Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att ansluta till App Store

Med Apples nya klockprogramvara (watchOS 6) kommer användare av senare Apple Watch-varianter som Watch 4 (påstått) äntligen att kunna ladda ner och installera nya klockappar rakt på handleden. Detta är i linje med de senaste förbättringarna gjorda av den Cupertino-baserade jätten för att göra Apple Watch att bli lite mer oberoende. Med det sagt är Apple Watch gradvis att frigöra sig från iPhone och App Store kommer till din Apple Watch. Alla dessa möjliggörs av Apples programvaruutvecklare som arbetar hårt för att skapa en App Store direkt på klockan, vilket gör det till en fristående enhet. Och om den tiden kommer och din Apple Watch skulle stöta på problem med att ladda ner appar direkt från App Store, är du skyldig att lösa det. Ett av de vanliga App Store-fel som troligtvis kommer att uppstå är på anslutning. Om du kommer att möta samma problem i framtiden och din Apple Watch 4 inte kommer att ansluta till App Store, har jag utarbetat en lista över möjliga lösningar som du kan prova. Läs vidare för mer information.

Innan du går vidare, om du har problem med ditt smartwatch och försöker hitta en lösning för det, besök vår Apple Watch 4-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Felsökning av en Apple Watch 4 som inte kommer att ansluta till App Store

Innan du eliminerar programvarurelaterade faktorer som kan ha hindrat din Apple Watch 4 från att ansluta till App Store, försöker du kontrollera den aktuella statusen för App Store-servern. Ett uppenbart skäl till att en iOS-enhet inte kan ansluta till App Store beror på att servern är nere eller inte tillgänglig. Du kan gå vidare till Apples supportstatussida för att se den aktuella statusen på App Store-servern. Om det för närvarande har drifttider är App Store-tjänster inte tillgängliga för tillfället. I så fall behöver du bara vänta tills problemet är löst och App Store-servern är säkerhetskopierad och fungerar korrekt igen. Om det inte finns några problem med App Store-servern men ändå inte kommer din Apple Watch 4 att ansluta, kan du gå vidare och prova dessa uppställda lösningar.

Första lösningen: Uppdatera din Internet-anslutning.

Du kan börja arbeta med huvudkällan för din Internet-anslutning, som antingen är ett modem eller en trådlös router (beroende på din nätverksinställning). Om du kan komma åt den nätverksutrustningen just nu, följ sedan dessa steg för att driva den. Om du gör det kan det hjälpa till att eliminera slumpmässiga internetuppkopplingssymptom orsakade av mindre firmwareproblem på nätverksutrustningen. Följ bara dessa steg när du är redo:

 1. Tryck på strömbrytaren för att stänga av modemet / routern helt.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 30 sekunder för att slå på enheten igen.
 4. Vänta tills signalindikatorn blir stabil och anslut sedan igen till Wi-Fi.

Du kan också använda Wi-Fi-växeln för att uppdatera Internet-anslutningen genom att stänga av Wi-Fi-funktionen på din Apple Watch 4 i några sekunder och sedan på igen. Följ bara dessa steg:

 1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch 4.
 2. Tryck på Wi-Fi .
 3. Växla brytaren bredvid Wi-Fi för att stänga av den.
 4. Efter några sekunder trycker du på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

Ett annat enkelt men praktiskt trick för att lösa mindre problem som påverkar trådlösa tjänster är den så kallade Airplane Mode tweak. Det fungerar genom att samtidigt starta om trådlösa radioapparater och relevanta tjänster på din enhet och eliminerar därmed slumpmässiga anslutningsfel som kan ha hindrat din Watch 4 från att ansluta till App Store. Så här görs:

 1. Öppna appen Inställningar på din klocka.
 2. Tryck på flygplansläge.
 3. Växla Airplane Mode- omkopplaren för att slå på funktionen. Den orange flygplansikonen visas sedan längst upp till höger på klockan innan tiden.
 4. Medan flygplansläget är på, startar du om Watch 4.
 5. Öppna sedan inställningsappen igen för att komma tillbaka till flygläget.
 6. Växla Airplane Mode-omkopplaren igen för att stänga av funktionen.
 7. Tryck på Digital Crown för att gå tillbaka till huvudskärmen.

Försök sedan ansluta till App Store igen och se om problemet är rätt. Om din Watch 4 fortfarande inte ansluter till App Store, fortsätt till nästa metod.

LÄS Också: Hur man fixar Apple Watch 4 Bluetooth-parningsproblem, kommer inte att para ihop med Bluetooth-aktiverad enhet

Den andra lösningen: Starta om din Apple Watch 4 som inte kommer att ansluta till App Store.

