adapter för att ladda din enhet. Om du inte hittar en annan uppsättning kan du besöka en Samsung-butik och använda deras officiella laddare för att slå på telefonen.

Ladda i säkert läge

Vi skulle vilja tro att orsaken till ditt problem är programvara i naturen. Vi vet inte exakt vad som hände med din telefon innan det här problemet uppstod, men om det sammanföll efter att du installerade en app, är det möjligt att du kan ha ett appproblem till hands. Kontrollera, kör din telefon i säkert läge och se hur den laddas. I säkert läge får inga appar eller tjänster från tredje part köras. Så om en av tredjepartsapparna är ansvariga för problemet bör din S9 normalt laddas i säkert läge.

Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. När din S9 är avstängd, håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
 2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Kontrollera om det finns vattenskador

Om din S9: s laddningsport har vatten eller vätska kanske den inte laddas ordentligt eller alls. Om du regelbundet använder din telefon i närheten av vattendrag eller om du avsiktligt utsatte den för vatten eller regn, se till att du torkar enheten, särskilt laddningsportområdet ordentligt innan du laddar den. Vatten avdunstar på egen hand över tiden så att du bara lämnar telefonen nära en indirekt värmekälla som baksidan av en TV och låt den lufttorka. Lägg inte telefonen i närheten av ugn, ugn eller utomhus med direkt solljus. Det är det enklaste sättet att skada hårdvaran.

Fabriksåterställning

Om telefonen inte visar fuktapptäckt fel eller om den aldrig har varit i närheten av vatten kan du återställa den från fabriken för att se om det finns ett programvaruproblem bakom problemet. Detta är det sista steget som du kan göra för att åtgärda eventuella programvarufel som kan orsaka detta laddningsfel.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få professionell hjälp

Om din telefon tappades, utsattes för element eller har uppenbarligen skadats fysiskt innan du märkte laddningsfrågan, sluta slösa bort din tid på att göra programvarulösningar. Skicka istället bara till Samsung och låt dem undersöka hårdvaran. Om du har tur och orsaken är lätt att reparera och enheten täcks av en garanti, kan reparation utföras på den och du kan ha en bra fungerande telefon efter dagar.

Synlig fysisk skada eller exponering för vatten upphäver automatiskt standardgarantin, så även om din telefon är knappt 1 år, kommer du antagligen i slutändan att betala för Samsung-reparation. Fortfarande bör detta vara den första överväganden för dig.

Jobba runt

Om problemet orsakas av en dålig laddningsport och du vill avbryta reparationen just nu, glöm inte att din S9 Plus är trådlös laddningsbar. En skadad laddningsport påverkar inte din S9s trådlösa förmåga, så du bör fortfarande kunna ladda och använda den normalt. Trådlös laddning är dock betydligt långsammare än kabelladdning, så försök att ta hänsyn till det när du använder den. Trådlös laddning låter dig inte också använda din telefon medan den laddas så att du också kommer att vara begränsad.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.