Hur man fixar en Galaxy Note9 som inte snabbladdas (snabbladdning fungerar inte)

Med sitt enorma Li-Ion 4000 mAh-batteri kan det ta flera timmar att ladda en Galaxy Note9. Tack och lov har snabbladdningsförmåga varit grundpelaren för toppmodellerna Galaxy-modeller. Även om problem med snabbladdning inte är så vanligt, upplever många Note9-användare fortfarande det. Problem med snabbladdning kan uppstå av flera skäl så våra felsökningssteg nedan täcker så många faktorer som möjligt.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy Note9 laddar inte snabbt (snabbladdning fungerar inte)

Jag har anteckning 9 .. mitt problem är när jag vill ladda det visas på skärmen, använd enhetens laddare ordentligt dess långsamma laddning .. Jag använder alltid laddningshuvudet och kabel-originalet från anteckning 8 .. men det visas plötsligt det ordet varje gång jag anslut min laddare..Jag har sett er postar och gjorde allt på listan bara för att försöka se om det finns någon uppdatering av situationen märker jag också att när jag stänger av min telefon för att ladda den den gula triangeln symbolen med utropen visas ovanför min laddningskabel kan det vara källan till problemet.

Lösning : Det finns ett antal möjliga orsaker till att din Note9 inte längre laddas snabbt. Följ förslagen nedan för att felsöka det.

Omstart

Mindre buggar fixas ibland genom att göra en enkel omstart. Var noga med att uppdatera systemet genom att simulera en "batteridrag" -effekt. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Använd en annan kabel och adapter

Vissa fall där snabbladdning verkar ha slutat fungera tillskrivs en dålig laddningskabel eller adapter. Se till att försöka använda en annan uppsättning laddningstillbehör för att se om det kommer att göra en skillnad. Om du inte lätt kan få tag på en officiell Note9-kabel och adapter kan du försöka låna dem från en vän eller besöka din lokala Samsung-butik.

Kontrollera att snabbladdning är aktiverad

Medan den här funktionen är aktiverad som standard är det möjligt att du har ändrat några inställningar i telefonen. Så innan något annat, kolla in inställningarna för att veta om snabbladdningsfunktionen är aktiverad eller inte. Här är hur:

 1. Klicka på Inställningar.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Tryck på Fler alternativ.
 5. Klicka på Avancerade inställningar.
 6. Aktivera snabbladdningsalternativet.

Ladda i säkert läge

Vissa appar kan störa Android. För att kontrollera om en av de nedladdade apparna är den skyldige kan du starta upp telefonen till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kontrollera om snabbladdning fungerar.

Om din Galaxy Note9 laddar snabbt är det ett tecken på att en av apparna är skylden. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ alla inställningar

Det kan vara ett problem med en av dina OS-inställningar, eller det kan vara en felkonfiguration som blockerar snabbladdning för att fungera. För att minimera risken för att programvarufel utvecklas, försök att återställa alla standardinställningar. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Att torka av telefonen är en drastisk lösning men det är ofta det enda effektiva sättet att lösa buggar som inte kan hanteras av lösningarna ovan. Om ingenting har förändrats vid denna tidpunkt, vill du återställa din Note9 för att veta om problemet kan åtgärdas på din nivå.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Reparera

Om fabriksåterställningen inte löser problemet måste det orsakas av något djupare. Baserat på vår års erfarenhet är ett problem som detta hårdvarorelaterat, förmodligen på grund av en skadad laddningsport. För att fixa det måste du låta en Samsung-tekniker kontrollera hårdvaran. Ta med din telefon till ditt lokala Samsung Service Center eller ring dem så att du kan få instruktioner om hur du skickar enheten till dem.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.