Hur man fixar en Apple iPhone som inte ringer [Felsökningsguide]

Du får ett telefonsamtal men av någon anledning ringer din iPhone inte. Du är säker på att telefonen inte är inställd på att stänga av och att volymnivån inte är inställd på den lägsta nivån. Vad kunde ha förhindrat att telefonen ringer när den ska ringa för inkommande samtalvarningar? Svaret på denna fråga finns i det här inlägget. Om du behöver hjälp med att fixa detta problem uppmuntrar jag dig att läsa vidare.

En iPhone som inte ringer upplever antingen några programvarufel eller några av dess ljudkomponenter som högtalare fungerar inte. Du kan använda det här sammanhanget för att avgöra om problemet tillskrivs programvaruproblem eller hårdvaruskada.

Innan du reser till ett servicecenter kan du prova följande procedurer för att utesluta programvarurelaterade faktorer som kan ha orsakat din iPhone att sluta ringa efter inkommande samtalalarmer. Se till att testa din enhet efter att ha använt varje metod för att ta reda på om problemet är rätt eller inte. Fortsätt till nästa metod om det behövs.

Första lösningen: Slå av ringsignalen och slå på den igen.

Det första du bör kontrollera är den fysiska ringsignalomkopplaren på din iPhone. Ring- / tystbrytaren finns på telefonens övre vänstra sida. I det här fallet kan du försöka att växla upp eller ner. Om du ser den orange linjen betyder det att din telefon är inställd på att stänga av. Således ringer inte eller spelar din iPhone inte varningar eller andra ljudeffekter för dina appar.

 • För att aktivera ljud / ljudfunktioner på telefonen, vänd bara upp knappen för att återgå till ringsignal.

Nästa sak du bör göra är att justera volymen på din iPhone. Det är möjligt att volymnivån är inställd på låg eller lägsta nivå, så att du inte hör din iPhone ringer för inkommande samtal eller varningsmeddelanden.

Volymen på din iPhone kan justeras genom de fysiska volymknapparna, med hjälp av Control Center och genom volyminställningarna. Du kan också använda Siri för att justera volymen på din telefon baserat på dina inställningar.

 • För att justera volymen med hjälp av de fysiska kontrollerna trycker du bara på Volym upp-knappen för att öka ljudnivån och Volym ned-knappen för att minska.
 • För att justera volymen genom Siri, säg bara något som "Skruva upp volymen" eller "Sänk ner volymen" så kommer Siri gärna att utföra den. Se bara till att tala orden tydligt så att Siri inte kommer att ha problem med att behandla din begäran.
 • För att justera volymen genom Control Center, bara öppna Control Center, hitta Volymikonen och dra sedan volymreglaget åt vänster eller höger. Justera volymnivån genom Control Center rekommenderas om din iPhone-skärm är låst eller när du använder en viss app och du finner behovet av att justera ljudet.

Så här justerar du volymen genom inställningar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka på Ljud & Haptics eller Ljud (om du använder äldre modeller).
 3. Slå sedan på alternativet Ändra med knappar .

När du har gjort justeringar av volyminställningarna, starta om eller återställ din iPhone för att tillämpa de senaste ändringarna och för att uppdatera dess minne. Att utföra en mjuk återställning hjälper också till att rensa mindre programvaruproblem som kan ha orsakat att ljudsystemet eller telefonappen misslyckades. Om din iPhone fortfarande inte ringer efteråt måste du felsöka ytterligare och utesluta andra faktorer som kan ha hindrat den från att ringa.

LÄS OGSÅ: Hur fixar jag en iPhone X som plötsligt bromsar ner, håller fast och fryser

Andra lösningen: Koppla bort din iPhone från alla parade Bluetooth-enheter.

En av de möjliga orsakerna till att din iPhone inte ringer för inkommande telefonsamtal är att dess ljud förbipasseras eller dirigeras till en Bluetooth-aktiverad högtalare eller headset. För att se till att detta inte orsakar problemet, koppla bort telefonen från alla parade Bluetooth-tillbehör eller helt enkelt stänga av Bluetooth-funktionen. Här är vad du bör göra då:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Bluetooth .
 3. Växla omkopplaren för att stänga av Bluetooth om den är på.

För att se till att din iPhone inte automatiskt kommer att ansluta till ett Bluetooth-aktiverat tillbehör som headset eller högtalare, glöm inte dessa enheter från din telefon.

För att glömma Bluetooth-enheter från din iPhone, följ bara dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Bluetooth och slå sedan på den för att se listan över tillgängliga Bluetooth-enheter inom räckvidden.
 3. Klicka sedan på den lilla bokstaven "i" eller informationsikonen bredvid namnet på varje Bluetooth-enhet som du vill ta bort eller glömma.
 4. Klicka på Glöm den här enheten och tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill ta bort den valda Bluetooth-enheten.

Starta om iPhone för att uppdatera den och försök sedan ringa ett telefonsamtal med en annan telefon för att testa och se om din iPhone fortfarande inte ringer.

Tredje lösningen: Stäng av Stör inte funktionen på din iPhone.

