Hur man fixar en Galaxy S8 som slutade ta emot textmeddelanden [felsökningsguide]

Dagens felsökningsartikel kommer att ge lösningar som du kan göra om din # GalaxyS8 plötsligt har slutat att få texter. Den exakta frågan beskrivs av en av medlemmarna i vårt community nedan. Lösningarna i den här guiden kan tillämpas på alla andra varianter på ditt problem så se till att följa dem i den ordning som anges.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Hur man fixar en Galaxy S8 som slutade ta emot textmeddelanden

Min Galaxy S8 har slutat ta emot textmeddelanden från olika kontakter i min telefon. Jag kan skicka textmeddelanden men inte ta emot. Jag har verifierat, från flera personer, efter att ha blivit frågad varför jag inte svarade på textmeddelanden. Alla andra funktioner på telefonen verkar fungera bra. En av mina nära kontakter skickade flera bilder, individuellt, som inte kom igenom i cirka 8 timmar. Andra texter, skickade från samma person, har fortfarande inte kommit igenom efter 30+ timmar. Flera andra kontakter skickade meddelanden för 15 timmar sedan som fortfarande går förlorade i cyberutrymmet. Alla dessa kontakter ser ett meddelande som meddelandet skickade och sedan levererades. - Greg Ross

Lösning: Hej Greg. Det finns en lång lista med möjliga orsaker till att din Galaxy S8 inte längre får textmeddelanden. För att begränsa dem måste du följa en uppsättning logiska felsökningssteg. Nedan följer stegen som du kan prova:

Fix nr 1: Tvungen omstart

Vi vet inte om du redan har testat det innan du kontaktade oss, men omstart av din enhet borde vara det första du behöver göra.

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder tills menyn visas på skärmen.
 2. Välj Stäng av från menyalternativen.
 3. Tryck sedan på OK. Din telefon stängs sedan av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen tills telefonen slås på.

Ett annat sätt att starta om din S8 är att trycka på och hålla ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt i upp till 45 sekunder eller tills telefonens ström går. Det är vad som vanligtvis rekommenderas om du tycker att din telefon inte svarar eller är fryst. I ditt fall rekommenderar vi att du tvingar omstart eftersom det simulerar effekten av att fysiskt koppla bort batteriet från enheten. Det är vanligtvis en effektiv lösning för att fixa mindre buggar, inklusive oförklarade problem med slumpmässiga meddelanden.

Fix nr 2: Inaktivera meddelanden app

Det finns en stor chans att orsaken till ditt problem orsakas av sms-appen du använder. Så nästa felsökningssteg som du vill göra är att se vad som händer om du inaktiverar appen. Genom att göra detta felsökningssteg, startar du i princip själva appen. Det är ett bra sätt att hantera appspecifika buggar och det är definitivt tillämpligt i ditt fall. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta din meddelandeapp och klicka på den.
 4. Knacka på DISABLE-knappen.
 5. Tryck på DISABLE för att bekräfta.
 6. Vissa appar kan visa ett meddelande som "Ersätt den här appen med fabriksversionen? All data kommer att tas bort. ”Så bara tryck på OK.

När du har inaktiverat appen, starta om din S8 och uppdatera meddelanden-appen igen. Skicka sedan ett testmeddelande för att se om det fungerar nu.

Fix nr 3: Kontrollera inkorgar, andra mappar eller block

Vi vet inte vilken meddelanden app du använder men vad det än är, se till att du kontrollerar alla mappar eller inkorgar för dina meddelanden. Det är möjligt att de "förlorade" meddelandena av någon anledning faktiskt omdirigeras till andra mappar under din meddelandeapp.

Om du har block på plats kan du försöka också kontrollera dem för att se om numren du inte tar emot meddelanden från är med i nämnda lista.

Fix nr 4: Ta bort gamla konversationer

Ett av de vanliga orsakerna till att en enhet kan misslyckas med att ta emot inkommande texter är brist på utrymme. Detta betyder inte nödvändigtvis brist på lagringsutrymme i telefonens interna minne. Även om du har GBs ledigt utrymme kvar i din S8: s interna lagringsenhet, är det möjligt att din meddelandeapp är tom för utrymme för att passa fler texter. Varje app, liksom alla meddelanden-app, tilldelas endast en viss mängd utrymme. Om det tilldelade utrymmet som din meddelandeapp slutar eller redan har fyllts, kommer den inte att kunna få nytt SMS. För att förhindra att detta händer vill du se till att du tar bort gamla konversationstrådar, särskilt de som innehåller foton och videor. Försök ta bort så många meddelanden som möjligt och se om problemet återkommer.

