Hur man fixar en Galaxy Note8 som visar överhettningsmeddelandet och fortsätter att starta om sig själv

Har du en överhettning # GalaxyNote8? Om du gör det bör dagens felsökningsartikel berätta vad du behöver göra.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Hur man fixar en Galaxy Note8 som visar överhettningsmeddelandet och fortsätter att starta om sig själv

My Note8 fortsätter att visa meddelandet enheten överhettas och stängs av tio sekunder senare. Enheten blir inte ens varm eller varm att beröra. Den vägrar att ta ut på grund av denna fråga. Jag har hårt återställt telefonen och rensat all cache från telefonen, ingenting verkar fungera. Jag kan inte ta telefonen tillbaka till en butik på grund av att jag köpte den från tredje part säljare. kan du snälla hjälpa alls? tack för din tid i denna fråga. - Babygirl7285

Lösning: Hej Babygirl7285. Det finns ett antal möjliga faktorer som kan orsaka den situation du är i så låt oss diskutera var och en av dem mycket kort.

Dålig app

Med hundratusentals appar i Play Store kan äventyrliga användare ibland snubla på några dåliga. Med dåligt menar vi inte nödvändigtvis skadligt. Vissa appar är kanske inte utformade så att de är skadliga men de kan vara för dåligt kodade för att orsaka störningar i Android. För att kontrollera om anledningen till att din Note8 fortsätter att visa ett överhettningsmeddelande och starta om på egen hand är en tredjepartsapp måste du starta din telefon till säkert läge. I det här läget kan ingen tredjepartsapp köras, så att endast förinstallerade appar kan fungera. Så om din Note8 fungerar normalt och inte kommer att starta om på egen hand, betyder det att problemet måste komma från en av dina appar.

För att starta upp din Note8 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen i några timmar och se om meddelandet om överhettning visas.

Om du tror att en av dina appar orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Okänt programfel

Ärligt talat är ditt fall inte vanligt för den här enheten så det finns verkligen inget sätt att ta reda på om det finns ett kodande fel som orsakar det. För att bättre förstå isolerade fall behöver vi fler liknande fall för att undersöka. Eftersom det inte finns många fall att kontrollera finns det en chans att ditt problem kan orsakas av ett okänt programvarufel, eller av något helt annat, som en dålig hårdvara. För att säkerställa att du täcker möjligheten att ha ett dåligt mjukvaruscenario, se till att du fabriksinställer din Note8. Genom att göra detta, returnerar du effektivt alla programinställningar till sina standardvärden. Vi vet att fabriksversionen av Android inte kommer att orsaka att ett överhettningsmeddelande dyker upp så att du har en baslinje att jämföra.

Så här fabriksinställer du din Note8:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

VIKTIGT: När du har återställt din Note8 måste du låta den köras i flera timmar utan att installera några av dina appar.

Hårdvarufel

En av de vanligaste orsakerna till fall med överhettning är hårdvaruproblem. Din Note8s hårdvara är en komplicerad uppsättning komponenter som är utformade för att fungera på ett specifikt sätt. Om en av dessa komponenter stöter på ett problem eller ett fel som systemet inte kan lösa kan problem uppstå. Om t.ex. telefonens batteri av någon anledning plötsligt har blivit problematisk, kan det utlösa en kedja av händelser som kan göra att hela systemet stängs av slumpmässigt. Detsamma gäller för Power Management IC, en av de vanliga komponenterna som också misslyckas. Om en av de hundratals komponenterna på moderkortet inte fungerar som förväntat, kan det utlösa ett problem som en användare kanske inte kan fixa.

Om du inte har insett det nu finns det bara så mycket du kan göra och alla är mjukvarulösningar. Om din Note8 fortsätter att visa överhettningsmeddelandet efter en fabriksåterställning, även om det inte finns några appar installerade, är det ett tydligt tecken på att du har ett hårdvaruproblem. För att fixa din telefon måste du låta en Samsung-tekniker kontrollera enheten fysiskt. Besök ditt närmaste Samsung-återförsäljare och låt din telefon repareras. Om du inte kan göra det, ring Samsung och fråga hur du ska skicka telefonen in.

Om du inte kan låta Samsung reparera telefonen åt dig, gå till en betrodd verkstad för reparation.

Problem 2: Galaxy Note8 slås inte på efter att ha lagt den i en frys

Hej. Jag gjorde en riktigt dum sak. Min telefon överhettade (mycket) och gick av. Så för att kyla ner det lade jag det mycket smart i frysen i fem minuter. Jag har ingen aning om varför jag uppförde mig så impetuöst - normalt skulle jag googla den här typen av saker. Hur som helst sa telefonen kom frusen och inte på. Jag fastade den sedan i en påse med ris över en natt om kondens hade byggts upp. På morgonen hittade jag min Note8 varelse semi split open ... föreställ mig min förskräckta chock. Jag var inte beredd på det. Hur som helst nu är det inte på. Jag försökte volymen nedåt och slå på saken. Nada, kan du hjälpa till? Eller har jag mördat min egen telefon? Vad gör jag? Tack. - Roze Roze

Lösning: Hej Roze. Som för mycket värme kan det att hårdvaran, särskilt batteriet, skadas hårdvaran genom att utsätta din telefon för frysningstemperatur. Ett litiumjonbatteri som det i din telefon fungerar bäst vid normal temperatur. Utsätt det för värme så skadas det. Lämna det på ett mycket kallt ställe så dör det. För att se om du fortfarande kan återuppliva batteriet, låt det ställa in normal rumstemperatur i upp till 12 timmar innan det laddas. Ladda sedan den i minst 30 minuter innan du försöker slå på den igen. Om det inte fungerar kan du prova en annan laddkabel eller adapter. Eller så kan du se om det laddar bra om du använder en trådlös laddare. Om alla dessa saker inte hjälper, har du turen och måste skicka in den för reparation. Kontakta Samsung för det.

Problem nr 3: Galaxy Note8 kan inte startas upp, går inte förbi Samsung-logotypskärmen

Hallå! Jag har nyligen haft problem med att min telefon stängs av mitt i att använda den. Ibland kommer det att ha så mycket som 50% batteri och det kommer att skära av och försöka starta om sig själv. Bara, det kan aldrig. SAMSUNG GALAXY-skärmen dyker upp och sedan blir skärmen svart och den växlar kontinuerligt fram och tillbaka mellan båda skärmarna tills jag håller ner strömbrytaren eller kopplar in den. När jag väl ansluter den är batteriet alltid på 0%. Jag lämnade den också i den heta bilen en dag utan att tänka några timmar. Tack för din hjälp! - Clare DeLuca

Lösning: Hej Clare. Dålig batteriprestanda är den mest troliga skyldigheten i den här. För att se om du kan lösa problemet utan att skicka in det för reparation kan du prova två saker:

 • Batteri och OS-kalibrering
 • Fabriksåterställning

Batteri och OS-kalibrering

Ibland kan det att operativsystemet tappar koll på verkliga batterinivåer om du låter en smartphone köras i flera veckor. Denna felaktiga avläsning kan i sin tur leda till slumpmässiga avstängningar och startproblem. Följ stegen nedan för att se om allt du behöver är en batterikalibrering:

  1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
  2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
  3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden .
  4. Starta om din Note8.
  5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
  6. Upprepa steg 1-5.

Fabriksåterställning

Om förslaget ovan inte löser problemet alls, återställer du alla telefonens inställningar till deras standardvärden genom att göra en fabriksåterställning. Se stegen ovan för hur du gör det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.