Om du ser en halvmåne-liknande ikon i statusfältet på din telefon, betyder det att Stör ej är aktiverat eller aktiverat. När det är aktiverat finns det en tendens att den har inaktiverat eller blockerat varningsmeddelanden för inkommande samtal och din iPhone ringer inte. Detta är när du måste stänga av Stör inte på din iPhone. Så här görs:

 • Öppna Kontrollcentret och tryck sedan på den halvmåne-liknande ikonen för att slå Störa inte på eller av.
 • Du kan också be Siri att aktivera eller stänga Stör ej av. Starta bara Siri på din iPhone och säg sedan något som "Stäng av Stör inte."

Om du föredrar att använda den via inställningsmenyn är det här du ska göra:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Stör inte.
 3. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av funktionen.

Annars kan du hålla Stör inte stör men aktivera några undantag för inkommande samtal för att ringa på din iPhone. Om din enhet fortfarande inte ringer efter detta går du vidare till nästa procedur.

Fjärde lösningen: Installera nya uppdateringar.

Att installera den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone är också en av de möjliga lösningarna, särskilt om problemet hänförs till något slags programfel eller systemfel. Om du inte har ställt in din enhet för att automatiskt installera nya uppdateringar, måste du implementera uppdateringar manuellt. För att se till att problemet inte är isolerat till en viss app installerar du alla väntande appuppdateringar via App Store. Här är hur:

 1. Tryck på App Store från hemskärmen.
 2. Rulla ner och tryck sedan på Uppdateringar . En ny skärm som innehåller en lista över appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid applikationens namn för att uppdatera enskilda appar.
 4. Eller tryck på knappen Uppdatera alla på den övre delen av skärmen för att uppdatera alla appar samtidigt.

Att hålla telefonens firmware uppdaterad rekommenderas också. Se dessa steg för att leta efter och installera en ny iOS-uppdatering för din iPhone:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

En uppdateringsmeddelande bör dyka upp om en ny iOS-version är tillgänglig. Innan du uppdaterar, se till att din iPhone har gott om lagringsutrymme, batteritid och stabil internetåtkomst. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen när du är redo. När du har installerat alla uppdateringar och din iPhone fortfarande inte ringer, är det dags att återställa alla inställningar på din iPhone.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Inställningar som inte är korrekt konfigurerade på din telefon kan också orsaka dess ljudutgång. Överskridande av automatisk uppdatering är vanligtvis de huvudsakliga skyldigheterna. Om problemet alltså startade efter installation av nya uppdateringar, kan det behövas att återställa alla inställningar på din iPhone. Denna återställning påverkar inte någon sparad information i det interna minnet, så det kommer inte att leda till permanent dataförlust. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Din iPhone börjar sedan radera alla anpassade inställningar och återställer sedan de ursprungliga alternativen och värdena. Efter återställningen bör din telefon starta om sig själv. Då kan du börja aktivera funktioner som du vill använda igen på din telefon. Försök se om det fortfarande inte ringer när det får ett samtal eftersom i så fall gå vidare till nästa lösning.

Sista alternativ: Fabriksinställning / återställning av master.

Om ingenting annat fungerar och du inte har några alternativ, kan du välja att använda en fabriksåterställning för att radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna. Eventuella komplexa systemfel som orsakade att telefonens ljudsystem slutade fungera kommer också att rensas under processen. Men den enda nackdelen är att denna återställning påverkar sparade data i telefonens interna minne, vilket kommer att leda till permanent dataförlust. Som sagt rekommenderas att skapa säkerhetskopior till iCloud eller iTunes. Säkerhetskopiera alla dina kritiska filer om du vill fortsätta och fortsätt med dessa steg när du är klar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta att du vill återställa din iPhone från fabrik.

Låt din enhet slutföra att rensa alla dina iPhone-data och startar om när du är klar. När det har startats kan du använda startguiden för att ställa in din iPhone som ny.

Du kan också använda iTunes för att manuellt radera och återställa fabriksinställningarna på din iPhone. Eller så kan du återställa din iPhone till en tidigare iOS-säkerhetskopia via iTunes om problemet började efter installation av uppdateringar och den kvarstår efter att ha tappat alla möjliga medel för att fixa den.

Om du vill fortsätta med en iTunes-återställning, gör en dator redo. Den datorn måste också ha den senaste iTunes-versionen och stabil åtkomst till Internet för att göra det möjligt för iTunes att få åtkomst till Apple-servern när du laddar ner programvaruversionen till din iPhone. När du är klar kan du ansluta din iPhone till datorn med den Apple-medföljande USB-kabeln, öppna iTunes på datorn och vänta tills den synkroniseras med din iOS-enhet. Välj din iPhone när den visas i iTunes och följ sedan kommandona och kontrollerna på skärmen för att börja torka och återställa din enhet.

Vad gör du om din iPhone fortfarande inte ringer efter att ha använt alla tidigare metoder?

Det finns en större chans att du har att göra med ett hårdvaruproblem. Detta är troligtvis fallet om du råkar tappa telefonen eller blivit våt tidigare. Vissa av ljudkomponenterna kan ha skadats och behöver därför repareras, annars ersättas.

För att utesluta maskinvaruskador från den underliggande orsaken kan du ta din iPhone till närmaste Apple-servicecenter och be en auktoriserad tekniker att undersöka hårdvarukomponenterna. Om din iPhone fortfarande täcks av garanti, prata bättre med din operatör först så att de kan ge dig råd om hur du kan använda garanti istället. Om detta råkar vara en ihållande post-uppdatering, bör du rapportera problemet till Apple Support så att de kan göra nödvändiga bedömningar i slutändan. En fix patch kan också behövas.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!