Hur man fixar en frusen eller svarande Samsung Galaxy Tab S4

Den nya Samsung Galaxy Tab S4 är en utmärkt surfplatta i sin klass men den är inte perfekt. Ibland kan även stora telefoner och surfplattor stöta på fel som kan frysa systemet. Om du har en svarande Samsung Galaxy Tab S4, bör den här artikeln hjälpa till.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad kan få Galaxy Tab S4 att frysa eller svara

Några av de vanligaste orsakerna till att en Android-enhet kan frysa är följande:

 • tillfälligt system sakta ner
 • Inkompatibel eller dåligt kodad app
 • överhettning
 • långsam prestanda
 • hårdvarufel

Hur man fixar en frusen eller svarande Samsung Galaxy Tab S4

Liksom de flesta Android-problem finns det inget direkt sätt att veta vad som får Galaxy Tab S4 att frysa eller blir svarsfri. Du måste göra en serie felsökningssteg för att både minska faktorerna och lösa en lösning.

Tvungen startar om

Ett av de vanliga orsakerna till att en Android-enhet inte svarar är ett tillfälligt fel. Ett sådant fel kan uppstå av någon anledning. Om du hittar att din Galaxy Tab S4 plötsligt fryser måste det vara det första felsökningssteget som du vill prova. I äldre Samsung Galaxy-enheter med avtagbara batteripaket räcker det oftast med att koppla ur batteriet för att fixa ett fryst system. Eftersom Galaxy Tab S4 har ett icke-löstagbart batteri, kan du bara simulera effekterna av att ha kopplat bort batteriet genom att trycka och hålla ned strömbrytaren och volymknappen samtidigt i mer än sju sekunder . Detta kommer att tvinga enheten att starta om det som om du har tagit bort batteriet och satt tillbaka det igen.

Rensa cache-partition

Ibland kan Samsung Galaxy-enheter stöta på förseningar eller frysning när systemcachen är skadad. För att hålla systemcachen på din Samsung Galaxy Tab S4 i toppform, se till att regelbundet rensa cache-partitionen. Att göra det en gång per månad bör vara bra. Att torka av cache-partitionen efter en systemuppdatering rekommenderas också för att minska risken för att cachen blir föråldrad. Att göra det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Håll ned strömbrytaren, hemknappen och upp volymknappen samtidigt.
 3. Släpp alla tangenterna när Android-bilden visas.
 4. Tryck på ned volymknappen för att välja Torka cache-partition.
 5. Tryck på strömbrytaren.
 6. När cache wipe complete visas, tryck på strömknappen för att välja Reboot system nu.
 7. Enheten startar om när torken är klar.

Kolla efter dålig tredjepartsapp

Inte alla appar skapas lika. Medan majoriteten av Android-apparna är bra, kanske vissa inte är så. Några kan orsaka problem med andra appar eller med Android. För att se om en app stör Android-operativsystemet sätter du telefonen i säkert läge och observerar den under en tid.

Så här startar du om till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Samsung visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode på enheten.

När telefonen har startat till säkert läge har alla nedladdade appar avbrutits. Detta innebär att endast appar som medföljde operativsystemet får köras. Så om din Galaxy Tab S4 fungerar bra i säkert läge (se till att du använder den i några timmar) men blir problematisk igen när du återgår till normalt läge, är det ett tydligt tecken på ett dåligt app-problem. Använd elimineringsmetoden för att identifiera vilken som är problematisk. Det här är vad du måste göra:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Galaxy Tab S4 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ appens inställningar

Appar kan bli ett problem av flera orsaker, men en av de vanligaste orsakerna beror på en inaktiverad standardapp eller tjänst. För att kunna utföra en viss uppgift är de flesta appar beroende av Samsung- eller Android-appar. Om en nödvändig standardapp av någon anledning har inaktiverats kanske tredjepartsappar som kan behöva den inte fungerar korrekt. En sådan situation kan leda till problem. För att se till att alla standardappar är aktiverade, försök att återställa dina appinställningar med dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Återställ alla inställningar

En annan bra sak att göra i det här fallet är att återställa programvaruinställningarna för enheten till sina standardvärden utan att göra en fabriksåterställning. Detta är vanligtvis effektivt när man hanterar problem på grund av viss felkonfiguration. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ inställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 6. Enheten startas om för att återställa inställningarna.

Installera uppdateringar

Ett ofta glömt sätt att minimera buggar och ibland fixa kända problem direkt är att installera uppdateringar. Se till att hålla systemet uppdaterat genom att installera uppdateringar för både Android och appar.

Fabriksåterställning

Ett drastiskt sätt att fixa de flesta mjukvarorelaterade problem är fabriksinställning. Du vill bara göra den här lösningen om inget av förslagen inte hjälper.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få Samsungs support

I vissa sällsynta fall kan konstant frysning eller fördröjning hänföras till maskinvarufel eller skador. Om din Samsung Galaxy Tab S4 tappades eller exponerades för element innan du märkte problemet, finns det en god chans att dålig hårdvara är den skyldige. Låt Samsung kontrollera enheten om den fortsätter att frysa efter en fabriksåterställning.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.