Hur man fixar en Apple iPhone som fortsätter att starta om [Felsökningsguide]

Avancerade enheter som din Apple iPhone som fortsätter att starta om kan ha vissa problem med den fasta programvaran. Det kan också vara ett tecken på ett hårdvaruproblem men det finns bara så mycket du kan göra åt det om det verkligen är fallet. Vad du kan göra är att utesluta möjligheten att det bara är ett firmwareproblem och om din telefon fortfarande fortsätter att starta om efter din felsökning är det dags att du kan ställa in en tid på Genius Bar så att en Apple-tekniker kan kontrollera enheten för du.

Slumpmässiga omstarter och andra prestandaproblem är vanliga symtom på minnesproblem som när telefonen har slut på lagring. Vanligtvis kommer din telefon att fråga dig med ett varningsmeddelande som säger att det interna minnet är för lågt och att du behöver frigöra utrymme. Ändå finns det också några fall där telefonen bara kraschar och sedan startar om på egen hand utan att ge någon slags varning. Om hårdvaran inte är skyldig, kommer du troligtvis att spara din enhet genom att utföra några justeringar. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din iPhone fortsätter att starta om på egen hand.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvungen omstart.

Den enklaste lösningen på slumpmässiga omstarter tillskrivs mindre firmwarekrascher är en tvingad omstart. Det är ett alternativ till en mjuk återställning på iPhone. Som en mjuk återställning rensar det bort skräpfiler från telefonens interna minne inklusive korrupta filer som fick systemet att krascha. Och liknande en mjuk återställning, påverkar inte någon sparad information genom att utföra en tvingad omstart på din iPhone, kommer det inte att leda till permanent dataförlust. Det finns olika sätt att tvinga om att starta om en iPhone, beroende på enhetsmodell.

Om du använder en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus följer du dessa steg för att tvinga omstart:

 • Tryck och håll ned volymknappen och strömbrytaren (Sleep / Wake) samtidigt och släpp sedan båda knapparna med Apple-logotypen visas.

Om du använder en iPhone 6s, 6s Plus och tidigare varianter, görs en tvingad omstart på detta sätt:

 • Tryck och håll in både Power (Sleep / Wake) -knappen och Home-knappen i några sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas på skärmen.

Om du använder en iPhone 8, 8 Plus och senare iPhones, så här utförs en tvingad omstart:

 1. Tryck och släpp knappen Volym upp.
 2. Tryck sedan på och släpp knappen Volym ned.
 3. Slutligen, håll ner sidoknappen och släpp den sedan när Apple-logotypen visas.

När telefonen har startat om, eliminera alla möjliga triggers genom att utföra nästa procedurer.

Andra lösningen: Avinstallera dåliga appar för att fixa iPhone som fortsätter att starta om.

Rogue-appar är vanligtvis de främsta skyldigheterna. Om din iPhone började fungera efter installation eller uppdatering av en app, är den appen troligen utlösaren. I så fall rekommenderas att ta bort den misstänkta appen från din iPhone. Se bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj iPhone-lagring.
 4. Navigera till botten av skärmen och hitta den misstänkta appen.
 5. Klicka för att välja appen som du vill ta bort och tryck sedan på Radera app.
 6. Tryck till slut på Radera för att bekräfta att du vill ta bort det valda programmet.

När du har tagit bort den misstänkta appen, starta om / mjuk återställ din iPhone och använd den sedan som du normalt gör för att testa och se om problemet är borta. Om din iPhone fortfarande fortsätter om igen efter detta, överväg nästa alternativ.

Tredje lösningen: Installera väntande uppdateringar för appar och iOS.

Uppdateringar pressas inte bara för att få in nya funktioner utan erbjuder också fixade korrigeringar för att bli av med problem som orsakas av fel på telefonen. Om du inte har konfigurerat dina appar och enheter för att automatiskt uppdatera, måste du installera uppdateringar manuellt. Din telefon måste ha stabil internetanslutning, tillräckligt med lagringsutrymme och batteritid för att slutföra uppdateringsprocessen.

Följ de här stegen för att leta efter appuppdateringar som väntar:

 1. På Startskärm trycker du på App Store för att starta Apple Store-applikationen.
 2. Navigera sedan till botten av skärmen och tryck på Uppdateringar . En lista med appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. För att uppdatera enskilda appar klickar du på knappen Uppdatera bredvid appens namn.
 4. Eller tryck på knappen Uppdatera alla för att installera alla appuppdateringar på en gång.

