Hur man fixar en Galaxy A5 som inte laddar [felsökningsguide]

Den här felsökningsartikeln visar hur du fixar en Galaxy A5 (# GalaxyA5) som inte laddar korrekt eller alls. Vi vet att många A5-ägare har stött på detta problem så vi beslutade att komma med det här inlägget. Som vanligt inkluderar vi ett exempel på problemet för att sätta dig i sammanhang. Vi hoppas att du tycker att detta är till hjälp.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy A5 laddar inte

Till att börja med äger jag en Samsung Galaxy A5. Min mamma köper laddare minst två gånger i månaden eftersom de blir finare som kan vara trots att jag är skonsam mot dem. Precis idag, för cirka två timmar sedan, köpte min mamma en ny och jag anslöt den bara för första gången och det fungerar knappt. Vi har provat alla typer av olika laddare och nio av dem sist. Detta är verkligen irriterande eftersom det slösar bort pengar och tid.

Lösning: Det finns två allmänna skäl till varför din Galaxy A5 inte laddas ordentligt. Den första är möjligheten till ett programfel. Det kan finnas ett fel i operativsystemet, felkonfigurerade inställningar eller dålig app i systemet som stör din enhetens strömhanteringsfunktion. Det andra möjliga skälet är hårdvarufel. Det betyder att en av de fysiska komponenterna kanske inte fungerar normalt av någon anledning. Några av de vanliga komponenterna som misslyckas och leder till detta problem inkluderar följande:

 • laddningstillbehör
 • laddningsport
 • batteri
 • Power Management IC
 • moderkort

Felsökningssteg för att fixa en Galaxy A5 som inte laddas

För att veta vad problemet är måste du utföra en uppsättning felsökningssteg. Följ våra förslag nedan för att identifiera orsaken till att din A5 inte laddas korrekt.

Använd annan laddkabel eller adapter

En av de vanligaste orsakerna till laddningsproblem i många Android-enheter är själva laddningstillbehören. Vi vet inte vilken kvalitet på laddningskabeln eller adapter du har, men för att vara på den säkra sidan, se till att du bara använder de föreskrivna kablarna. Samsung-enheter har specifika energiparametrar vid laddning och om dessa inte levereras eftersom din laddningskabel eller adapter inte är de officiella kan det uppstå problem. Billiga eftermarknadsladdningstillbehör kanske inte ger den erforderliga strömmen och spänningen till systemet. Oftast fungerar tredjepartsladdare med Samsung-enheter men de kan ibland vara orsaken till problem. I värsta fall skadar tredjeparts laddkabel och / eller adapter en enhet. Det här är det främsta skälet till varför Samsung rekommenderar att du håller fast kabeln och adaptern som medföljde telefonen.

Om du inte hittar en annan officiell kabel och laddare enkelt kan du låna en av en vän eller besöka din lokala Samsung-butik så att du kan använda deras laddningskabel eller adapter.

Ladda i ett annat uttag

Om du laddade i samma vägguttag sedan problemet började finns det en chans att problemet inte kan vara på din enhet utan med uttaget. Försök att använda en annan när du laddar för att se om det kommer att göra en skillnad.

Kontrollera laddningsporten

Ett vanligt skäl till felaktig laddning eller fullständigt laddningsfel i någon enhet är defekt laddningsport. Försök att göra en visuell kontroll av laddningsporten för att se om det finns några uppenbara tecken på skador. Om porten i det interna systemet har skadats måste du skicka telefonen in så att den kan repareras.

Ibland kan smuts, ludd eller böjda stift inne i porten också orsaka detta problem. Om du vill se inuti porten mer tydligt kan du försöka använda ett förstoringsverktyg för att undersöka det. Om det finns synligt ludd eller smuts som kan förhindra laddningskabeln från att få god kontakt med systemet inuti, försök att använda en burk med tryckluft för att rensa ut den.

Ladda i säkert läge

Om du vill kontrollera om en tredjepartsapp stör Android kan du starta om enheten till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Ladda telefonen och kolla om problemet. Du kanske vill göra detta flera gånger för att veta om det finns skillnad.

Om din Galaxy A5 laddar bra varje gång den är i säkert läge måste en tredjepartsapp stå bakom problemet. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Galaxy fortfarande inte laddar ordentligt, upprepa steg 1-4.

Återställ alla inställningar

Innan du vill göra mer drastiska programvaruändringar bör du också överväga att återställa alla inställningar till deras standardvärden. Till skillnad från fabriksåterställning kommer inte återställning av alla inställningar som ett felsökningssteg inte att påverka personuppgifter, så vid denna tidpunkt behöver du inte säkerhetskopiera dina filer ännu.

Så här återställer du alla inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Att torka av telefonen och återställa alla programinställningar till standardvärden är det ultimata felsökningssteget. Genom att göra detta vet du om problemet orsakas av ett programfel eller inte. Om du har tur och orsaken till problemet är mjukvarorelaterad kommer fabriksinställning sannolikt att hjälpa.

Så här fabriksinställer du din Galaxy A5:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta Samsung för professionell hjälp

Om fabriksåterställning misslyckas med att lösa problemet, betyder det att orsaken måste vara något djupare. Detta innebär också att problemet troligen inte kan åtgärdas på din nivå. Kontakta Samsung och ställ in en reparations- eller ersättningsavtal.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.