Hur man fixar en Galaxy Note5 när skärmen är svart och inte kommer att slås på

Galaxy Note5 (# GalaxyNote5) är inte exakt Samsungs senaste och snabbaste smartphone där ute men miljoner av dem är fortfarande i aktiv cirkulation. Som sagt finns det många Not5-användare som fortfarande använder den, även om några av dem nu förståeligt nog börjar få problem. Ett av de vanliga Note5-problemen och det vi kommer att ta itu med idag är problemet med ingen ström (kommer inte att slå på). Om du råkar ha en Note5 med samma situation, bör detta inlägg hjälpa dig att upplysa vad du behöver göra.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Hur man fixar en Galaxy Note5 när skärmen är svart och inte kommer att slås på

Hej! Så jag har problem just nu när jag försöker slå på min telefon. Det är en Samsung Galaxy Note 5 och jag lämnade inte den på min laddare igår kväll så nu är strömmen helt tömd. Jag försökte ladda den i ett par timmar (8 timmar just nu) för att se om det skulle kunna lösa problemet men det har det inte. Jag har också provat trådlös laddning. När jag lägger örat på högtalaren kan jag höra surrande ljud, så jag är inte säker på om det här är bra eller inte, men jag trodde att det var bättre att nämna det. Jag har försökt att hålla i strömbrytaren hemknappen och volym upp-knappen samt strömbrytaren med volym ner-knappen, men ingenting händer. Det finns inget ljus för lysdioden som indikerar att den laddas, men återigen indikerar surret att ledningarna fungerar. Jag kan också se ljuset från min trådlösa laddningsenhet så jag vet att kablarna inte är problemet. Och bara med huvudet, jag kommer inte ihåg vilken Android-version jag är på eftersom jag sällan någonsin oroar mig för att uppdatera min telefon (eftersom den vanligtvis uppdateras automatiskt utan min tillåtelse till att börja med). All hjälp skulle vara bra! - John

Lösning: Hej John. Det finns ett antal möjliga orsaker till att din Note5 inte verkar starta upp eller slå på just nu. Låt oss diskutera var och en av dem för att ge dig en uppfattning var problemet ligger.

Batteriet kan ha tömts helt

I många fall beror huvudsakliga orsaker till att telefonerna inte går igenom på ett tomt batteri. Saken är att vi inte tror att det är detta som orsakar din egen fråga just nu. Om det helt enkelt beror på ett urladdat batteri, borde du inte vara här med oss. Det finns en chans att det är mer allvarligt än ett enkelt laddningsproblem. Här är varför.

Litiumbaserade batterier som de i din telefon går normalt inte helt tomma. Även om telefonens batteriindikator säger att batterinivån är 0% finns det fortfarande en liten mängd energi kvar för att se till att dess kretsar förblir strömförsörjda och redo att ta emot en ny laddning. Med andra ord ska batteriet inte tömmas helt. Om det i en olycklig situation att det blir tomt blir batteriet oanvändbart. Det kommer inte att ladda alls oavsett hur länge du lämnar det anslutet. För smartphones med icke-löstagbart batteri som din Note5, är detta en dödsdom eftersom det nu kommer att kräva en utbildad tekniker för att ta bort det döda batteriet och ersätt den med en ny.

Så hur vet du att batteriet har blivit helt tomt? Det finns inget direkt sätt att veta att såvida inte batteriet fysiskt tas bort från telefonen och testas av en tekniker. Ett uppenbart tecken som du dock kommer att observera på din telefon är det faktum att den inte slår på alls, oavsett hur länge du laddar den.

Dålig laddare

Ett annat skäl till att din Note5 inte längre slår på just nu kan vara en laddningsfråga. Vi kommer inte att tänka på denna faktor länge men eftersom du redan har försökt ladda telefonen trådlöst utan någon skillnad. Det betyder att orsaken till problemet inte är en dålig laddningskabel eller laddare eftersom telefonen inte också laddar trådlöst.

Skärmen fungerar inte

Om din Note5 visar en blinkande eller fast LED-lampa, kan det innebära att du har problem med skärmen. Med andra ord är telefonen inte riktigt död även om skärmen är. Om telefonen tappades eller om den blev våt innan den inte startade finns det en chans att skärmen kan ha lidit någon skada. Tyvärr för den här situationen måste du fortfarande skicka telefonen om du vill lösa problemet permanent.

Start till alternativa lägen

En annan möjlig orsak till att din Note5 verkar död just nu kan orsakas av ett okänt Android-fel. Det kan finnas en app som förhindrar den från att starta upp eller störa dess funktioner. Det är också möjligt att operativsystemet av någon anledning har skadats, vilket orsakat att telefonen förlorade sin förmåga att starta upp.

Detta förslag kan bara fungera om du redan har fastställt att telefonen inte är helt död. Om det inte har något LED-ljus, inte gör några ljudmeddelanden (något ljud) eller inte vibrerar, slösa inte din tid med att göra någon av hårdvaruknappkombinationerna.

Så här startar du om din Note5 till säkert läge

För att kontrollera om det finns en dålig app som blockerar din telefon från att starta upp kan du försöka starta om den till säkert läge. Om din telefon startar om till säkert läge men inte startar upp i normalt läge har du en app-problem från tredje part. För att starta till säkert läge:

 1. Stäng av din Note5. Om du inte kan stänga av det normalt, låt telefonen tömma batteriet tills det stänger av sig själv. Det här är viktigt. Om du inte kan slå på enheten kan du inte starta den till säkert läge alls. När telefonen har stängts av, ladda den i minst 30 minuter innan du slår på den igen.
 2. När din Note5 är avstängd, håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Hur du startar upp din Note5 till återställningsläge

Återställningsläge gör att du kan rensa cache-partitionen och fabriksinställa enheten. Återigen vill vi betona att du måste stänga av telefonen för att detta ska fungera. Om det inte finns något sätt för dig att kontrollera om telefonen är avstängd eller inte.

 1. Stäng av din Note5. Om du inte kan stänga av det normalt, låt telefonen tömma batteriet tills det stänger av sig själv. Det här är viktigt. Om du inte kan slå på enheten kan du inte starta den i det här läget alls. När telefonen har stängts av, ladda den i minst 30 minuter innan du slår på den igen.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.

Hur du startar upp din Note5 till nedladdningsläge

Nedladdningsläge eller Odinläge låter dig flasha firmware. I den här felsökningsartikeln är ditt mål inte att blixta telefonen utan att kontrollera om den kan slå på igen.

 1. Stäng av din Note5. Om du inte kan stänga av det normalt, låt telefonen tömma batteriet tills det stänger av sig själv. Det här är viktigt. Om du inte kan slå på enheten kan du inte starta den i det här läget alls. När telefonen har stängts av, ladda den i minst 30 minuter innan du slår på den igen.
 2. Tryck och håll först ner Volym ner och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. Du vet om du lyckas starta om din enhet till nedladdningsläge eftersom den kommer att visa "Hämta ..." på skärmen.

Få professionell hjälp

Kom ihåg att det huvudsakliga syftet med detta förslag är att kontrollera om telefonens operativsystem är buggy. Om det förblir avstängd eller inte slår på alls, sluta slösa bort din tid på att göra någon av dem. Det finns en liten chans att din enhet ändå har ett programfel. Det mest effektiva sättet att lösa problemet permanent är att låta en Samsung-tekniker fysiskt kontrollera enheten. Det betyder att skicka enheten in om någon av lösningarna ovan inte fungerar.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.