Som alla andra appar kan App Store också släppa in slumpmässiga fel som tillskrivs mindre systemfel och firmwarekrascher. För att åtgärda dessa fel räcker det vanligtvis med att starta om enheten. Om du inte redan har gjort det följer du dessa steg för att starta om eller återställa din Apple Watch:

 1. Håll ned sidoknappen i några sekunder och skjut sedan till klockan.
 2. Tryck på sidoknappen efter några sekunder för att sätta på Apple-klockan igen.

Du kan också starta om sin parade iPhone för att eliminera slumpmässiga iOS-fel från den underliggande orsaken.

Tredje lösningen: Hantera datum- och tidsinställningar på din klocka.

Felaktiga datum- och tidsinställningar kan också orsaka konflikter med App Store-tjänster och kan leda till nedladdnings- och uppdateringsfel. För att se till att detta inte hindrar din klocka från att ansluta till App Store, försök att kontrollera och hantera datum- och tidsinställningarna.

Datum- och tidsinställningarna på din Apple Watch är desamma som för den ihopkopplade iPhone. Ändå är det också möjligt att ställa in en anpassad tid på Apple Watch. Innan du anpassar datum- och tidsinformation på din klocka ska du kontrollera och hantera datum- och tidsinställningarna på den ihopkopplade iPhone.

 • För att göra detta, helt enkelt gå vidare till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Datum & tid- menyn. Om det behövs, aktivera alternativet att ställa in automatiskt.

I annat fall kan du ändra tidszon eller datum och tid manuellt genom att trycka på de angivna alternativen.

Om det inte hjälper, försök att ställa in en anpassad tid på din klocka genom dessa steg:

 1. Öppna appen Inställningar på din klocka för att komma igång.
 2. Tryck på Time .
 3. Klicka sedan på knappen i mitten av tidsskärmen.
 4. Justera tiden genom att vrida Digital Crown.
 5. Tryck sedan på Set när du är klar.

Starta om klockan efter att ha gjort alla dessa ändringar och försök sedan se om det löser problemet.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att uppdateras, Apple WatchOS uppdateringsfel

Fjärde lösningen: Uppdatera din klockprogramvara till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera de senaste uppdateringarna kan också betraktas som en möjlig lösning, särskilt om programvarufel och systemdatafel är fel. Uppdateringar som släppts av Apple för iOS och watchOS inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar som är programmerade för att bli av med envisa buggar och malwares. Innan du fortsätter, anslut din Apple Watch till laddaren eftersom den måste laddas tills hela uppdateringsprocessen är klar. Följ sedan dessa steg för att komma igång:

 1. Öppna Watch- appen på din iPhone.
 2. Klicka sedan på fliken My Watch .
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Klicka på Programuppdatering.
 5. Ladda ner uppdateringen, om tillgänglig.
 6. Ange ditt iPhone-lösenord eller Apple Watch-lösenord om du uppmanas att fortsätta.

Vänta tills framstegshjulet dyker upp på din Apple Watch. Se till att hålla din Apple Watch bredvid din iPhone så att de är inom räckhåll. Din iPhone måste också vara ansluten till Wi-Fi-internet. Uppdateringsprocessen kan ta flera minuter till en timme att slutföra. Vänta bara tills det är klart. Starta om Apple Watch efter att ha uppdaterat för att tillämpa de senaste systemändringarna.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Återställning av nätverksinställningarna på klockans parade iPhone kan också vara nyckeln till att lösa problemet om slumpmässiga nätverksfel på telefonen är skyldig. För att rensa detta skulle det behövas att återställa nätverksinställningar. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar . Alla dina nuvarande nätverksinställningar och konfigurationer raderas sedan medan standardnätverksvärden och alternativ återställs.
 5. Om du uppmanas klicka på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din enhet.

Starta om din telefon och Apple Watch efter återställningen. Anslut sedan din iPhone till Wi-Fi och försök se om det löser App Store-anslutningsfelet på din Apple Watch 4.

LÄS OCH: Hur återställer du Apple Watch

Ansluter din Apple Watch 4 fortfarande inte till App Store?

Se till att Apple ID som är konfigurerat på din Apple Watch 4 är korrekt. Om du har flera Apple-ID och inte är säker på vilket Apple ID som används på din Apple Watch, kan du behöva överväga att logga ut och tillbaka till App Store med rätt Apple ID och lösenordsinformation. Om allt annat misslyckades och Apple Watch 4 fortfarande inte ansluter till App Store, kontakta din Internetleverantör / operatör för att verifiera den aktuella nätverksstatusen. Det kan finnas några tillfälliga avbrott som påverkar onlineapps och -tjänster för tillfället. Du kan också eskalera problemet till Apple Support för ytterligare hjälp och officiella rekommendationer.

Anslut med oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga iOS-problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.