Hur man fixar en Galaxy Note5 som startar om slumpmässigt efter Android Oreo-uppdatering

Hej Android fans! Vår felsökningsartikel för idag kommer att besvara några frågor skickade av några # GalaxyNote5-ägare. Dessa frågor rapporterades för några dagar sedan och kommer att fokusera på två saker - vad du kan göra om din Note5 blev våt och hur du åtgärdar slumpmässigt omstartsproblem efter en uppdatering. Om du har några av de här problemen, se till att du läser våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy Note5-skärmen svarar inte efter exponering av vatten

Det problem jag har med min Galaxy Note 5 är att jag av misstag lämnade min telefon ute på natten under en fest. Jag blev berusad efter att ha lämnat telefonen utanför och gick ut vaknade nästa morgon och insåg att jag lämnade den. Den goda tanken var att det inte regnade och det var skyddat över huvudet mot vatten. Men jag misstänker att det var dagg från kondensation värmetemp skillnad och eventuellt fukt lite hur fick i telefonen. Jag kontrollerade telefonen och det var fortfarande ingen batteriförlust över natten. Men jag märkte att jag inte längre kunde kontrollera skärmen, den skulle inte svara på min beröring. Jag har inte min stylus så jag har inte kontrollerat det ännu. Men det är verkligen irriterande hur något så enkelt som det här kan hindra en 800+ dollar telefon från att arbeta sin totala BS. Just nu bytte jag ut telefonen mot en temp-telefon och jag har fått telefonen nedsänkt i en påse med ris i 5 dagar nu och fungerar fortfarande inte. Jag har slut på alternativ. Jag vill verkligen att min telefon ska fungera igen. Snälla hjälp!

Lösning: Galaxy Note5 är inte vattentålig. Om du lämnar den exponerad för element kan den eventuellt ge efter för oåterkallelig skada. Till och med en liten mängd fukt i kretsen kan korta vissa komponenter och bryta dem för gott. Att torka enheten är som första hjälpen och fungerar kanske inte alls i ditt fall. Att lämna den i en påse med ris är lite överskattad och det kan ta lång tid att arbeta. Det finns också andra saker du måste göra innan du lämnar enheten i en påse med ris, som att öppna telefonen, torka av komponenterna med ren mjuk trasa och koppla ur batteriet. Att lämna batteriet anslutet till ett vått moderkort kan steka komponenter och det är förmodligen det som har hänt med din telefon. För att se om enheten fortfarande kan fixas föreslår vi att du låter en professionell torka den först. När det är gjort kan han eller hon sedan undersöka om det finns stekt komponenter i logikbrädet. Om det finns sådana kan en ersättning testas för dem (om det finns tillgängliga reservdelar). Om inte, kommer du sannolikt att sluta med en dyr och opraktisk byte av moderkort.

Problem nr 2: Vad du ska göra om din Galaxy Note5 blötläggs i vatten i timmar

Min mobil drunknade i en flod igår i 3 timmar tills vi tog ut den. det verkar fungera och jag ringde med den, sedan öppnade jag kameran och den hänger och kameran öppnade inte. Jag stängde av den omedelbart och visste att vatten kom in i telefonen. Under vägen fortsatte den att slå på sig i många gånger. När jag åkte hem satte jag den in i en tarm med ris. Kameran bak blev blödd nu. Min fråga är att jag ska fortsätta att torka det själv eller ska jag ta det till tjänsten? Jag frågar för att jag inte vill att öppna den om den kan torka av sig själv, eftersom när de öppnar den inte kommer det att vara vattenresistent längre.

Lösning: Torkning av en vattendriven Note5 kan låta meningslöst i detta skede. Vi tror att det förmodligen är för sent nu att rädda telefonen men du kan definitivt prova det. Samsung accepterar inte din enhet för reparation på något sätt så du kan lika gärna öppna den själv och se om hårdvaran fortfarande är i gott skick. Som nämnts ovan borde torkningen komma nästa efter att du har öppnat enheten och kopplat bort batteriet. Om du har tur och skadorna är begränsade till en enda utbytbar komponent kan din telefon fungera normalt igen efter reparation. Vi rekommenderar fortfarande att du låter en professionell torka telefonen och göra reparationen åt dig.

