Hur man fixar en Galaxy S8 som inte snabbt laddas längre [felsökningsguide]

Hej och välkommen till dagens # GalaxyS8-inlägg som svarar på frågan angående S8-snabbladdningsfunktionen som inte längre fungerar. Vi hoppas att du tycker att det är användbart.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S8 snabbladdning slutade fungera

Min telefon (Samsung Galaxy S8) började nyligen visa ett meddelande om att vatten är riktat i porten och låta det torka innan det laddas. Jag låter det sitta en dag och sedan försökte jag torka med en Q-tip och det visar fortfarande meddelandet. Den har inte haft kontakt med vatten någon gång nyligen. Det jag slutade göra är att starta om telefonen med laddaren ansluten och meddelandet försvann, men telefonen laddas inte längre. - Derek

Hur man fixar en Galaxy S8 som inte snabbt laddas längre

Hej Derek. Det finns inget enkelt sätt att veta vad som kan orsaka problemet. När det gäller vår egen erfarenhet är snabbladdning inte 100% tillförlitlig, även med knappt använda Galaxy S7- och S8-enheter. Ditt problem kan orsakas av en unik variabel på din enhet, eller det kan orsakas av något annat helt. Vi har fått rapporter om problem med snabbladdning som slutar i slutet av förra året efter att Samsung släppte en uppdatering. Problemet påverkade dock inte alla S8-enheter och var inte så utbrett så det måste finnas något i de drabbade enheterna som inte var kompatibla med nya Android-versioner.

För att se vad som kan orsaka problemet, se till att du gör stegen nedan.

Aktivera snabbladdning

Snabbladdning kan kopplas till och från. Se till att din enhet har den aktiverad. Detta kan vara ett enkelt steg men många glömmer ingen hjärnan. Följ de här stegen för att leta efter snabbladdningsfunktion:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Tryck på Avancerade inställningar och växla vid snabb kabelladdning

Stäng av skärmen eller telefonen när du laddar

Som nämnts ovan kanske funktionen för snabbladdning inte fungerar i vissa fall. Även när skärmen säger att snabbladdning fungerar, kanske enheten faktiskt inte får alla fördelarna med snabbladdning. Det beror på att snabbladdning i vissa S8-enheter vi har stött på kanske inte fungerar korrekt eller alls när skärmen är på. För att maximera chansen att snabbladdning ska fungera bör du inte använda telefonen när du laddar och se till att skärmen är avstängd. Ännu bättre är det bara att lämna telefonen för till exempel en timme så snabbladdning fungerar på heltid.

Använd originalladdningskabel och adapter

Samsungs snabbladdningsfunktion valideras endast för att fungera med laddningskabeln och adaptern som medföljde enheten. Om du använder en snabbladdare som inte är Samsung, finns det en chans att den kanske inte fungerar eller är oförenlig med din telefon. Försök att hålla fast vid Samsung tillbehör.

Om du inte längre har Samsung laddningskabel och tillbehör kan du försöka få utbyten så snart som möjligt.

Prova att ladda i säkert läge

Dåliga eller dåligt kodade appar från tredje part kan leda till problem. Om du tenderar att installera appar utan att kontrollera deras utvecklare rykte är det bara en tidsfråga innan du stöter på problem. Oavsett om du har ett mindre eller större problem är en av de bästa sakerna att göra om att starta om telefonen till säkert läge för att se om en av dina appar är orsaken. I det här läget kommer alla tredjepartsappar att förhindras att köras så om din telefon laddas normalt och snabbt, har du definitivt ett app-problem. Försök låta din telefon köra i 24 timmar i säkert läge för att se skillnaden.

Här är stegen för att starta om din S8 till säkert läge:

 1. Stäng av telefonen. För att göra detta, håll intryckt på strömbrytaren och tryck på Ström av.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren för att starta om telefonen.
 3. När Samsung-logotypen visas på skärmen släpper du strömbrytaren och håller ner volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills telefonen har slutat starta om.
 5. Safe Mode-logotypen visas längst ner till vänster på skärmen när detta är aktiverat.
 6. Använd din telefon i säkert läge på samma sätt som du normalt skulle göra.

Installera Android-uppdateringar

Att installera uppdateringar ger inte bara förbättringar utan ibland också korrigeringar för kända buggar. Se till att du inte missar några uppdateringar för din enhet, vare sig det gäller appar eller operativsystem.

Se till att laddningsporten är torr

Eftersom du nämnde att problemet tycks ha sammanfallit med att din S8 visade fel upptäckt av fukt, se till att torka laddningsporten ordentligt. Laddningsporten kan bli våt på många sätt, även om du inte avsiktligt doppade enheten i vatten. Det finns en anledning till att det fuktdetekterade felet kodades till din enhet i första hand. Innan du bortser från det ska du kontrollera att laddningsporten verkligen är torr.

För att göra det, helt enkelt placera telefonen nära en sak som producerar värme indirekt, som baksidan av en TV eller dator. Vatten avdunstar vanligtvis på egen hand, men du kan torka det snabbt genom att placera enheten nära en värmekälla.

Placera INTE din S8 nära en ugn eller ugn. Att göra det kommer inte bara att vara värdelöst utan kan också skicka din telefon snabbt till sin grav. Att applicera direkt värme på laddningsporten fungerar inte heller. Om du vill påskynda torkprocessen kan du prova att använda en hårtork för att blåsa varm luft in i porten. Överdriv inte men för att undvika att lägga för mycket värme inuti. Tänk på, för mycket värme så att du steker komponenterna inuti. Den andra nackdelen med att göra detta är det faktum att lufttrycket kan pressa fukt inuti, särskilt om vattenbeständighetsfunktionen redan har äventyrats. Till och med en liten mängd fukt kan skada en eller flera komponenter inuti.

Gör en fabriksinställning

Att torka av telefonen borde vara den sista utväg men vi vill att du gör det om alla lösningar ovan inte hjälper alls. Kom bara ihåg att säkerhetskopiera dina data innan du gör det. Kom ihåg att fabriksåterställning inte fixar hårdvarufel som ett skadat batteri, trasig laddningsport eller några okända logikbrädeproblem. Fabriksåterställning kommer bara att åtgärda programvarorelaterade problem. Om snabbladdning fortfarande inte fungerar efter att ha gjort det, bör du kontakta Samsung. De kan reparera eller byta ut din telefon åt dig.

Så här återställer du S8 från fabrik: Följ dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Använd trådlös laddare

Om fabriksåterställningen inte hjälpte och du vill fortsätta skicka telefonen in ett tag, eller av någon anledning, glöm inte att du fortfarande kan ladda snabbt trådlöst. Trådlös laddning är normalt långsammare än kabelladdning men snabb trådlös laddning kan ge mer boost jämfört med normal kabelladdning. Försök att använda den för att se om den fungerar snabbare än normal kabelladdning, eller om normal kabelladdning inte fungerar alls.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.