Hur man fixar en Galaxy A5 som inte kommer att ansluta till någon offentlig wifi [felsökningsguide]

För de # GalaxyA5-användare som har problem med att ansluta till en viss wifi eller, i den här artikeln, public wifi, bör detta inlägg hjälpa. Vi förstår att det finns många människor där ute som inte verkar få idéer om vad de ska göra härnäst om deras telefon inte ansluter till wifi. Vi hoppas att du hittar den här korta guiden och hjälper dig att fixa din egen wifi-fråga.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Vad du ska göra om din Galaxy A5 sitter fast i startöglan efter Android Oreo-uppdatering

Hallå! Jag har fått en Samsung A5 (2017) och för några dagar sedan gjorde den en automatisk uppdatering till Android Oreo. Efter den här uppdateringen kunde telefonen inte starta och fastnade i en slinga. Efter några försök och onlinechatkontakt med en samsung-anställd bestämde jag mig för att göra en fabriksåterställning. Efter detta hade telefonen några problem med att starta. Det skulle behöva mer än sex försök innan det kom till ”Hallo” -skärmen och direkt visade pop-ups att vissa appar kraschade. Det var inga appar från tredje part utan appar från samsung själv, som ”kontakter”! Efter det försökte jag logga in med mitt Google-konto men jag kunde inte och jag är verkligen säker på att kontot är rätt. Så jag har försökt starta telefonen i säkert läge. Det är nu i säkert läge men direkt en pop-up-skärm dykte upp och säger "Starta Samsung Experience stoppat". Telefonen är nu fryst och svarar inte alls på någonting. Vad gör jag! Hälsningar.

Lösning: Om inget positivt kommer från fabriksinställning till Återställningsläge har du bara två alternativ att välja mellan.

Rulla tillbaka Android

Återvända Android till sin tidigare version är inte lika enkelt som att bekräfta ett meddelande. Det kräver blinkning eller manuell installation av firmware med ett specialverktyg som heter Odin. Hela processen kallas blinkande i Android-terminologin. Det är också riskabelt och kan potentiellt orsaka allvarligare eller permanenta problem om det inte görs korrekt. Om du inte har hört talas om termen som blinkar tidigare, betrakta dig som en amatör. Vi skulle avskräcka er från att göra det. Detsamma gäller om du har hört talas om det tidigare men du är inte säker på att du kan göra det ordentligt.

Blinkning är endast avsett för intern Samsung-användning initialt, men när Odin-verktyget läckte ut flera år tillbaka sprider geniala Android-användare snabbt myten om att blinkande är svaret på Android-problem. Tyvärr är det verkligen inte fallet. Blinkar en lager firmware kan fungera i vissa begränsade situationer. Det kan fungera i ditt fall men vi rådar dig fortfarande från att göra det.

Om du vill veta mer om hur du flashar din enhet kan du undersöka det själv. Se också till att acceptera de risker som är inblandade om något skulle gå fel på vägen.

Få Samsungs support

Detta är det alternativ som är säkert för de flesta Android-användare. Vi förstår hur mycket krångel det är att leva utan en smartphone i flera dagar medan vi väntar på att den ska repareras. Men om du inte är okej att ha någon telefon alls för gott, bör detta vara det enda alternativet du bör ta.

Ingen, till och med Samsung, har ingen aning om vad som exakt händer på din enhet, utom de uppenbara symtomen som att sitta fast i startlopen och allt detta. För att förstå problemet måste en tekniker veta hela enhetens historik. Vi kan uppenbarligen inte ha det så att det bästa alternativet för dig just nu är att göra några breda lösningar, som ominstallera operativsystemet. Och det finns inga bättre människor som kan hjälpa dig att göra det annat än Samsung.

Om det går omöjligt att röra Samsung-rutten, låt en erfaren Android-användare försöka blixta enheten för dig.

Problem nr 2: Hur man fixar en Galaxy A5 som inte ansluter någon offentlig wifi

Hej. Jag har en Samsung Galaxy A5-telefon som har fungerat briljant tills ett par veckor sedan. Jag försökte sedan logga in på en viss pubs wifi (något jag har gjort flera gånger tidigare) och istället för att ansluta fick jag ett meddelande 'Webbsidan på //connectivitycheck.gstatic.com/generate_2014 kunde inte laddas eftersom net :: ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED dök upp. Det hände sedan nästa dag på jobbet på deras wifi också (igen, något jag har anslutit mig framgångsrikt flera gånger). Jag har försökt starta om telefonen och stänger regelbundet appar (med knappen längst ner till vänster). Det verkar som om det försöker använda Samsung Internet. Vad kan jag göra för att fixa det här? Jag är inte riktigt smarttelefon. Tack på förhand.

Lösning: Android-enheter misslyckas ibland att ansluta till vissa wifi-nätverk på grund av en appproblem eller felaktig nätverkskonfiguration. Så här löser du problemet är de möjliga lösningarna du kan prova:

Tvungen startar om

Glöm inte att starta om telefonen innan du gör någon avancerad felsökning. Många anslutningsproblem åtgärdas genom att helt enkelt stänga av enheten och starta om den. I ditt fall vill du tvinga om starta om din enhet genom att göra dessa steg:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Torka av cache-partition

Om en kraftåterstart inte lyckas lösa problemet är nästa felsökningssteg som du vill göra för att se till att du uppdaterar systemcachen. Du kan göra det genom att rensa cache-partitionen där den är lagrad. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ appens inställningar

Om ingenting har fungerat just nu är nästa goda sak att se till att alla standardappar och nödvändiga kärnsystemappar är aktiverade. Ibland kan en viktig app eller tjänst vara inaktiverad. För att säkerställa att det inte är orsaken till ditt aktuella problem, se till att du återställer alla dina appinställningar. Följ dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din A5 och kontrollera om du nu kan ansluta till de wifi-nätverk du har problem med.

Sök efter appar från tredje part

För att se om det finns en dålig tredjepartsapp som blockerar en wifi-anslutning, försök att starta upp telefonen till säkert läge. Så här startar du upp din A5 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Kom ihåg att om du kan ansluta till wifi i säkert läge men inte när du är tillbaka till normalt läge betyder det att en av dina appar orsakar det. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din A5 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Om problemet fortfarande är olöst när du vill rensa alla nätverksinställningar på telefonen. Detta kommer att återställa både mobil- och wifi-konfigurationer tillbaka till sina standardvärden. Alla tidigare anslutna wifi-nätverk kommer att raderas i processen så se till att du känner till lösenorden i förväg. När du är klar följer du stegen nedan för hur du rensar telefonens nätverk:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Du måste i slutändan göra en fabriksåterställning om alla förslag ovan inte fungerar. Kom ihåg att fabriksinställning kommer att rensa all data på din telefon så se till att säkerhetskopiera dem innan du gör det.

Så här återställer du A5:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.