Hur man fixar en Apple iPhone XR som sitter fast på svart skärm [Felsökningsguide]

Prestandafrågor i mobila enheter avbildas ofta av symtom som täta förseningar, slumpmässiga systemkraschar och inte svarar eller fastnat skärmar. Dessa symtom förekommer vanligtvis i tidiga apparater, särskilt de som har lite minne i minnet. De dyker upp bland andra symtom på slitage. Icke desto mindre kan dessa symtom också ibland ses i nya enheter och den nya iPhone XR är inget undantag.

Det finns många faktorer som kan utlösa prestationssymptom att uppstå tidigt även på kraftfulla enheter. Den underliggande orsaken kan antingen vara ett komplicerat systemfel eller värre, maskinvaruskador på telefonen. Men innan du rusar till ett servicecenter finns det några lösningar som kan användas för att utesluta programvarurelaterade faktorer från möjliga triggers. Nedan är några föreslagna metoder för att felsöka och fixa en iPhone XR som plötsligt sitter fast på svart skärm. Läs vidare för mer detaljerade lösningar.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Första lösningen: Tvinga om omstart under laddning.

Stoppade iPhoner åtgärdas vanligtvis med en kraftstart. Därför anses det vara den första möjliga lösningen att prova när din iPhone fastnar på Apple-logotyp, vit skärm, svart skärm eller helt enkelt inte svarar. En kraftåterstart fungerar liknande den för en mjuk återställning när det gäller att korrigera systemfel från slumpmässiga app-fel och systemkrascher. Det orsakar inte permanent dataförlust, så det är definitivt en säker metod att prova först. Till att börja med görs en kraftåterstart på en iPhone XR på detta sätt:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan på strömbrytaren på sidan av telefonen och släpp sedan när telefonen startar om.

Om ingenting händer efter att ha utfört en kraftstart, anslut sedan din iPhone till laddaren och låt den ladda i några minuter. Din enhet kan ha gått tom för ström och kunde därför inte starta upp. Ladda din telefon först om du vill utesluta detta. Och medan din iPhone laddas, utför en omstart igen och se om din iPhone kan starta upp den här gången. Om din telefon kan köras ordentligt igen efter en kraftstart, installerar du alla väntande uppdateringar för appar och iOS, återställer alla inställningar eller utför en fabriksåterställning för att rensa bort alla möjliga triggers och för att förhindra att din enhet fungerar och fastnar om igen. Om problemet började efter installation av en app, är den appen troligen den skyldige och måste därför raderas.

Andra lösningen: Återställ i återställningsläge.

En återställningsläge återställs vanligtvis när man hanterar stora systemproblem i iOS-enheter som inte kunde lösas med en huvudåterställning eller fabriksåterställning. Detta sätter din enhet i ett återställningsläge och reparerar sedan skadade systemfiler som hindrade din telefon från att fungera korrekt. För att göra detta måste du säkra en dator antingen en Windows PC eller Mac som körs på ett senare eller senaste operativsystem och har den senaste versionen av iTunes installerad. Säkerhetskopiera, om möjligt, alla viktiga filer från din iPhone innan du återställer återställningsläge genom iTunes för att förhindra permanent dataförlust. När du är redo följer du dessa steg för att börja återställa din iPhone XR i återställningsläge:

 1. Anslut din iPhone till din dator med den ursprungliga Lightning-kabeln till USB-porten.
 2. Medan den är ansluten, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 4. Tryck sedan på och håll ned Sid / strömknappen och fortsätt att hålla när den startar om. Släpp inte sidan / strömbrytaren när Apple-logotypen visas eftersom du måste sätta enheten i återställningsläge.
 5. Släpp sidan / strömknappen när du ser Connect to iTunes- logotypen på skärmen.
 6. Gå till iTunes så ska du se ett meddelande om att din anslutna iOS-enhet är i återställningsläge och ber alternativ att uppdatera eller återställa.
 7. Välj alternativet Återställ om du vill torka allt från telefonsystemet och sedan återställa iOS via iTunes.