Bortsett från appuppdateringar, se också till om det finns en ny iOS-version tillgänglig. Följ bara stegen för att leta efter ny iOS-uppdatering på din iPhone:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett meddelande som innehåller uppdateringsdetaljer, bugfixar och systemkrav. Läs och granska informationen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen på din telefon.

Efter att ha installerat nya uppdateringar, starta om / mjuk återställ din iPhone för att spara och tillämpa de senaste systemändringarna och på samma sätt för att uppdatera appar och systemtjänster. Om din iPhone fortfarande startar om, kan nästa lösning hjälpa dig.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar.

Du kanske måste överväga att utföra några inställningar för att eliminera ogiltiga inställningar eller felaktig anpassning på din enhet. Denna återställning rekommenderas också för att fixa en iPhone som plötsligt fungerar efter en iOS-uppdateringsinstallation. Till skillnad från fabriksåterställning påverkar inte denna återställning någon sparad information på telefonen. Det är därför inte nödvändigt att säkerhetskopiera filer. Så här fungerar det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Telefonen startar om automatiskt när återställningen är klar och laddar sedan de ursprungliga alternativen och värdena. Om du vill använda funktioner som är inaktiverade som standard måste du aktivera dem först. Som sagt, aktivera Wi-Fi på din iPhone från första hand så att du kan använda appar och tjänster online. Testa din iPhone och följ noga för att veta om den fortfarande fortsätter att starta om igen efter den här proceduren, för om den gör det kan du prova nästa lösning.

Femte lösningen: Installera om SIM-kortet på din iPhone.

Om en iPhone fortsätter att starta om på egen hand kan problemet också knytas till problem med SIM-kortet. Jag har upplevt samma problem med min gamla iPhone 5 innan jag tog bort SIM-kortet. Det visade sig att telefonen kraschar och startar om på egen hand eftersom den inte kunde upptäcka något SIM-kort i den. Således kan återinstallering av SIM-kortet på din iPhone också vara nyckeln till att åtgärda problemet. Här är vad du bör göra då:

 1. Börja med att stänga av din iPhone.
 2. När din telefon är avstängd sätter du in SIM-kortets utmatningsverktyg i det lilla hålet på SIM-kortfacket som finns på sidan av din telefon.
 3. Tryck försiktigt ut ejektorns verktyg tills magasinet springer ut.
 4. Ta bort magasinet från telefonen.
 5. Ta sedan ut SIM-kortet från facket. Kontrollera och se till att det inte finns några tecken på skador (vätskespår eller repor) på själva magasinet eller SIM-kortet.
 6. Om allt ser bra ut placerar du SIM-kortet tillbaka i facket i samma riktning innan du tog bort det.
 7. Säkra SIM-kortet på plats och tryck sedan tillbaka SIM-facket i telefonen.

Slå på din iPhone och använd den för att testa om symptomet är borta eller inte. Om det återkommer, då hanterar du troligtvis ett dödligt systemfel på din iPhone, vilket kräver mer avancerade lösningar.

Sjätte lösningen: Radera din iPhone (fabriksåterställning).

Problemet orsakas troligen av vissa envisa systemfel eftersom det lyckades motstå de tidigare metoderna. I det här fallet är ditt nästa alternativ att radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna. Men med tanke på att din iPhone slumpmässigt startar om igen, skulle det vara bättre att utföra en fabriksåterställning via iTunes. Det här kräver att du säkra en Windows- eller Mac-dator med den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. När du är redo fortsätter du med dessa steg för att börja radera din iPhone i iTunes.

 1. Starta iTunes på din dator.
 2. Anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller lita på den här datorn, följ bara anvisningarna på skärmen för att fortsätta.
 4. Välj din iPhone när den dyker upp i iTunes.
 5. Navigera till avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på knappen för att återställa [iPhone]. Du kan också välja att säkerhetskopiera filer från din iPhone innan du återställer den. Klicka bara på knappen Säkerhetskopiera iPhone för att göra det.
 6. Slutligen, om du uppmanas med ett varningsmeddelande, klicka på Återställ- knappen för att bekräfta.

Vänta tills iTunes slutför att radera din enhet. När återställningen är klar återställs fabriksinställningarna och din iPhone startas om. Då kan du fortsätta med den första installationsprocessen och ställa in din iPhone som ny. Fortsätt använda telefonen för att veta om den fortfarande fortsätter att starta på egen hand eftersom du måste återställa den i iTunes om den gör det.

Sista utväg: Återställ din iPhone i iTunes.

