Hur man fixar en Galaxy S9 om appen Meddelanden inte tillåter bilagda foton när du skickar texter

Hej och välkommen till dagens felsökningsinlägg. Den här artikeln kommer att försöka besvara en vanlig fråga som många # GalaxyS9-användare kan stöta på - Meddelanden app förlorar förmågan att bifoga ett foto när de skickar SMS. Vi hoppas att du tycker att detta är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S9 Meddelanden-appen tillåter inte bilaga när du skickar texter

Jag har en Galaxy S9 och använder appen Meddelanden för att skicka texter. Jag behåller alla mina foton i Galleri-appen, och tills jag nyligen ville bifoga ett foto till ett textmeddelande och valt Bild, kunde jag välja Galleri-appen och sedan gå till lämpligt album och välja det foto jag ville ha. De enda valen jag har när jag väljer Bifoga och Bild är nu mina två Google-konton. Hur får jag åtkomst till Galleri-appen? Jag har rensat cachepartitionen till ingen nytta. Jag gjorde ingenting för att ändra detta, och mina bilder sparas inte på varken mitt arbete eller mitt personliga Google-konto, och jag vill inte heller att de ska vara det. - Jeanette Kettlewell

Lösning: Hej Jeanette. Det finns några möjliga orsaker som kan orsaka ditt problem. Kolla in våra förslag nedan om hur du fixar det.

Lösning 1: Kontrollera appbehörigheter

I Android hanteras behörigheter nu på appnivå och användaren kan anpassa vilken typ av data en app kan komma åt. Även om detta är ett bra steg framåt för privatlivsmedvetna användare, kan de som inte är så kunniga med Android misstag hitta problem som det du har om de inte hanterar behörigheter korrekt. Vissa appar kan bara fungera om de ges ett nödvändigt tillstånd medan andra kan fortsätta att fungera även om alla behörigheter är avstängda.

För att appen Samsung Messages ska fungera som du vill ha den måste du se till att du har alla behörigheter aktiverade, men särskilt lagringstillståndet. För att din meddelandeapp ska bifoga ett foto lagrat i din Galleri-app måste det vara tillåtet att få åtkomst till Lagring.

Så här kontrollerar du om din Meddelanden-app har åtkomst till lagring:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Meddelanden.
 4. Knacka på behörigheter.
 5. Kontrollera behörigheterna. Flytta reglaget till höger för att aktivera ett objekt.

Lösning 2: Återställ appinställningar

Om aktivering av behörigheter inte fungerar är nästa felsökningssteg som du vill göra att se till att alla appinställningar återställs till sina standardvärden. Appar arbetar med andra appar och tjänster för att utföra uppgifter. Meddelanden-appen fungerar inte ensam och den behöver andra tjänster för att skicka och ta emot SMS och MMS. Ibland kan de grundläggande standardapparna avaktiveras avsiktligt eller av misstag orsaka problem med andra appar som är beroende av dem. För att säkerställa att alla nödvändiga appar är igång, följ stegen nedan för att återställa alla appinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.

Lösning 3: Radera meddelandecachen

Ett annat bra felsökningssteg som du kan göra i det här fallet är att rensa cachen i din Meddelanden-app. Appar använder en uppsättning tillfälliga filer och andra saker för att fungera effektivt. Ibland kan en app-cache bli föråldrad eller skadad och orsaka problem med appbeteendet. För att säkerställa att appen du har problem med just nu har bra cacheminne måste du först rensa deras nuvarande. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Lösning 4: Rensa meddelanden appdata

Om det inte går att rensa din apps cache är nästa logiska felsökning som du kan göra att ta bort informationen i appen Meddelanden. Detta kommer att återställa appen till dess fabrikstillstånd och raderar också dina meddelanden. Om du inte vill tappa meddelanden måste du säkerhetskopiera dem innan du raderar appens data. Om du undrar hur du säkerhetskopierar dina meddelanden föreslår vi att du använder Samsung Smart Switch. Det har förinstallerats på din telefon men du måste också installera det på din dator. Följ instruktionerna i det här inlägget för en snabb handledning om hur du använder Smart Switch:

Hur man skapar säkerhetskopiering från Samsung-enhet till din dator via Smart Switch

När du har säkerhetskopierat dina meddelanden kan du sedan torka data från appen Meddelanden. Följ stegen nedan för vad du behöver göra:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Lösning 5: Fabriksåterställning

Helst bör problemet redan fixas nu, men om det fortfarande kvarstår rekommenderar vi starkt att du torker av telefonen genom att göra en fabriksinställning. Detta kommer att säkerställa att du eliminerar alla programfel som kan ha utvecklats över tid. Återställning av fabriken kommer att torka av telefonen och ta bort användardata som foton, videor, dokument etc. Se till att säkerhetskopiera dem innan du gör det.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.