Hur man fixar en Galaxy J5 svarande pekskärm

Pekskärmen har två funktioner: för att visa bilder och för att ge åtkomst till operativsystemets användargränssnitt. Båda dessa saker är viktiga så att förlusten av en eller båda kan vara mycket frustrerande för en användare. I det här inlägget ger vi möjliga lösningar till en Galaxy J5-ägare med en svarsfri pekskärm. Vi hoppas att detta inlägg kommer att hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Hur man fixar en Galaxy J5-svarande pekskärm

hej, jag har en svarsfri j5-pekskärm. gått i säkert läge, ingenting, fortfarande inte svarar. när jag försöker göra en hård återställning får jag ett meddelande om att VARNING en anpassad os kan orsaka kritiska problem i telefon och installerat program. om du vill ladda ner anpassade OS, tryck på volym upp-tangenten…. så jag gjorde det, vänta 9 timmar, sedan dog telefonen. så laddad telefon, försökte igen men klickade volym ner ändå ingenting. kan inte komma till fabriksinställning. alla råd skulle vara fantastiska.

Lösning : Pekskärmar kan ibland sluta svara på grund av programvarufel, appproblem eller maskinvarufel. Den vanligaste orsaken till problem med pekskärmen är dock när en enhet påverkas fysiskt eller av misstag släpps. Om din Galaxy J5 tappades, träffades av ett föremål eller utsattes för element (vatten, för mycket värme eller för mycket kyla), kan du överväga att kontrollera det av en tekniker. Sluta slösa bort din tid på att leta efter en mjukvarulösning, eftersom det inte finns några programjusteringar som du kan göra för att fixa en fysiskt trasig komponent.

Å andra sidan, om din J5 fungerade normalt och inte var fysiskt skadad på något sätt, är det möjligt att orsaken till problemet är mjukvarorelaterad. Det betyder att det finns en chans att du kan fixa det i slutet. Följ våra förslag nedan för att veta vad du kan göra i den här situationen.

Koppla ur batteriet

Du kan definitivt starta om systemet via Power-menyn, men att dra ut batteriet är ett bättre sätt att starta om, särskilt för ett fall som detta. Se till att låta telefonen ligga stilla i cirka 10 sekunder efter att du tagit bort batteriet så att systemet kan uppdateras helt. Sätt sedan i batteriet och se hur pekskärmen fungerar.

Så här tar du bort batteriet på din J5:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills skärmen “Telefonalternativ” visas.
 2. På skärmen Telefonalternativ trycker du på Stäng av.
 3. Klicka på OK.
 4. Med skärmen vänd bort, leta in skåran i locket på den övre vänstra kanten och dra sedan försiktigt av locket.
 5. Leta upp skåran i batteriets nedre högra hörn och lyft sedan ur batteriet.

Om du inte kan stänga av telefonen med stegen ovan tar du helt enkelt av locket och tar ur batteriet.

Återställ master via återställningsläge

Om ingenting händer efter att ha kopplat bort batteriet och återinsatt i batteriet, är nästa bra steg att utföra en huvudåterställning, även känd som fabriksinställning. Detta görs genom att starta upp telefonen till återställningsläge genom att trycka på en hårdvaruknappkombination. Vi antar naturligtvis att telefonen inte är helt död (ingen strömproblem). Om dess LED-lampa fortfarande fungerar, eller om den fortsätter att ljudmeddelanden eller vibrerar när du försöker starta om den, är den inte död. Du kan sedan fortsätta med att återställa återställningen. Om din J5 inte svarar helt, fortsätt med reparation.

För att behärska återställa din Galaxy J5:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Ladda genom en dator

Om din J5 inte startar i återställningsläget alls, eller om huvudåterställning inte löser problemet kan du försöka ladda telefonen via en dator. Vissa användare har tidigare fixat skärmproblem genom att byta till långsammare laddning genom en dator. Detta är ett hit-and-miss-alternativ men det är värt att prova.

Låt skärmen repareras eller bytas ut

Om allt annat misslyckas kan du anta att det finns en maskinvaruproblem för närvarande. Kontakta Samsung så att de kan reparera eller byta ut skärmen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.