Följ resten av instruktionerna på skärmen i iTunes för att slutföra systemåterställningen. Du kan välja att återställa från en tidigare säkerhetskopia eller ställa in din iPhone som ny.

Tredje lösningen: återställning av DFU-läge.

Detta är den sista möjliga lösningen du måste prova på när du hanterar stora systemproblem på en iPhone. DFU står för läget Device Firmware Update. Den sätter din enhet i ett tillstånd där den fortfarande kan kommunicera med iTunes på en dator även utan att aktivera startladdaren som när ditt iPhone-system har skadats totalt. Att utföra denna återställning är dock bara tillrådligt om din iPhone är helt fri från maskinvaruskador, särskilt vätskeskador. Återställa en vätskeskadad iPhone i DFU-läge kan leda till ett ännu mer dödligt problem som en murad eller helt funktionsduglig telefon. Om du är säker på att din iPhone inte har någon form av fysisk eller vätskeskada, kan du fortsätta och genomföra ett DFU-läge återställning med dessa steg:

 1. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande blixtkabeln eller USB-kabeln.
 2. Medan din iPhone är ansluten trycker du snabbt på Volym upp-knappen och trycker sedan snabbt ner Volym-ner-knappen.
 3. Tryck sedan ned och håll ned sid / strömknappen tills skärmen blir svart.
 4. Så fort din iPhone-skärm blir svart trycker du på och håller ned Volym-knappen medan du fortsätter att hålla ned sidan / strömknappen.
 5. Efter 5 sekunder släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen tills din iPhone dyker upp i iTunes.
 6. Släpp knappen Volym ned så snart den visas i iTunes. Din iPhone bör nu köras i ett DFU-läge. Vid denna punkt, se instruktionerna på skärmen för att återställa din iPhone XR i iTunes.

För att lämna DFU-läge, tvinga helt enkelt starta om din iPhone XR.

Fjärde lösningen: Använd iOS-reparationsprogramvara från tredje part.

Du kan alltid använda andra iOS-återställnings- och reparationsverktyg när Apples helt eget iOS-hanteringsverktyg inte fixar komplexa systemfel på din iPhone. Sök bara efter den mest trovärdiga och effektivaste programvaran som är kompatibel med din dator och iOS-enhet. Liksom iTunes kan du ladda ner och installera ditt valda verktyg på din Windows- eller Mac-dator. När du har installerat den, anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln, kör programvaran och börja reparera din iPhone. Dessa verktyg är generellt utformade för att vara så användarvänliga som de gör för att göra det lättare att använda av nybörjare.

Bland de mest pålitliga och kraftfulla iOS-systemåterställnings- och reparationsverktygen som ofta används för att fixa en iPhone som sitter fast på Apple-logotypen, skulle vitskärm eller svart skärm innehålla Tenorshares ReiBoot iOS-systemåterställningsprogram, U.Fone iOS-systemåterställning och iMyFone iOS systemåterställning, för att nämna några.

Välj bara det verktyg som bäst kompletterar din dators plattform och det som stöder iOS 12-plattformen.

Andra alternativ

Även om det kan låta konstigt för en ny iPhone att släppa efter hårdvaruskador i detta mycket tidiga skede är det oundvikligt särskilt med tidigare vätskexponering eller oavsiktligt fall. För noggrann utvärdering och / eller reparation av hårdvara kan du besöka den närmaste Apple-genius-baren på din plats och be en iPhone-tekniker kontrollera din enhet.

Om din iPhone XR fortfarande är berättigad till garanti bör du kontakta din telefonleverantör först för mer information om hur du använder det.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar iPhone XR iTunes-fel 0xE80000A
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som plötsligt håller sig och fryser [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar No Service, Searching, andra nätverksfel på din Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar anrops-ID som inte fungerar på din Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar AirDrop som inte fungerar på Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]