Om problemet inte åtgärdas av en fabriksåterställning är det när du överväger att utföra iOS-återställning. Det finns två typer av systemåterställning som du kan göra i det här fallet. Du kan prova att utföra ett återställningsläge först och om det inte hjälper, fortsätt med återställningen av DFU-läget. Återigen kommer du att använda iTunes på en Mac- eller Windows-dator för att utföra dessa återställningsmetoder. För att komma igång, anslut din iPhone till datorn med den ursprungliga USB-kabeln eller Lightning-kabeln. När telefonen är ansluten kan du hänvisa till följande metoder för att komma åt återställningsläget.

För att gå till återställningsläge i iPhone 8 eller senare modeller, se följande steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen .
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen håller du ned sidoknappen tills skärmen för återställningsläge visas.

Så här går du till återställningsläge på iPhone 7 och iPhone 7 Plus:

 • Tryck och håll ned sid- / strömbrytaren och Volym ned-knappen samtidigt och släpp sedan båda knapparna när skärmen Återställningsläge visas.

Så här bör du göra återställningsläge på iPhone 6s, 6s Plus och tidigare modeller:

 • Tryck och håll in både Hem-knappen och Top / Power-knapparna samtidigt och släpp sedan båda knapparna när skärmen Recovery Mode visas.

Släpp inte den sista knappen om du ser Apple-logotypen eftersom du måste gå in i återställningsläget. Återställningslägesgränssnittet visas av skärmen Connect to iTunes .

Om återställningsläget återställning inte kunde fixa din iPhone ...

Som nämnts tidigare kan du behöva överväga att återställa din iPhone i DFU-läge om problemet fortsätter efter en återställningsläge. DFU eller Device Firmware Update-läge anses vara den djupaste typen av systemåterställning som görs på en iPhone. Den sätter din enhet i ett tillstånd som gör att den kan kommunicera med iTunes på en dator även utan att aktivera bootloader. Detta är vanligtvis nödvändigt för att reparera en iPhone med ett skadat operativsystem. Det finns olika sätt att öppna återställningsläget och stegen kan variera beroende på enhetsmodell.

Så här går du till DFU-läge på iPhone 6s, SE och tidigare modeller:

 1. Anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande USB-kabel / Lightning-kabel.
 2. När den är ansluten håller du ner både Home-knappen och Sleep / Wake-knappen i cirka 8 sekunder.
 3. Släpp Sleep / Wake-knappen efter förflutitiden men håll ner Home-knappen tills skärmen är helt svart.

Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållt ner viloläge / vakna-knappen för länge och att du måste starta över från början.

Så här går du till DFU-läge på iPhone 7 och 7 Plus:

 1. Anslut din iPhone till datorn via USB-kabel.
 2. Håll både sidoknappen och volym ner-knappen samtidigt i 8 sekunder medan enheten är ansluten.
 3. Släpp sidoknappen efter den förflutna tiden men håll ner knappen Volym ner.

Om du håller i sidoknappen för länge uppmanas Apple-logotypen istället för en svart skärm. Om det händer, måste du börja om igen. Men om skärmen förblir svart, indikerar den att din iPhone har gått in i DFU-läge och är inställt för iTunes-återställning.

För att gå till DFU-läge på iPhone 8, 8 Plus, X och senare modeller, se följande steg:

 1. Anslut telefonen till datorn med den medföljande USB-kabeln.
 2. När enheten är ansluten, tryck och släpp Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 4. Tryck och håll ner sidoknappen tills skärmen blir svart och håll sedan ner sidoknappen och volym nedknappen i 5 sekunder.
 5. Efter 5 sekunder släpper du sidoknappen men håller ner volymknappen tills ingenting visas på skärmen.

När du har gått in i DFU-läge kan du fortsätta återställa din iPhone via iTunes. Se bara till att inte koppla bort enheten från datorn under återställningsprocessen för att undvika att förstöra operativsystemet och hamna i stället en murad iPhone.

iPhone fortsätter att starta om?

Om din iPhone fortfarande fortsätter om igen efter att ha använt alla tidigare metoder måste du utesluta hårdvarorelaterade problem nästa gång. Telefonen kan ha uppstått hårdvara från tidigare fall av exponering eller dropp. Om så är fallet behövs reparation / service. Du kan ta din enhet till närmaste Apple-servicecenter och be en iPhone-tekniker att granska hårdvarukomponenterna och vid behov fixa vilken del som är skadad.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din iPhone som fortsätter att starta om på ett eller annat sätt. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!