Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kan ladda ner appar

Kan du inte ladda ner eller installera nya appar på din Apple Watch 4? Om det är så måste det vara något fel på Apple Watch eller dess parade iPhone som måste korrigeras. Läs vidare och få lite hjälp.

Appar är bland de viktigaste komponenterna i en smart enhet inklusive Apple-klockor. Även om var och en av dessa enheter har flera inbyggda applikationer räcker de inte för att tillgodose alla slutanvändares behov. Således skapas en portal med appar för användare att ladda ner appar som de gillar och installera dem på sina respektive enheter. Android-enheter har Play Store medan iOS-enheter har App Store, där användare kan skura och välja de appar de ville ha. De viktigaste kraven för att ladda ner och installera appar från App Store är en stabil internetanslutning på den mottagande enheten. Tillräckligt med minne för att tilldela nya appnedladdningar är också nödvändigt, annars skulle du inte kunna ladda ner innehåll. Om du stöter på något problem där din Apple Watch 4 inte kan ladda ner eller installera appar, har jag kartlagt några praktiska tweaks som du kan prova att utföra när du vill lösa problemet i slutändan.

Innan du går vidare, om du har problem med ditt smartwatch och försöker hitta en lösning för det, besök vår Apple Watch 4-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Felsökning Apple Watch 4 som inte kan ladda ner appar

Som nämnts tidigare är internetuppkoppling och tillräckligt minne bland de viktigaste kraven för att ladda ner nya appar från App Store. Således måste dessa två faktorer vara bland de första som du bör undersöka innan du avgör andra mjukvarorelaterade skyldiga. I watchOS 5 och tidigare laddas ner de flesta appar på Watch 4 från App Store via dess parade iPhone. Kontrollera och se till att din iPhone inte har några problem med att ansluta till Internet och har gott om lagringsutrymme för att spara nya appar och nedladdat innehåll. Om det inte finns några problem med internet och minne på din telefon men du fortfarande inte kan ladda ner eller installera nya appar på din Apple Watch 4, är det här när du ska eliminera programvarurelaterade faktorer. Se också till att appen du försöker ladda ner till din Apple Watch 4 stöds eller är kompatibel. Hittills har inte alla appar specifika versioner för Apple Watch 4, så det är möjligt att appen du försöker ladda ner ännu inte stöds eller finns tillgänglig på din klocka. Om problemet uppstår för alla appar är det uppenbarligen ett problem att åtgärda. Glöm inte att försöka ladda ner appar igen efter att ha utfört varje lösning för att ta reda på om problemet är rätt.

Första lösningen: Växla Wi-Fi av och på igen.

Både din iPhone och Apple Watch har växlar för att stänga av och slå på Wi-Fi-funktionen. Du kan använda dessa växlar för att eliminera mindre programvaruproblem som orsakar slumpmässiga problem till trådlösa tjänster inklusive App Store. Således att slå av och på Wi-Fi kan betraktas som de första möjliga lösningarna. Och du måste göra dessa på både din Apple Watch 4 och dess parade iPhone.

 • Gå till din iPhone, gå till Inställningar-> Wi-Fi- meny och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi. Efter några sekunder trycker du på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.
 • Öppna appen Inställningar på Apple Watch, tryck på Wi-Fi och stäng sedan av Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av den. Efter några sekunder trycker du på för att slå på Wi-Fi-omkopplaren igen.

När din iPhone har anslutit igen kan du försöka ladda ner appen igen och se om den går igenom den här tiden. Om din Apple Watch 4 fortfarande inte kan ladda ner eller installera appen kan du prova nästa applikationslösning.

Andra lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Ett gammalt trick som har visat sig göra underverk när det gäller att eliminera mindre trådlösa problem på en iPhone och andra smarta enheter är det så kallade Airplane Mode-tricket. Det fungerar genom att samtidigt starta om trådlösa radioapparater och relevanta funktioner på enheten. Eventuella tillhörande fel som påverkar trådlösa tjänster korrigeras på samma sätt i processen. Du kan göra detta trick för både din klocka och dess parade iPhone. Följ stegen på din iPhone för att utföra tricket för flygplansläget:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj flygläge .
 3. Vrid sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar du trådlösa radioapparater och relevanta funktioner på telefonen. Din enhet kommer också att kopplas bort från Wi-Fi-nätverket.
 4. Medan flygplansläget är på, starta om / mjuk återställ din iPhone för att rensa cache och för att uppdatera minnet.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 6. Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Låt din enhet återupprätta Wi-Fi-åtkomst och när signalen är stabil kan du ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online och använda onlinetjänst inklusive nedladdningar av App Store.

Om du vill göra detta trick på din Apple Watch 4 hänvisar du till dessa steg:

 1. Öppna appen Inställningar på din klocka.
 2. Tryck på flygplansläge.
 3. Växla Airplane Mode- omkopplaren för att slå på funktionen. Den orange flygplansikonen visas sedan längst upp till höger på klockan innan tiden.
 4. Medan flygplansläget är på, startar du om Watch 4.
 5. Öppna sedan inställningsappen igen för att komma tillbaka till flygläget.
 6. Växla Airplane Mode-omkopplaren igen för att stänga av funktionen.
 7. Tryck på Digital Crown för att gå tillbaka till huvudskärmen.

