Hur man fixar en Apple Watch 4 som sitter fast på svart skärm

När din Apple Watch sitter fast på svart skärm kan det betyda att batteriet helt slut och därför har tappats eller att det fortfarande kan vara uppe men bara inte kunde komma förbi den svarta skärmen. Kort sagt, batteriproblem och mjukvarorelaterade fel som orsakade att klockan inte svarar är i allmänhet den bakomliggande orsaken till problemet.

Om svartskärmsymtomet tillskrivs utan kostnad, behöver din Apple Watch bara laddas. Men om den svarta skärmen tillförs av vissa mjukvaruproblem, måste du utesluta de huvudsakliga skyldigheterna som fick den att fastna på svart skärm. Nedan beskrivs möjliga lösningar på en liknande fråga på Apple Watch 4 som av någon anledning fastnar på svart skärm. Om du har hamnat på den här sidan medan du letar efter ytterligare input för att lösa samma problem på samma Apple Watch, kan det här inlägget kunna hjälpa. Läs vidare och få hjälp.

Innan du går vidare, om du har problem med ditt smartwatch och försöker hitta en lösning för det, besök vår Apple Watch 4-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Felsökning Apple Watch 4 som sitter fast på svart skärm

Såvida inte din klocka är helt tömd, bör den slås på bara några ögonblick efter att du har utfört följande procedurer.

Första lösningen: Tvinga din Apple Watch att starta om.

Som alla andra smarta enheter kan Apple Watch också ge slumpmässiga programvaruproblem och gilla firmware-kraschar som kan leda till svart skärm-symptom. Om du är säker på att din klocka är tillräckligt laddad och ändå inte ger någon bildskärm än en svart skärm, kan du tänka på en tvingad omstart som den första lösningen som ska tillämpas. Så här görs:

 1. För att komma igång, håll ner både Digital Crown och den lilla knappen precis under kronan på klockans sida.
 2. Fortsätt hålla ner både krona och sidoknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Om Apple-logotypen visas börjar klockan att starta om och den ska vara igång igen och på kort tid. Omstartsprocessen tar vanligtvis 10 till 30 sekunder. Om ingenting händer med din klocka efter den förflutna tiden, ge den ytterligare 30 sekunder innan du ger upp den påtvingade omstarten. Om den kan starta upp till huvudskärmen kan du utföra den andra lösningen för att justera vissa inställningar på din klocka som skulle förhindra att den fastnar på svart skärm igen. Om din klocka inte kan starta upp från en tvingad omstart, hoppa till den tredje lösningen.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att uppdateras, Apple WatchOS uppdateringsfel

Den andra lösningen: Kontrollera och hantera Screen Curtain-funktionen på din Apple Watch.

Din Apple Watch har en tillgänglighetsfunktion som heter Screen Curtain. Med den här funktionen aktiverad kan din klockvisning stängas av för extra integritet. Du kan inte se någonting på din klocka. När skärmgardin är aktiverad kan du bara använda klockan genom att lyssna på voice over.

För att se till att detta inte gör att din Apple Watch verkar fastnat på svart skärm stänger du av den genom klockinställningarna. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck på den grå och vita växelformade ikonen på klockans hemskärm för att komma åt klockans inställningar.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj tillgänglighet .
 4. Bläddra till och tryck på VoiceOve r under Vision- menyn. Slå av strömbrytaren om du inte använder den.
 5. På samma meny bläddrar du ner till Screen Curtain . Om den är på, välj brytaren för att stänga av funktionen.

Du kan också komma åt och hantera dina klockinställningar via den parade iPhone. Följ bara dessa steg:

 1. Klicka för att öppna Watch- appen från din iPhone-startsida.
 2. På skärmen Min klickar du på Allmänt .
 3. Klicka sedan på Tillgänglighet .
 4. Klicka på VoiceOver under Vision- menyn. Se till att omkopplaren är avstängd.
 5. Rulla ner till skärmgardinen och se om strömbrytaren är avstängd. Om den är påslagen, slå på brytaren för att stänga av skärmgardinen .

Starta om Apple Watch efter att du har gjort nödvändiga ändringar. Kontrollera sedan om det ändrar din Apple Watch-skärm.

Se också till att din Apple Watch inte är inställd på reservreservläge. Om Power Reserve-läget är aktiverat trycker du bara på sidoknappen på klockan tills klockan startar om.

LÄS Också: Hur man löser problemet med Apple-batteriets tömning av batteri, se till att batteriet tappas så snabbt

Tredje lösningen: Ladda din Apple Watch och tvinga sedan omstart när du laddar.

Klockans batteri kan ha varit helt tömt och det måste därför laddas tills det samlar tillräckligt med batteriets livslängd för att slå på. Med det sagt, anslut din Apple Watch till sin ursprungliga laddare och låt den ladda i cirka 30 minuter. En laddningsindikator bör dyka upp på klockan. Om du inte ser laddningsindikatorn, kontrollera och se till att laddstationen är ansluten till vägguttaget.

Om du använder en laddningsplatta ska du kontrollera klockans botten och se till att det inte finns någon plastfolie som sitter fast. Allt som sitter fast på klockans botten kan orsaka problem eftersom Apple Watch använder induktion för att slå på.

Undersök också kabeln för att säkerställa att det inte finns några skador som snitt eller slitna fläckar. Om du har en extra Apple Watch 4-laddare hemma kan du försöka använda den andra laddaren för att avgöra om problemet beror på en defekt laddare eller inte.

Att utföra en tvingad omstart medan din Apple Watch är ansluten till laddaren är också praktiskt, speciellt om din klocka sitter fast på svart skärm på grund av mindre firmware kraschar.

Se bara de markerade stegen i den första lösningen för att tvinga om att starta om din Apple Watch medan den laddas.

LÄS Också: Hur man fixar problem med långsam prestanda på din Apple Watch 4 och fungerar mycket långsamt

Är din Apple Watch 4 fortfarande fastnat på svart skärm?

Om du har laddat din Apple-klocka ordentligt eller baserat på laddningsinstruktionerna och ändå förblir fast på svart skärm, måste du överväga att kontakta Apple Support eller boka en service i Genius-fältet.

Anslut med oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga iOS-problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.