Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte laddas eller laddas men ibland [Felsökningsguide]

Laddningsproblem i mobila enheter kan tillskrivas antingen programvaruproblem eller hårdvaruskada. Men i de flesta fall är programvarurelaterade fel skyldiga. Detta är vanligtvis fallet i nya smartphones som plötsligt vägrar att ladda eller kan ladda men intermittent. Det är bra att det finns lösningar som kan användas som botemedel.

Nedan är föreslagna lösningar för att hantera laddningsproblem på den nya iPhone XS Max-handenheten. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din nya iPhone plötsligt vägrar att ladda eller inte laddar helt.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur felsöker du iPhone XS Max som inte laddas?

Innan du felsöker programvaruproblem som kan förhindra din iPhone XS Max från att utföra sin laddningsrutin ska du kontrollera och se till att all din laddningsutrustning fungerar. Börja med laddaren du använder. Se till att du använder den Apple-laddare som medföljer din telefon. Användning av andra laddare kan orsaka sådana problem eftersom de kanske inte ger samma effekt som den ursprungliga Apple-laddaren. Som ett resultat uppstår intermittent laddning eller inget laddningssymptom. Se också till att laddningskablar och laddningsportar används. Det rekommenderas men att ladda från ett vägguttag än från bärbara strömkällor och bärbara datorer. Laddning från dators USB-portar, nätbanker och andra bärbara strömkällor kanske inte är lika snabbt och stabilt än vägguttag. Se till att inga laddningsutrustningar som används från adapter, laddkabel och laddningsportar används. Om du har kontrollerat allt och inte hittat några problem, har du troligtvis problem med programvaran i telefonen. Och här är de möjliga lösningarna du kan prova på.

Första lösningen: Koppla loss iPhone från laddaren och anslut sedan igen.

Din iPhone kanske inte kan laddas eftersom laddaren inte är ordentligt ansluten. För att utesluta detta, koppla ur och koppla sedan in laddaren igen och se till att båda ändarna på laddaren är ordentligt anslutna och säkrade. Du kan också försöka ansluta laddaren till ett annat uttag för att se till att uttaget inte är skylden. Om det inte fungerar heller, prova andra lösningar.

Andra lösningen: Tvinga om iPhone XS Max igen när du laddar.

Att utföra en kraftåterstart medan din iPhone är ansluten till laddaren kan också göra några underverk. Det är möjligt att vissa falska appar fick din iPhone att fastna på svart skärm eller plötsligt stänga av och misslyckas med att utföra sin laddningsrutin. I det här fallet är det nödvändigt att rensa de falska apparna. Och det bästa sättet att göra detta är genom att utföra en kraftåterstart medan din iPhone är ansluten till laddaren. Så här fungerar det:

 1. Tryck på snabbt släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned strömbrytaren på sidan av telefonen tills telefonen startar om.

Låt din iPhone avsluta laddningen och fortsätt sedan till de efterföljande lösningarna. Om det fortfarande inte laddas måste du ta din telefon till ett Apple-auktoriserat servicecenter för ytterligare hårdvarubedömningar. Ta också med dig laddningen så att den också kan granskas för eventuella skador.

Om din iPhone XS Max kan ladda men ändå instabil, kan du utföra följande lösningar för att utesluta programvaruproblem som kan förhindra att telefonens laddningssystem misslyckas och orsakar intermittent laddningssymptom.

Tredje lösning: Installera väntande appuppdateringar och iOS-uppdatering tillgänglig.

Programuppdateringar är ofta nyckeln till att fixa enhetsproblem som är knutna till systemfel. Och detta kan vara en potentiell lösning på problemet om systemfel hindrar din iPhone från att ladda ordentligt. Så här är vad du kan försöka göra nästa.

Följ de här stegen för att leta efter och installera väntande appuppdateringar på din iPhone XS Max:

 1. Öppna App Store.
 2. Navigera till avsnittet Uppdateringar . En lista med appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. För att uppdatera enskilda appar klickar du på knappen Uppdatera bredvid appens namn. I annat fall klickar du på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

Om du gör det uppdateras alla appar samtidigt. Detta alternativ är dock bara synligt om flera uppdateringar är tillgängliga.