Fix nr 5: Sätt tillbaka SIM-kortet igen

Många Android-användare har tidigare kunnat fixa meddelandeproblem genom att ta bort och sätta tillbaka SIM-kortet. Om du inte har testat det här, här är vad du behöver göra exakt:

 1. Stäng av din S8.
 2. Ta bort SIM-kortet.
 3. Vänta i 19 sekunder innan du slår på telefonen igen.
 4. Sätt i SIM-kortet igen.
 5. Kolla efter problemet.

Fix nr 6: Rensa cache och data

Appar använder en uppsättning tillfälliga filer och andra saker för att fungera effektivt. Ibland kan en app-cache bli föråldrad eller skadad och orsaka problem med appbeteendet. För att säkerställa att appen du har problem med just nu har bra cache måste du rensa deras nuvarande först. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Hur man rensar appdata

Om torkning av cachen i båda apparna inte fungerar, skulle nästa steg vara att rensa deras data. Den här proceduren kommer att återställa en app till fabrikstillståndet så se till att säkerhetskopiera dina textmeddelanden i förväg. När du har säkerhetskopierat allt följer du stegen nedan för att rensa data för varje app:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Fix nr 7: Återställ nätverksinställningar

Vissa meddelandeproblem orsakas kanske inte av själva meddelandenappen utan av ineffektiv eller felaktig mobilnätkonfiguration. För att minimera risken för att denna situation utvecklas, se till att också återställa nätverksinställningarna.

Så här återställer du nätverksinställningarna för din S8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Fix 8: Byt ut SIM-kortet

Om återställning av nätverksinställningar inte resulterar i en korrigering kan du också försöka se om du har problem med SIM-kortet genom att byta ut det. Om du har en annan kompatibel telefon att prova, sätt i det aktuella SIM-kortet du har och se om du får meddelanden på den telefonen eller inte. Om du har samma problem får du ett annat SIM-kort.

Fix nr 9: Använd en annan meddelandeapp

Som nämnts ovan kan problemet ligga på meddelanden-appen så det är också en bra idé om du kan använda en annan. Det finns många bra meddelandeappar som du kan prova i Play Store men vi rekommenderar något av dessa:

 • Puls
 • Textra
 • Humör Messenger
 • Android-meddelanden

Fix nr 10: Observera i säkert läge

Vissa tredjepartsappar kanske inte fungerar korrekt och orsakar störningar på Android. För att kontrollera om du har en sådan app just nu kan du starta om din S8 till säkert läge. I det här läget körs bara förinstallerade appar så det är ett bra sätt att veta om du har en dålig app-situation. Om du får meddelanden i säkert läge men inte i normalt läge, skulle det säga att du har installerat en dålig app.

Så här startar du om enheten till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Låt nu din telefon köra i säkert läge och kolla om problemet. Om din S8 fungerar normalt kan du satsa på att en av dina appar måste skylla.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Kan du inte ta emot texter från iPhones?

Om du råkar ha problem med att få meddelanden från iPhone-användare bara, är det möjligt att deras meddelanden kan skickas i form av iMessage och inte av vanliga texter. Denna situation kan uppstå om du byter från iPhone till Android och överfört ditt SIM-kort till din Android-enhet

utan att deaktivera iMessage ordentligt. Meddelanden som skickas till ditt telefonnummer från kontakter som använder iOS-enheter kommer att skickas som iMessage så att du aldrig får dem alls. Om du vill veta hur du avregistrerar din iMessage ordentligt, följ dessa officiella instruktioner från Apple.

Kontakta nätoperatören

Om alla våra förslag inte löser problemet på det här stället, måste du arbeta med din nätoperatör för att ta reda på en lösning. Problemet kanske inte finns i din telefon utan på deras system. Det kan hända att ett nätverksavbrott pågår eller så kan ditt konto behöva konfigureras om. Eftersom du har problem med deras tjänst är det deras ansvar att hjälpa dig i det här fallet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.