Hur man fixar en Galaxy S8 när flygplansläget sitter fast eller inte stängs av [felsökningsguide]

Hur är det med alla? Dagens felsökningsguide kommer att prata om ett problem som vi har kommit över på nätet - # GalaxyS8 med fast flygplansläge. Vi svarar också på en konstig fråga beträffande Galaxy S8 Phone-app med en grön samtalsknapp varje gång en användare ringer. Vi hoppas att du kommer att hitta våra lösningar användbara.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar en Galaxy S8 när flygplansläget sitter fast eller inte stängs av

Mitt flygplansläge är avstängt och visas inte på skärmen utan fastnat på “på”. Jag har slagit på och av manuellt och det fortsätter fortfarande. Telefonen visar en cirkel med en snedstreck genom den där signalfältet ska vara. Nätverksåterställning hjälper inte. Jag kan skicka bilder om du behöver. AT&T har inte kunnat hjälpa mig med det här problemet och Samsung vill att jag ska skicka tillbaka min telefon men jag vill hellre prova andra vägar först om det finns ett sätt jag kan fixa den själv. - Amber Hobaugh

Lösning: Hej Amber. Vi vet inte vilka felsökningssteg och lösningar du redan har försökt så vi vet inte om våra förslag nedan kommer att hjälpa. För andra, som fortfarande undrar vad de ska göra just nu, är fyra av de vanliga lösningarna som en Android-användare kan göra om en kärn Android-funktion som Airplane Mode fungerar.

Lösning 1: Tvinga om omstart

Detta är en grundläggande potentiell lösning som vanligtvis fungerar med nästan alla mindre programvarubrister. Det är möjligt att det kan finnas ett programfel som orsakar att Airplane Mode slutar svara. Om det här felet är litet och bundet till operativsystemets aktuella session kan det starta om telefonen. Här är vad du behöver göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Lösning 2: Kontrollera i säkert läge

Så länge du använder appar, finns det alltid en chans att en av dem kan orsaka problem. I linje med detta tänkande är det bra om du kan försöka se om en av dina appar (tredje part) kan vara orsaken till problemet. För att göra det vill du starta om telefonen till säkert läge. I det här läget kommer alla dina tredjepartsappar och -tjänster att blockeras, bara tillåter förinstallerade appar att köras. Så om din telefon och / eller flygplansläge fungerar normalt i säkert läge (men inte i normalt läge), har du själv ett appproblem. Det betyder att en av dina appar måste störa Android.

Så här startar du om telefonen till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt nu din telefon köra i säkert läge och kolla om problemet. Om din S8 fungerar normalt kan du satsa på att en av dina appar måste skylla.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Lösning 3: Återställ alla inställningar

Om det inte finns någon förändring på din telefon när den är i säkert läge och problemet kvarstår vid denna tidpunkt, är ett annat effektivt sätt att lösa problemet att återställa enhetens inställningar. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Stegen ovan återställer alla inställningar och återgår standardapparna till deras fabrikstillstånd. Detta rensar alla nätverksinställningar så att du också tappar alla wifi-referenser. Du måste ange wifi-lösenord igen efter den här proceduren. Om du använder ett VPN måste du ange all information för att konfigurera den igen.

Lösning 4: Fabriksåterställning

Om flygplansläget fortfarande sitter fast vid denna punkt är fabriksinställningen den bästa möjliga lösningen som du kan prova. Detta säkerställer att alla programinställningar återställs till fabrikstillstånd. Fabriksåterställning är ett effektivt sätt att eliminera nästan alla former av fel som orsakas av ett programvarufel. Om orsaken till att flygplansläge inte stängs av beror på ett programfel bör fabriksåterställning ta hand om problemet.

Se till att säkerhetskopiera viktig användardata innan du torkar telefonen. Om du inte använder molntjänster för att säkerhetskopiera dina filer föreslår vi att du försöker Samsung Smart Switch. Detta gör att du kan skapa en bild av din telefon. Om du inte har hört talas om Smart Switch tidigare, se till att besöka den här sidan: Hur skapar du säkerhetskopia från Samsung-enheten till din dator via Smart Switch.

När du har skapat en säkerhetskopia följer du dessa steg för att återställa S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Galaxy S8 visar hela tiden en grön samtalsknapp när du försöker ringa

Nyligen när jag startar ett samtal genom att trycka på den gröna knappen ger det mig en stapel över skärmen med ordet Call i. Se skärmdump. Jag måste starta om och sedan kan jag ringa samtalet. Ibland inträffar samma meddelande och jag kan inte ringa samtalet. Skärmbild. - Anthony Duplessis

Lösning: Hej Anthony. Det kan vara ett problem med telefonappen du använder. Försök först rensa cache och data för att se vad som händer. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din Telefon-app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Om det inte hjälper att torka av app-appens cache, upprepa steg 1-6 och rensa dess data.

Det finns andra faktorer som kan leda till det problem du upplever just nu men eftersom vi inte vet något om telefonens historia kan vi bara föreslå generiska felsökning och lösningar.

Det är möjligt att en tredjepartsapp kan vara orsaken till ditt problem också så att du också kan observera din S8 i säkert läge, precis som det vi berättar för Amber ovan och se hur det går.

Samsung Phone-appen är mestadels stabil och vi hör sällan problem med den. Om den fortsätter att bete sig på samma sätt som den gör just nu när din S8 är i säkert läge kan det vara ett programfel som orsakar det. Se till att du också återställer fabriken för att bli av med programvarufel. Se stegen ovan för hur du gör det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.