Starta om din iPhone när alla appar har uppdaterats. Om du gör det kommer du att se till att alla nya appändringar från de nyligen installerade uppdateringarna implementeras korrekt.

Det rekommenderas också att installera den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone. I likhet med appuppdateringar erbjuder iOS-uppdateringar också fixade korrigeringar för att hantera befintliga problem orsakade av slumpmässiga buggar och programvarufel på telefonen. Om du vill leta efter OTA-uppdateringar manuellt på din iPhone XS Max manuellt, anslut enheten till Wi-Fi internet och följ sedan dessa steg:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj programuppdatering.

En ny uppdateringsmeddelande visas om en uppdatering är tillgänglig. Läs och granska detaljerna och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera ny uppdatering till iOS när du är klar. Glöm inte igen att starta om / mjuk återställa din iPhone efter att ha installerat den nya iOS-uppdateringen för att säkerställa att alla nya systemändringar tillämpas korrekt.

Prova sedan och se om det åtgärdar laddningsproblemet på din iPhone XS Max.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XS Max.

Ogiltiga anpassningar av relevanta inställningar kan också påverka telefonens laddningssystem och så småningom orsaka dessa laddningssymptom. Om du råkar göra några ändringar på dina iPhone-inställningar innan problemet uppstår, kan det vara grundorsaken. I så fall kan du försöka återställa de ändringar du har gjort till hur de tidigare konfigurerats. I annat fall återställer du standardkonfigurationen med följande steg:

 1. Öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Att utföra denna återställning påverkar inte data på telefonen så att du inte tappar personlig information från att göra det. Allt det gör är att torka av alla anpassade inställningar som görs på telefonen och sedan återställer standardalternativen.

Femte lösning: Återställ och återställ din iPhone XS Max till fabriksinställningarna.

En fabriksåterställning / masteråterställning kan betraktas bland de sista alternativen och möjliga lösningar för att försöka om problemet kvarstår efter tillämpning av tidigare lösningar. Din iPhone kommer sannolikt att gå igenom ett stort systemproblem som underkasta sina laddningsfunktioner. Men innan du går igenom den här återställningen, säkerhetskopiera alla dina viktiga filer till iCloud eller iTunes eftersom de också kommer att raderas tillsammans med andra data på telefonen. När du är klar följer du dessa steg för att återställa och återställa fabriksinställningarna på telefonen:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj Återställ från menyalternativen.
 4. Klicka för att välja alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange din enhets lösenord, ombedd.

Låt din iPhone slutföra återställningen och återställer sedan fabriksinställningarna eller originalinställningarna. Försök sedan om det löser problemet.

Andra alternativ

Du kan också välja att återställa din iPhone till en tidigare iOS-version (nedgradering) om symtomen du har att göra är problem efter uppdateringen. Om du vill återställa din iPhone XS Max måste du använda iTunes på en dator.

Ihållande problem som förorsakas av nya uppdateringar behöver vanligtvis en fixlapp inbäddad i nästa programuppdatering som Apple rullar ut. För att göra detta händer rekommenderas att rapportera problemet till Apple Support. Detta kommer att låta dem få veta att sådana problem uppstår och på samma sätt kommer att få dem att göra ytterligare bedömningar för att göra det.

Annars kan du bara ta din iPhone och laddare direkt till närmaste Apple Genius-bar i ditt område och har sedan noggrant diagnostiserats av en auktoriserad tekniker istället. Maskinvaruskador kan också vara det främsta skälet till att din iPhone XS Max plötsligt slutar laddning och i så fall behövs service. Du kan alltid använda garanti om din enhet fortfarande är berättigad till en. Fråga bara din bärare för mer information.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad du ska göra om din iPhone XS Max får svag Wi-Fi-signal, dålig Wi-Fi-mottagning [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte har internetåtkomst, även om den är ansluten till Wi-Fi-nätverk [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte parar eller ansluter till tredjeparts Bluetooth-enhet [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS Max-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handbokssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS Max. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.