Anslut igen till Wi-Fi Internet och försök sedan ladda ner appar från App Store och se om problemet är borta.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att ansluta till App Store

Tredje lösningen: Mjuk återställning för att fixa din Apple Watch 4 som inte kan ladda ner eller installera appar.

Om allt fungerade bra med nedladdningar av App Store och plötsligt misslyckades, kan det bara vara en slumpmässig fel på din iOS-enhet. För att lösa dessa problem räcker det vanligtvis med en mjuk återställning på din iPhone och Apple Watch 4. Här är vad du bör göra då:

 1. Håll ned sidoknappen i några sekunder och skjut sedan till klockan.
 2. Tryck på sidoknappen efter några sekunder för att sätta på Apple-klockan igen.

Om din Apple Watch 4 verkar ha fastnat kan du utföra en tvingad omstart för att tvinga systemet att stänga av och starta om. Så här görs:

 1. Tryck och håll ner sidoknappen och Digital Crown samtidigt tills klockan slås av och visar sedan Apple-logotypen.
 2. Släpp båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Låt din klocka avsluta sin uppstartssekvens och försök sedan se om problemet är löst.

Fjärde lösningen: Logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto.

Kontorelaterade problem som ogiltiga inloggningar eller angivna App Store-uppgifter kan också vara den underliggande orsaken till problemet. För att utesluta detta, försök att logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto på din iPhone. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Bläddra till och tryck på iTunes & App Store.
 3. Välj ditt Apple ID längst upp på skärmen.
 4. På popup-menyn trycker du på Logga ut för att fortsätta.
 5. Bekräfta sedan att du vill logga ut från ditt Apple-ID.

Du kommer då att loggas ut från apparna på din iPhone som använder det Apple ID inklusive App Store-appen.

Starta om din iPhone efter att du loggat ut från ditt Apple ID-konto. När din telefon har startats om, fortsätter du med dessa steg för att logga in i App Store och iTunes Store på din telefon igen:

 1. Öppna App Store / iTunes Store-appen på din telefon.
 2. Rulla ner till botten och tryck på Logga in.
 3. Välj alternativet för att använda befintligt Apple-ID och sedan hela ditt Apple-ID och lösenord som du använder i App Store.
 4. Tryck på Logga in för att fortsätta.

När du har loggat in på ditt App Store-konto försöker du ladda ner appar för din Apple Watch igen.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att uppdateras, Apple WatchOS uppdateringsfel

Femte lösningen: Ta bort alla nedladdningsbegränsningar på din iPhone.

En av iOS-funktionerna som kan hindra appnedladdningar är de så kallade innehålls- och integritetsbegränsningarna. När det är aktiverat kanske vissa appar inklusive App Store inte kan behandla nedladdnings- och uppdateringsförfrågningar. För att säkerställa att detta inte hindrar appnedladdningarna för din Apple Watch som är i par med iPhone: stänger du av begränsningar på din iPhone med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj skärmtid.
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Ange din skärmtidskod när du blir ombedd att fortsätta.
 5. Tryck sedan på brytaren bredvid innehåll och integritetsbegränsningar för att stänga av funktionen.

När du har lyft app-begränsningarna på din iPhone kan du försöka ladda ner appen för din Apple Watch igen och se om den redan fungerar.

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Nätverksproblem inklusive App Store-nedladdningsfel på en iPhone som tillskrivs ogiltiga eller felaktiga nätverkskonfigurationer löses vanligtvis med en återställning av nätverksinställningar. Denna återställning raderar alla dina nuvarande nätverksinställningar, Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar och annan relevant information. Eventuella tillhörande fel inklusive de som hindrar nedladdningar av App Store kommer också att korrigeras. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar . Alla dina nuvarande nätverksinställningar och konfigurationer raderas sedan medan standardnätverksvärden och alternativ återställs.
 5. Bekräfta när du blir ombedd att återställa nätverksinställningarna på din iPhone.

Efter återställningen bör din telefon starta om sig själv och laddar sedan upp standardvärden och alternativ för nätverk. Om du vill ansluta till Internet igen måste du gå med och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk som första gången du gjorde det. Var noga med att ange rätt nätverkslösenord. När du är ansluten öppnar du App Store och försöker ladda ner nya appar för din klocka.

Om din Apple Watch 4 fortfarande inte kan ladda ner eller installera appar kan det vara några problem med App Store-servern som hindrar nedladdningsförfrågningar just nu.

LÄS Också: Hur fixar du appar som fortsätter kraschar på din Apple Watch 4

Har du fortfarande problem med din Apple Watch 4 som inte kan ladda ner eller installera appar?

Du kan besöka Apples supportstatussida för att verifiera den aktuella statusen för App Store-servern. På den sidan ser du statusindikatorerna bredvid alla Apple-tjänster. Om indikatorn visas grönt anger det inget problem och tjänsten är tillgänglig. Om den visas i grått, gult eller rött, indikerar det något problem som pågår och tjänsten är för närvarande inte tillgänglig. Du kan kontakta Apple Support för att verifiera den aktuella statusen för App Store-servern direkt från nätverkssystemet.

Anslut med oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga iOS-problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.