Problem nr 3: Hur man fixar en Galaxy Note5 som startar om slumpmässigt efter Android Oreo-uppdatering

Hallå. min telefon har nyligen uppdaterats till Android Oreo. Det är en Galaxy Note5. Mina problem är att min telefon nu slumpmässigt startar om. Det kommer att starta om efter kanske cirka 3 minuter att använda det eller mindre. Jag kan använda appar precis som normalt, men efter en (mycket) kort tid att göra mycket av någonting kommer det att starta om. Jag tror inte att det här är en helt boot-loop. Hittills har jag försökt starta om, torka av cachen och bara vänta. Jag vill verkligen inte återställa min telefon, eftersom jag skulle säkerhetskopiera den men inte fick chansen innan uppdateringen. Jag har alldeles för mycket viktiga filer och så att det går att förlora. Jag känner också att jag borde lägga till att eftersom jag inte har rätt verktyg för att ta bort mitt batteri, verkar en mjuk återställning inte vara något av alternativet. Finns det andra alternativ för mig att prova? Tack på förhand för din tid, jag uppskattar det verkligen !!

Lösning: Innan vi fortsätter med felsökningen, vill vi påminna dig om att alltid göra det till en vana att regelbundet skapa en säkerhetskopia av filer som du inte har råd att förlora. Elektroniska lagringsenheter (SD-kort, flash-enheter, hårddiskar) kan misslyckas när som helst, för att inte tala om enheter som din telefon som dessa lagringsenheter är anslutna till. Med din nuvarande situation finns det en chans att du kan behöva göra en fabriksåterställning så att du troligtvis kommer att förlora oöverkomna filer i din Note5. Det finns inget magiskt programvaru trick som du kan göra om grundläggande mjukvarulösningar som vi rekommenderar nedan inte hjälper.

Tvinga om omstart av din Note5

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din Note5 att starta om, simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Starta till säkert läge

Detta är en nödvändig felsökning i detta fall. Safe mode är en oberoende mjukvarumiljö som används av tekniker för att se om en tredjepartsapp stör Android. Du kommer att använda säkert läge på exakt detta sätt. Säker-läget fungerar genom att blockera appar från tredje part och bara låta förinstallerade appar köras. Appar från tredje part hänvisar till appar du lagt till efter att du har installerat enheten för första gången. Så alla appar som du installerade kan betraktas som tredje part, även om de kommer från din operatör, Google eller Samsung.

Så här startar du om din Note5 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Om din telefon startar om till felsäkert läge kan du observera den medan den är i säkert läge i några timmar.

Om din Note5 fungerar normalt och inte kommer att starta om på egen hand, betyder det att en av dina appar orsakar problemet. Kom ihåg att Safe-läget inte kommer att berätta vilka av dina tredjepartsappar som är problematiska. Du måste ta reda på det själv genom att eliminera metoden. Här är vad du kan göra för att göra det:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note5 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Installera appuppdateringar

Att se till att alla appar du har installerat är uppdaterade är ytterligare ett nödvändigt felsökningssteg i den här situationen. Kontrollera att Google Play Store-appen har uppdateringar.

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Tryck på Fler inställningar längst upp till vänster (tre-radsikonen).
 3. Högst upp där du ser fotot för det valda Google-kontot, klicka på profilfotoet för det konto du vill använda.
 4. När du har valt den önskade profilen väljer du Mina appar och spel och uppdaterar dina appar.

Om du har appar tagna utanför Play Store, se till att de är kompatibla med Android Oreo i Galaxy Note5. Prata med deras utvecklare om du inte är säker.

Återställ alla inställningar

Ibland hjälper du att återställa alla programinställningar för att fixa operativsystemfel. Se till att inte hoppa över detta. Följ stegen nedan för att återställa alla inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Baserat på vår års erfarenhet av att fixa alla typer av Android-problem måste du förmodligen göra detta för att lösa ditt problem. Så här fabriksinställer du din Note5:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.