Hur man fixar en Galaxy S3 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Vi får hundratals e-postmeddelanden varje vecka från våra läsare som rapporterar - många klagar faktiskt - om de problem som de stött på med sin telefon. I ett av e-postmeddelandena sa vår läsare, en Samsung Galaxy S3-ägare, att hans telefon var fulladdad men ungefär en timme senare fann han att den var avstängd. Det värsta är att han inte kunde slå på det.

Vad hände? Tja, även Samsung-ingenjörer kunde inte svara på den frågan utan att utföra några felsökningsförfaranden.

I det här inlägget kommer vi att försöka felsöka telefonen som uttömmer alla möjliga sätt att återuppliva den.

Innan vi går längre vill jag bara säga att du kan berätta för oss dina telefonrelaterade problem. Vi hittar lämpliga lösningar för dig gratis. Det här är vad vi gör och vi är glada över att vi gör det. Du kan posta dina problem på vår Facebook-sida. Jag svarar aktivt på frågor där. Följ oss på Google Plus. För dig som föredrar det traditionella sättet kan du skicka oss dina frågor via detta formulär. Det skulle också inspirera oss att göra ännu bättre om du delade våra artiklar med dina vänner som också kan ha problem med sina telefoner.

Felsökningssteg

Steg 1: Tryck på strömbrytaren - ja, snälla. Detta är det första du bör göra när du felsöker ett problem som detta. Gör det inte bara en eller två gånger, utan gör det många gånger bara för att se till att det verkligen är problem med att slå på telefonen.

Steg 2: Ta bort batteriet och håll ner strömbrytaren - ja, jag är allvarlig. Egentligen sa någon att jag var en dåre när han såg mig dra ut batteriet ur telefonen och slog på strömbrytaren. Han sa, det finns inget sätt jag kan sätta på telefonen utan batteriet. Det är sant, men vi försöker faktiskt inte slå på telefonen just nu. Snarare försöker vi tömma el som är lagrad i elektroniska komponenter inuti telefonen. Lägg sedan tillbaka batteriet och tryck på strömbrytaren igen. Om telefonen förblir död efter det fortsätter du till nästa steg.

Steg 3: Starta till säkert läge - för att utesluta möjligheten att en tredjepartsapplikation förhindrar telefonen från att starta upp normalt måste du starta den till säkert läge. Det kommer att köras på förladdade appar och inget annat. Så om det var en app som orsakar problemet skulle du veta det genom att göra detta.

  1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
  2. Omedelbart efter att Samsung Galaxy S3-skärmen visas släpper du strömbrytaren och håller ned Volym-knappen.
  3. Telefonen startas om och Safe Mode-texten kommer att visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Betrakta dig själv som tur om du kan gå så långt. Om så är fallet kan du börja söka efter den falska appen och avinstallera den. Starta din sökning från den senaste installationen. Tumregeln är att inaktivera misstänkta appar först och försöka starta normalt. Problemet har redan åtgärdats vid denna tidpunkt.

Om du inte kan starta till Safe Mode, fortsätt med nästa steg.

Steg 4: Starta till återställningsläge och torka av cache-partition - start till återställningsläge kan redan betraktas som en desperat åtgärd men det är inte en garanti för att du kan lösa problemet. Det finns faktiskt ingen garanti för att du till och med kan starta upp det här läget. Men försök att följa dessa steg:

  1. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström.
  2. När telefonen vibrerar släpper du strömknappen men fortsätter att hålla kvar de andra två tills skärmen för Android Systemåterställning visas.
  3. Använd knappen Volym ned för att markera 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja den.
  4. Telefonen startar om automatiskt efter att cache-partitionen raderats.

Om du inte kan starta upp till återställningsläget oavsett hur mycket du försökte har vi redan begränsat problemet. Det är antingen att ditt batteri är helt bustat eller så har telefonens strömbrytare problem.

Steg 5: Prova ett annat eller nytt batteri - låna från en vän eller köp bara ett nytt batteri så att du kan testa om det verkligen var batteriet som orsakade problemet. Om du köpte en ny och du fick reda på att det inte var batteriet åtminstone har du nu en reserv. Se naturligtvis till att batteriet är kompatibelt med Galaxy S3 och gör det till en punkt att ladda helt innan du använder den. Om telefonen slås på efter ett batteribytes, är problemet löst.

Steg 6: Sök hjälp av en tekniker - om du har provat ett annat batteri och telefonen fortfarande vägrar att slå på, är det dags att du tar tillbaka den till butiken eller till en butik där den fysiskt kan kontrolleras noggrant. Om tekniker har visat sig vara defekta kan en ersättarenhet tillhandahållas för dig som kan repareras. Jag misstänker att det är ett strömbrytare-problem, särskilt om telefonen inte svarar när du tryckte på den.

Jag hoppas det här hjälper.

Har du problem med din telefon som inte kommer att slås på?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android som finns tillgängliga på marknaden idag gratis, skicka bara dina frågor via detta formulär. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett svar. Slutligen, om vi kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner eller prenumerera på vårt nyhetsbrev. Tack.